Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/4/2025 στις 12:04 ΜΜ, majunior είπε

Το θέμα με τα μικροπλαστικά (και τα νανοπλαστικά) είναι ότι ο ορισμός τους, ως προς το μέγεθος, είναι αόριστος. Αυτό επιτρέπει στην κάθε εταιρεία να λέει ό,τι θέλει σχετικά με την ικανότητα του φίλτρου της να τα σταματά. Αν έχεις ένα μικροπλαστικό με διάμετρο 1 μm και το φίλτρο σου έχει πόρους 0,5 μm, ναι θα το συγκρατήσει. Αν το μικροπλαστικό είναι 0,01 μm θα περάσει. 

Υπάρχουν ειδικά φίλτρα που συγκρατούν ένα μεγάλο ποσοστό και φυσικά υπάρχει και η αντίστροφη όσμωση αλλά αυτά είναι εξειδικευμένες λύσεις και εκτός δυνατοτήτων ενός ιδιώτη (και όχι μόνο λόγω οικονομικών). Εντωμεταξύ ακόμα και για την αντίστροφη όσμωση έχουν βγει μελέτες που δείχνουν ότι ενώ συγκρατεί το 99% των μικροπλαστικών, το ίδιο το σύστημα απελευθερώνει μικροπλαστικά όσο γερνάνε οι μεμβράνες και αποσυντίθενται. 

Η αντίστροφη όσμωση δεν είναι απαγορευτική για έναν ιδιώτη, αλλά ναι έχει ένα κόστος που δεν το αντέχουν όλοι, επίσης έχει και το μειονέκτημα πως συγκρατεί ιχνοστοιχεία και μέταλλα οπότε χρειάζεσαι σωστές φυσιγγες εμπλουτισμού στο σύστημα. Αυτό με τις μεμβράνες είναι πολύ πιθανό, άμα δεν μιλάμε για ασφαλή και ποιοτικά υλικά με πιστοποιήσεις.... Οι μεμβράνες αλλάζονται τακτικά. 

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα κ χρόνια πολλά!

Μπορεί κάποιος να αναφέρει 2 decent, όσο γινεται, budget επιλογές άνω πάγκου και 2 κάτω πάγκου (<130€) ?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει βάλει κανείς σε βάση φίλτρου Primato HIS (ανοξειδωτο μεταλλικό) κάτω πάγκου κάποιο άλλο φίλτρο εκτός απο το aquametix? 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Τι φίλτρο να περάσω στο ρολόι του νερού; 

Για πόσιμο/βρύση έχω ηδη

Πολυπροπυλενιο, 10 με 20μm.

Δημοσ.
On 30/03/2025 at 18:37, crtt said:

Το νερο μυριζει "μουχλα", πιο πολυ στο ζεστο, λιγοτερο στο κρυο... Σε ολες τις βρυσες του σπιτιου. Αγνωστο γιατι... Τι ειδους φιλτρο θα ηταν καταλληλο; Μενω εντος αστικου ιστου στην Αθηνα...

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Νότια προάστια! Έχω εντοπίσει αυτή την έντονη μουχλιασμένη επιγευση εδώ και μερικές εβδομάδες. 

Τι μπορεί να συμβαίνει άραγε; 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Jimys2008 είπε

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Νότια προάστια! Έχω εντοπίσει αυτή την έντονη μουχλιασμένη επιγευση εδώ και μερικές εβδομάδες. 

Τι μπορεί να συμβαίνει άραγε; 

Αν μένεις σε πολυκατοικία, δοκίμασε από άλλες βρύσες (του γείτονα πχ.) να δεις αν επαναλαβάνεται.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ΚΟΣΜΕ! Λοιπόν θα σας τρελάνω λίγο χαχαχα.

Μετά από πολλή σκέψη και κυρίως λόγω κόστους και μεταφοράς εμφιαλωμένου νερού αποφάσισα να βάλω και εγώ φίλτρο.

Έχω βάλει λοιπόν το φίλτρο CBR2-10 της Pentair που είναι 0.5μm και το παράπονο μου είναι ότι.... παρακαθαρίζει το νερό! Δηλαδή εννοώ ότι το παρακάνει ουδέτερο, δεν έχει καμία γεύση είναι σαν να πίνεις αέρα. Για να σας δώσω να καταλάβετε το αγαπημένο μου νερό είναι το Θεώνη που έχει φοβερή γεύση. Φυσικά αυτά είναι γούστα. Το φίλτρο κάνει το νερό μου να μοιάζει με αυτό της Πηγής Κωστηλάτας το οποίο πολλοί θεωρούν τοπ αλλά εγώ το βρίσκω πολύ ουδέτερο. Τι συμβαίνει; Μήπως φεύγουν με το φίλτρο όλα τα μεταλλικά στοιχεία; Μήπως είναι θέμα σκληρότητας του νερού; Μήπως να πάρω ένα κάπως χειρότερο φιλτρό που να είναι 5μm αντί για 0.5μm; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να προστεθούν μεταλλικά στοιχεία; Αν κάποιος έχει χρόνο ας με διαφωτίσει!! Και αν μπορεί να μου εξηγήσει κιόλας τι κρατάει ένα φίλτρο 5μm και τι 0.5μm.. Ευχαριστώ πολύ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/5/2025 στις 1:02 ΜΜ, ifollowrivers είπε

Καλησπέρα ΚΟΣΜΕ! Λοιπόν θα σας τρελάνω λίγο χαχαχα.

Μετά από πολλή σκέψη και κυρίως λόγω κόστους και μεταφοράς εμφιαλωμένου νερού αποφάσισα να βάλω και εγώ φίλτρο.

Έχω βάλει λοιπόν το φίλτρο CBR2-10 της Pentair που είναι 0.5μm και το παράπονο μου είναι ότι.... παρακαθαρίζει το νερό! Δηλαδή εννοώ ότι το παρακάνει ουδέτερο, δεν έχει καμία γεύση είναι σαν να πίνεις αέρα. Για να σας δώσω να καταλάβετε το αγαπημένο μου νερό είναι το Θεώνη που έχει φοβερή γεύση. Φυσικά αυτά είναι γούστα. Το φίλτρο κάνει το νερό μου να μοιάζει με αυτό της Πηγής Κωστηλάτας το οποίο πολλοί θεωρούν τοπ αλλά εγώ το βρίσκω πολύ ουδέτερο. Τι συμβαίνει; Μήπως φεύγουν με το φίλτρο όλα τα μεταλλικά στοιχεία; Μήπως είναι θέμα σκληρότητας του νερού; Μήπως να πάρω ένα κάπως χειρότερο φιλτρό που να είναι 5μm αντί για 0.5μm; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να προστεθούν μεταλλικά στοιχεία; Αν κάποιος έχει χρόνο ας με διαφωτίσει!! Και αν μπορεί να μου εξηγήσει κιόλας τι κρατάει ένα φίλτρο 5μm και τι 0.5μm.. Ευχαριστώ πολύ.

Μην αγχώνεσαι. Σαν και εμένα που όταν έβαλα το φίλτρο έτσι νόμιζα, ένα πράγμα σαν να είναι πιο ελαφρυ το νερό και να το πίνω πιο άνετα. Οφείλεται να ξέρεις κυρίως στον ενεργό άνθρακα που απορροφάει τις οσμες. Όσο για τα μεταλλικά στοιχεία, με 0.5μm ακόμα και με 0.1 δεν έχεις κανένα θέμα. Μόνο άμα είχες αντιστροφη όσμωση και νανοδιηθηση θα έπρεπε να βάλεις εμπλουτισμό μεταλλων. 

1 ώρα πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

image.png.40272ab07730934a8d025ecdb95fd378.png

Άλλαξα το φίλτρο μου στο Multipure Mpad, δείτε το περσινό πως έχει γίνει, τι κρατάει δλδ... το καινούριο το πλήρωσα 120€.

Καλα που μένεις και έγινε έτσι το φίλτρο σου; Έχεις τρελό πρόβλημα στο νερό εκεί που είσαι.... 

• Like 1
Δημοσ.

το φίλτρο πέρυσι δεν ηταν τόσο έντονο καφέ, υπήρξε μια διακοπή νερού το χειμώνα κι όταν επανήλθε το νερό είχε λάσπη και μάζεψε το φίλτρο, πάντως μέχρι τελευταία στιγμή είχε άριστη γεύση το νερο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

το φίλτρο πέρυσι δεν ηταν τόσο έντονο καφέ, υπήρξε μια διακοπή νερού το χειμώνα κι όταν επανήλθε το νερό είχε λάσπη και μάζεψε το φίλτρο, πάντως μέχρι τελευταία στιγμή είχε άριστη γεύση το νερο

Να ξέρεις ότι άμα το δεις ξανά έτσι, μέχρι να παρέλθει ο χρόνος αλλαγής, μπορείς να το καθαρίσεις με ένα σύρμα να φύγει όλη αυτή η μπιχλα, εφόσον μιλάμε για κεραμική επιφάνεια του ανταλλακτικου.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Να ξέρεις ότι άμα το δεις ξανά έτσι, μέχρι να παρέλθει ο χρόνος αλλαγής, μπορείς να το καθαρίσεις με ένα σύρμα να φύγει όλη αυτή η μπιχλα, εφόσον μιλάμε για κεραμική επιφάνεια του ανταλλακτικου.

Δεν ειναι κεραμικό αλλά σαν βαμβάκι πολύ συμπαγές

https://multipure-filter.gr/catalog/replacing-filter/cb6ad-ανταλλακτικό-φίλτρο-νερού/

Δημοσ.

Η Multipure είναι πολύ καλή εταιρεία. Γνωρίζω πως είναι τα ανταλλακτικά της, αυτα είναι επίφοβο να βάλεις σύρμα, έστω ένα σφουγγάρι σαν αυτό των πιάτων και ότι καταφέρει να απομακρύνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...