nikosmagkos Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θέλω να αγοράσω αυτο το φίλτρο https://shop.waterfresh.gr/shop/systimata-filtransis-nerou/oikiaka-systimata-filtransis-nerou/antallaktika-filtra-oikiakon-systimaton/filtra-nerou-baniou/eiger-filtro-gia-ntouz-me-ritini-kai-energo-anthraka-syskevi-antallaktiko/ εχει 4,8 αστέρια στο skroutz ξέρει κανεις αν κάνει καλα την δουλειά του; Επεξ/σία 5 Αυγούστου από nikosmagkos
mr.mister Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Mπορει καποιος να μου προτεινει καλα ιαπωνικα φιλτρα?
nikosmagkos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 21 ώρες πριν, mr.mister είπε Mπορει καποιος να μου προτεινει καλα ιαπωνικα φιλτρα? καλησπέρα εγω στην κουζινα εχω https://shop.waterfresh.gr/shop/systimata-filtransis-nerou/oikiaka-systimata-filtransis-nerou/filtra-nerou-vrysis/cleansui-filtro-nerou-vrysis-mitsubishi-rayon-csp901/ και ειναι πολυ καλο 1
Secone Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Καλησπέρα σε όλους , ήθελα να ρωτήσω καθώς είδα στο νήμα πως δεν είναι κατάλληλος ο χαλαζίας για πόσιμο νερό, έχω πάρει τα παρακάτω 3 φίλτρα, το μεσαίο είναι για κάτω πάγκου συνδεμένο με το κρύο νερό βρύσης και αποτελεί την πηγή πόσιμου νερού και τα άλλα δύο έχουν μπει στην κεντρική παροχή νερού του σπιτιού. Είναι επικίνδυνο? Να αλλάξω τον χαλαζία με κάτι άλλο? Τον έβαλα καθώς έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα άλατα (Μενω Νεα Ερυθραία). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
panagiotis1988 Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Βλεπω μια πολυ συνηθη διαταξη φιλτρο ενεργου ανθρακα 5μm και μετα φιλτρο ενεργου ανθρακα 0,5μm. Χρειαζεται να εχω των 5 εφοσον υπαρχει τον 0,5; Στο chatgpt (ο ειδημων!!!!) λεει οτι ειναι αχρειαστο
mariosnik_ Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Στις 7/8/2025 στις 3:55 ΜΜ, Secone είπε Καλησπέρα σε όλους , ήθελα να ρωτήσω καθώς είδα στο νήμα πως δεν είναι κατάλληλος ο χαλαζίας για πόσιμο νερό, έχω πάρει τα παρακάτω 3 φίλτρα, το μεσαίο είναι για κάτω πάγκου συνδεμένο με το κρύο νερό βρύσης και αποτελεί την πηγή πόσιμου νερού και τα άλλα δύο έχουν μπει στην κεντρική παροχή νερού του σπιτιού. Είναι επικίνδυνο? Να αλλάξω τον χαλαζία με κάτι άλλο? Τον έβαλα καθώς έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα άλατα (Μενω Νεα Ερυθραία). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν είναι αληθινά τα δεδομένα που αναφέρει για το μεσαίο φίλτρο, 0.01μm υπερδιηθηση, είναι η τεχνολογία που υπάρχει στα φίλτρα αντιστροφης όσμωσης. Δεν ξέρω όμως εάν τα νουμερα ειναι πραγματικά. Δες αν υπάρχουν πιστοποιήσεις εργαστηρίων, ποιος ο κατασκευαστής του, πιστοποιηση από NSF κτλ. 4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Βλεπω μια πολυ συνηθη διαταξη φιλτρο ενεργου ανθρακα 5μm και μετα φιλτρο ενεργου ανθρακα 0,5μm. Χρειαζεται να εχω των 5 εφοσον υπαρχει τον 0,5; Στο chatgpt (ο ειδημων!!!!) λεει οτι ειναι αχρειαστο Οχι δεν χρειάζεται. Αλλά αν υπάρχει πολύ βρωμιά στο νερό σου, δεν είναι κακό να μπει ένα φίλτρο κεντρικής παροχής 5-10μm και μετά πριν την βρύση το 0.5μm ώστε να μην επιβαρύνεται πολύ το φίλτρο. Σε πολύ επιβαρυμενα νερά λχ μπορεί να βουλωσει το 0.5 και να θέλει καθαρισμα.
panagiotis1988 Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Οχι δεν χρειάζεται. Αλλά αν υπάρχει πολύ βρωμιά στο νερό σου, δεν είναι κακό να μπει ένα φίλτρο κεντρικής παροχής 5-10μm και μετά πριν την βρύση το 0.5μm ώστε να μην επιβαρύνεται πολύ το φίλτρο. Σε πολύ επιβαρυμενα νερά λχ μπορεί να βουλωσει το 0.5 και να θέλει καθαρισμα. Σε αυτη την περιπτωση τι ειναι προτιμοτερο, ενα φιλτρο προπυλενιου 5μm ή ενα ενεργου ανθρακα 5μm. Μενω κεντρο Αθήνα και δυσκολα να ειναι τοσο χαλια το νερο, εκτος εαν σπασουν σωληνώσεις. Ρωταω γιατι ειναι θεμα χωρου αλλα και μπορω να βαλω ενα αλλο φιλτρο στη θεση του, πχ για τα αλατα. Γενικα, ειναι ευκολη διαδικασία αντικαταστασης των ανταλλακτικων; Θελω φίλτρο κατω παγκου. Επεξ/σία 12 Αυγούστου από panagiotis1988
mariosnik_ Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 7 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Σε αυτη την περιπτωση τι ειναι προτιμοτερο, ενα φιλτρο προπυλενιου 5μm ή ενα ενεργου ανθρακα 5μm. Μενω κεντρο Αθήνα και δυσκολα να ειναι τοσο χαλια το νερο, εκτος εαν σπασουν σωληνώσεις. Ρωταω γιατι ειναι θεμα χωρου αλλα και μπορω να βαλω ενα αλλο φιλτρο στη θεση του, πχ για τα αλατα. Γενικα, ειναι ευκολη διαδικασία αντικαταστασης των ανταλλακτικων; Θελω φίλτρο κατω παγκου. Βάλε ένα φίλτρο κεραμικό με ενεργό άνθρακα πριν την βρυση 0.5μm και καθάρισες. Και εγώ κέντρο μένω.
czarjuly Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Θα ειμαι οσο πιο συντομος γινεται Αγορασα ενα επωνυμο φιλτρο νερου ανω παγκου και το τοποθετησα σημερα Εκανα μια μετρηση στο νερο της βρυσης σημερα για μικροσωματιδια με ενα tds water tester και μου εβγαλε σημερα 150 ppm Κατοπιν δοκιμασα να μετρησω την τιμη των μικροσωματιδιων απο το φιλτρο νερου το οποιο ειχα αφησει να τρεξει για δεκα λεπτα απο την πρωτη χρηση οπως προτεινει ο κατασκευαστης και μου εδωσε μια τιμη 160ppm Με λιγα λογια το φιλτραρισμενο νερο φαινεται να εχει περισσοτερα μικροσωματιδια απο το αφιλτραριστο Το φιλτρο ειναι 0.5 micron Το tester το εχω δοκιμασει και με εμφιαλωμενο νερο και μου ειχε δωσει μια τιμη 88ppm Εχει κανει κανεις αναλογο ελεγχο;Γιατι εχω υψηλοτερες τιμες στο φιλτραρισμενο;
Geoka1982 Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 3 ώρες πριν, czarjuly είπε Θα ειμαι οσο πιο συντομος γινεται Αγορασα ενα επωνυμο φιλτρο νερου ανω παγκου και το τοποθετησα σημερα Εκανα μια μετρηση στο νερο της βρυσης σημερα για μικροσωματιδια με ενα tds water tester και μου εβγαλε σημερα 150 ppm Κατοπιν δοκιμασα να μετρησω την τιμη των μικροσωματιδιων απο το φιλτρο νερου το οποιο ειχα αφησει να τρεξει για δεκα λεπτα απο την πρωτη χρηση οπως προτεινει ο κατασκευαστης και μου εδωσε μια τιμη 160ppm Με λιγα λογια το φιλτραρισμενο νερο φαινεται να εχει περισσοτερα μικροσωματιδια απο το αφιλτραριστο Το φιλτρο ειναι 0.5 micron Το tester το εχω δοκιμασει και με εμφιαλωμενο νερο και μου ειχε δωσει μια τιμη 88ppm Εχει κανει κανεις αναλογο ελεγχο;Γιατι εχω υψηλοτερες τιμες στο φιλτραρισμενο; Αυτού του είδους τα φίλτρα δεν μειώνουν τα ολικά στερεά, αυτό το πετυχαίνεις μόνο με αντίστροφη όσμωση. 1
majunior Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 4 ώρες πριν, czarjuly είπε Θα ειμαι οσο πιο συντομος γινεται Αγορασα ενα επωνυμο φιλτρο νερου ανω παγκου και το τοποθετησα σημερα Εκανα μια μετρηση στο νερο της βρυσης σημερα για μικροσωματιδια με ενα tds water tester και μου εβγαλε σημερα 150 ppm Κατοπιν δοκιμασα να μετρησω την τιμη των μικροσωματιδιων απο το φιλτρο νερου το οποιο ειχα αφησει να τρεξει για δεκα λεπτα απο την πρωτη χρηση οπως προτεινει ο κατασκευαστης και μου εδωσε μια τιμη 160ppm Με λιγα λογια το φιλτραρισμενο νερο φαινεται να εχει περισσοτερα μικροσωματιδια απο το αφιλτραριστο Το φιλτρο ειναι 0.5 micron Το tester το εχω δοκιμασει και με εμφιαλωμενο νερο και μου ειχε δωσει μια τιμη 88ppm Εχει κανει κανεις αναλογο ελεγχο;Γιατι εχω υψηλοτερες τιμες στο φιλτραρισμενο; Το TDS δεν είναι δείκτης μικροσωματιδίων σαν να λέμε σκουπιδάκια μικρού μεγέθους. Στο TDS περιλαμβάνονται πολλά πράγματα διαλυμένα στο νερό όπως πχ ιόντα που δίνουν στο νερό ένα μέρος της γεύσης του. Ένα φίλτρο δεν αφαιρεί τα πάντα και δε θα ήθελες να αφαιρεί τα πάντα. Θα ήθελες να αφαιρεί τα βλαβερά. Άρα από μόνο του το TDS δε σου δείχνει κάτι πολύ ενδιαφέρον, εκτός αν δεις ακραίες τιμές (>500). 2
czarjuly Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου Ευχαριστω για τις απαντησεις σας απλα μου εκανε εντυπωση στις μεγαλυτερες τιμες που μου εδινε το φιλτραρισμενο νερο,σημερα που επανελαβα το πειραμα ειχε κλεισει η ψαλιδα με 150ppm στο φιλτραρισμενο και 148ppm στο αφιλτραριστο .....θα επαναλαβω το πειραμα και μετα απο μερικες μερες να δω αν εχει αλλαξει κατι απο την χρηση του φιλτρου
bpel86 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Καλησπέρα και χρόνια πολλά, έχω το παρακάτω φίλτρο με την κεφαλή ql3b https://www.qwaterfilters.com/product/pentair-everpure-pbs-400-filtro-nerou-kato-pagkou/ Το είχα απευθείας στην βρύση της κουζίνας με σκοπό να φιλτράρει όλο το νερό. Πρόσφατα εγκατέστησα βρυσάκι γιατί θέλω να φιλτράρω μόνο το πόσιμο νερό. Υπάρχει κάποιο άλλο φίλτρο, πιο οικονομικό, που να κουμπώνει στην συγκεκριμένη κεφαλή με δεδομένο ότι πλέον δε χρειάζομαι να φιλτράρω τόσα λίτρα;
xsaviola28 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Κι εγώ ξεκίνησα με το pbs 400 αλλά έψαχνα κάτι φτηνότερο και βάζω αυτό τώρα. https://www.pentair.com/en-us/commercial-filtration/products/replacement-filters/4c-series.html
Geoka1982 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 2 ώρες πριν, bpel86 είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά, έχω το παρακάτω φίλτρο με την κεφαλή ql3b https://www.qwaterfilters.com/product/pentair-everpure-pbs-400-filtro-nerou-kato-pagkou/ Το είχα απευθείας στην βρύση της κουζίνας με σκοπό να φιλτράρει όλο το νερό. Πρόσφατα εγκατέστησα βρυσάκι γιατί θέλω να φιλτράρω μόνο το πόσιμο νερό. Υπάρχει κάποιο άλλο φίλτρο, πιο οικονομικό, που να κουμπώνει στην συγκεκριμένη κεφαλή με δεδομένο ότι πλέον δε χρειάζομαι να φιλτράρω τόσα λίτρα; Έχει αρκετά φίλτρα που κουμπώνουν απλά δες κάτι που να έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά για να μην πέσεις σε ποιότητα φίλτρανσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα