Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, simply88 είπε

Μπορεις να εχεις και φιλτρο ανω παγκου και φιλτρο κατω παγκου ταυτοχρονα;

Ναι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο 

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/09/2025 at 13:07, anikologr said:

Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνω για φίλτρο κάτω πάγκου δύο σταδίων με ένα βασικό προφίλτρο να κρατάει τα χοντρά σωματίδια, σκουριά κτλ και ένα δεύτερο ενεργού άνθρακα για χλώριο κτλ. Επειδή έχω κυριολεκτικά χαθεί από την πληθώρα πληροφορίας έχω σκεφτεί σαν βάση μια Διπλή συσκευή βαρέως τύπου Pentair 2G SLIMLINE WHITE αλλά δεν ξέρω ποια δύο φίλτρα να επιλέξω στην συνέχεια γιατί δίνει άπειρους συνδυασμούς και εκεί το χάνω. Θέλω πολύ βασικά πράγματα. 

Σκέφτομαι για:

1) προφίλτρο πολυπροπυλενίου 5 micron 

2) purewater cl 2510 0,5 μm ή paintair αντίστοιχο?

Έχετε να προτείνεται κάτι διαφορετικό? Θα δουλέψει ο παραπάνω συνδυασμός? Πόσο θα κοστίζουν αυτά σαν ανταλλακτικά φίλτρα?

Επειδή και εγώ στην ίδια φάση είμαι, το 2 σταδίων ουσιαστικά σου γλιτώνει ζωή για το 2ο (πιο ακριβό φίλτρο) αν κατάλαβα καλά; Ισχύει στην πράξη;

Κάθε πότε θα θέλουν αλλαγή/καθάρισμα αυτά; 6, 12 μήνες αντίστοιχα;

Τα παρακάτω δεν είναι τα αντίστοιχα;

https://www.filtrato.gr/p/aquafilter-fcps5-10-5mm-antallaktiko-filtro-polypropyle

https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair

Επεξ/σία από xenos3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Επειδή και εγώ στην ίδια φάση είμαι, το 2 σταδίων ουσιαστικά σου γλιτώνει ζωή για το 2ο (πιο ακριβό φίλτρο) αν κατάλαβα καλά; Ισχύει στην πράξη;

https://www.filtrato.gr/p/aquafilter-fcps5-10-5mm-antallaktiko-filtro-polypropyle

https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair

Το πότε θέλουν αλλαγή ή καθαρισμό στο λέει ο κατασκευαστής του φιλτρου. Πηγαίνει είτε με τα λίτρα είτε με το χρονικό διάστημα. Στο δικό μου πχ η αλλαγή είναι κάθε 8000 λίτρα ή 1 έτος, οποίο έρθει πρώτο. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, xenos3 είπε

Ναι αυτά πολυπροπυλένιο και άνθρακας , το πρώτο 3-6 μήνες ανάλογα την περιοχή και το δεύτερο συνήθως κάθε 12 μήνες. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας και εγώ. Έχω ενα εξοχικό στο Αλιβέρι (Εύβοια) και το νερο εχει πολλα αλατα με αποτέλεσμα οπότε πηγαινω να αφυδατωνεται το δέρμα μου και οτι πλένω να αφήνει στάμπες αλάτων. Δεν με ενδιαφέρει κάποια εξεζητημένη λύση, καθώς πινω εμφιαλωμένο νερό. Έχετε να μου προτείνετε κάποια λυση για κεντρική παροχή που να μειωνεται σε ικανοποιητικό βαθμό τα άλατα? Ώστε να βελτιώσουν το ντουζ και το πλυσιμο πιάτων.

Μέχρι στιγμής έχω ενα φίλτρο νηματος και ενεργού άνθρακα χωρίς να βλέπω μεγάλη αλλαγή στο νερό. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, xepo13 είπε

Καλησπέρα, 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας και εγώ. Έχω ενα εξοχικό στο Αλιβέρι (Εύβοια) και το νερο εχει πολλα αλατα με αποτέλεσμα οπότε πηγαινω να αφυδατωνεται το δέρμα μου και οτι πλένω να αφήνει στάμπες αλάτων. Δεν με ενδιαφέρει κάποια εξεζητημένη λύση, καθώς πινω εμφιαλωμένο νερό. Έχετε να μου προτείνετε κάποια λυση για κεντρική παροχή που να μειωνεται σε ικανοποιητικό βαθμό τα άλατα? Ώστε να βελτιώσουν το ντουζ και το πλυσιμο πιάτων.

Μέχρι στιγμής έχω ενα φίλτρο νηματος και ενεργού άνθρακα χωρίς να βλέπω μεγάλη αλλαγή στο νερό. 

Αποσκληρυντή θες. Δεν σου λέω τιμές γιατί θα κλάψεις. Προσωπικά δεν θεωρώ πως υπάρχει κάτι φθηνό κ αποτελεσματικό για νερό χρήσης. 

Το μόνο φθηνό είναι το ακόλουθο, που όμως ΔΕΝ πρέπει να καταναλώνεις https://www.skroutz.gr/s/22082726/Atlas-Filtri-Aposkliryntis-Nerou-Krystallon-Dosaprop-Senior-Plus-10-3P-3-4.html

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Εχει συμβεί σε καποιον φίλτρο ενεργού άνθρακα να βγάζει γευση σαν ιώδιο - φαρμακίλα , και υφή άθλια?

Είναι δεύτερη φορά που μου τυχαίνει, αυτή τη φορά σε φίλτρα 20'', τα φίλτρα και της 2 φορές ηταν οικονομικής σειράς, αλλά και πάλι δεν μπορώ να το δικαιολογήσω 

ενοείται τα ειχα και τρέχανε πόση ώρα αλλά και πάλι σε άλλα φίλτρα με την μία βγάζανε καλό νερό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα, 

Εχει συμβεί σε καποιον φίλτρο ενεργού άνθρακα να βγάζει γευση σαν ιώδιο - φαρμακίλα , και υφή άθλια?

Είναι δεύτερη φορά που μου τυχαίνει, αυτή τη φορά σε φίλτρα 20'', τα φίλτρα και της 2 φορές ηταν οικονομικής σειράς, αλλά και πάλι δεν μπορώ να το δικαιολογήσω 

ενοείται τα ειχα και τρέχανε πόση ώρα αλλά και πάλι σε άλλα φίλτρα με την μία βγάζανε καλό νερό 

Τι φίλτρο είναι άνθρακα είναι; είναι επώνυμο; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Geoka1982 είπε

Τι φίλτρο είναι άνθρακα είναι; είναι επώνυμο; 

Άνθρακα, Block  όχι με κόκκους 

Επώνυμο όχι δεν θα το έλεγα 

Αλλά είναι δεύτερη φορά που συμβαίνει και σκέφτηκα μήπως είναι κοινό

Δημοσ.
Στις 24/9/2025 στις 9:20 ΠΜ, sphinxgr είπε

Αποσκληρυντή θες. Δεν σου λέω τιμές γιατί θα κλάψεις. Προσωπικά δεν θεωρώ πως υπάρχει κάτι φθηνό κ αποτελεσματικό για νερό χρήσης. 

Το μόνο φθηνό είναι το ακόλουθο, που όμως ΔΕΝ πρέπει να καταναλώνεις https://www.skroutz.gr/s/22082726/Atlas-Filtri-Aposkliryntis-Nerou-Krystallon-Dosaprop-Senior-Plus-10-3P-3-4.html

γιατι δεν πρεπει να καταναλωθει αφου λεει για ποσιμο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα, 

Στο πρώτο φίλτρο της Olympus που είχα. Μερικές φορές είχε συμβεί το εξής, άνοιγα την βρύση παρα πολυ για να δω τι ροή έχει το φίλτρο στο τέρμα και κάποιες φορές είχα δοκιμάσει το νερό, είχε μια περίεργη ήπια μεν μυρωδιά σαν υγρασια η χωματιλα. Όταν μείωνα την ροή σε νορμάλ επίπεδα δεν το είχα αυτό, προφανώς λόγω της πίεσης έφευγαν προς τα έξω είτε κοκκοι απο άνθρακα ειτε κατι αλλο, η ροή ήταν εκτός των ορίων του κατασκευαστή. Υποθέτω κάτι παρόμοιο και με εσένα, η έπεσες σε ελαττωματικό προϊόν. Αν ειναι δεύτερη φορά που γινεται μαλλον πρέπει να βρεις άλλο φίλτρο. Μηπως κατά λάθος πέρασες και ζεστό νερό απ το φίλτρο; Δοκίμασε να πιεις νερό έχοντας την ροή σε χαμηλό επίπεδο και δες αν υπάρχουν διάφορες. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Στο πρώτο φίλτρο της Olympus που είχα. Μερικές φορές είχε συμβεί το εξής, άνοιγα την βρύση παρα πολυ για να δω τι ροή έχει το φίλτρο στο τέρμα και κάποιες φορές είχα δοκιμάσει το νερό, είχε μια περίεργη ήπια μεν μυρωδιά σαν υγρασια η χωματιλα. Όταν μείωνα την ροή σε νορμάλ επίπεδα δεν το είχα αυτό, προφανώς λόγω της πίεσης έφευγαν προς τα έξω είτε κοκκοι απο άνθρακα ειτε κατι αλλο, η ροή ήταν εκτός των ορίων του κατασκευαστή. Υποθέτω κάτι παρόμοιο και με εσένα, η έπεσες σε ελαττωματικό προϊόν. Αν ειναι δεύτερη φορά που γινεται μαλλον πρέπει να βρεις άλλο φίλτρο. Μηπως κατά λάθος πέρασες και ζεστό νερό απ το φίλτρο; Δοκίμασε να πιεις νερό έχοντας την ροή σε χαμηλό επίπεδο και δες αν υπάρχουν διάφορες. 

Δεν νομίζω να έχει σχέση η ταχύτητα, δεν είναι μόνο η οσμή αλλά και η υφή, αφήνει στο στόμα κάτι περίεργο δεν μπορώ να το εξηγήσω.. .

Τι εταιρεία που να είναι οι τιμές κάπως χαμηλά μου προτείνετε?

Θέλω να βρω ένα και να παίρνω συνέχεια το ίδιο 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Δεν νομίζω να έχει σχέση η ταχύτητα, δεν είναι μόνο η οσμή αλλά και η υφή, αφήνει στο στόμα κάτι περίεργο δεν μπορώ να το εξηγήσω.. .

Τι εταιρεία που να είναι οι τιμές κάπως χαμηλά μου προτείνετε?

Θέλω να βρω ένα και να παίρνω συνέχεια το ίδιο 

Την υφή αυτή και την οσμή δεν την έχει το κανονικό νερό της βρύσης χωρίς το φίλτρο; Στο δικό μου φίλτρο λέει όταν το αγοράζεις για πρώτη φορά, το αφήνεις να τρέχει για 10 λεπτά και μετά το ανοίγεις πάλι την επόμενη ημέρα σε 24 ώρες και το αφήνεις να τρέξει για 1 λεπτό. Βέβαια εγώ δεν το αφήνω για 10 λεπτά διότι το νερό που χανεται είναι πάρα πολύ. Το έχεις κάνει αυτό για το δικό σου φίλτρο; 

Αν τα έχεις όλα αυτά και δε βοηθάει, πέταξε το διότι παίζει να πίνεις νερό πολύ χειρότερο από τις βρύσης άμα δεν είναι καλά το φίλτρο. 

Από μάρκες τώρα, δες από doulton τα κεραμικά με ενεργό άνθρακα, primato, matrikx, olympus. Άλλες μάρκες που έχουν και πιστοποιήσεις είναι aquasana, multipure, doulton κτλ. Παλιά ήταν και η toray αλλά έπεσαν πολλές κριτικές ότι έχουν αλλάξει τα φίλτρα της και υπήρχαν προβλήματα οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου. Υπάρχουν πολλές μάρκες, αλλά λίγες με πιστοποιήσεις. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Την υφή αυτή και την οσμή δεν την έχει το κανονικό νερό της βρύσης χωρίς το φίλτρο; Στο δικό μου φίλτρο λέει όταν το αγοράζεις για πρώτη φορά, το αφήνεις να τρέχει για 10 λεπτά και μετά το ανοίγεις πάλι την επόμενη ημέρα σε 24 ώρες και το αφήνεις να τρέξει για 1 λεπτό. Βέβαια εγώ δεν το αφήνω για 10 λεπτά διότι το νερό που χανεται είναι πάρα πολύ. Το έχεις κάνει αυτό για το δικό σου φίλτρο; 

Αν τα έχεις όλα αυτά και δε βοηθάει, πέταξε το διότι παίζει να πίνεις νερό πολύ χειρότερο από τις βρύσης άμα δεν είναι καλά το φίλτρο. 

Από μάρκες τώρα, δες από doulton τα κεραμικά με ενεργό άνθρακα, primato, matrikx, olympus. Άλλες μάρκες που έχουν και πιστοποιήσεις είναι aquasana, multipure, doulton κτλ. Παλιά ήταν και η toray αλλά έπεσαν πολλές κριτικές ότι έχουν αλλάξει τα φίλτρα της και υπήρχαν προβλήματα οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου. Υπάρχουν πολλές μάρκες, αλλά λίγες με πιστοποιήσεις. 

Όχι δεν την έχει!

Φυσικά και το άφησα να τρέξει πολύ ώρα, δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζω φίλτρο, ακόμα μια φορά έχει συμβεί το ίδιο ακριβώς, όλες τής άλλες φορές τα φίλτρα επιτόπου βγάζανε νερό κανονικό κατευθείαν 

Το θέμα είναι ότι πήρα 2  και λυπάμαι τα €€

Γνώμη για αυτό?

https://www.skroutz.gr/s/21702009/Primato-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Kato-Pagou-Kentrikis-Parochis-apo-Energo-Anthraka-20-Cblock-20-5-mm.html

• Sad 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

γιατι δεν πρεπει να καταναλωθει αφου λεει για ποσιμο?

Γιατί οι κρυσταλλοι πολυφωσφορικών περνάνε στο νερο και τους καταναλώνεις.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...