Προς το περιεχόμενο

Matlab & Movie Player ! Help!


Morfeus@kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

 

Όποιος γνωρίζει και έχεi κάποια ιδέα παρακαλώ ας δώσει τα φώτα του!

Καταρχήν δουλέυω σε Windows και θέλω να κάνω το εξής :

 

Να τρέξω ένα video αρχείο σε ένα pc και ταυτόχρονα με την έναρξη της προβολής του (μόλις δείξει το πρώτο frame) να στείλω εντολή μέσω matlab για εκτέλεση άλλης λειτουργίας σε άλλο pc.

 

Το πως θα στείλω την εντολής το έχω λύσει στη matlab.

Το θέμα μου είναι πως θα "ανιχνεύσω" την προβολή του πρώτου frame του video.

 

Έχω δοκιμάσει με κάποια add-ons movieplayer σε κώδικα Matlab απο το FileExchange της Mathworks αλλα έχουν προβλήματα μνήμης για μεγάλα αρχεία video οπότε θα ήθελα να το δουλέψω με εξωτερικό player (Windows media player ή οτιδήποτε άλλο).

 

Έχετε ιδέα αν μπορώ να ελέγξω τις λειτουργίες κάποιου εξωτερικού player μέσω της Matlab ώστε να καταλάβω πότε ξεκινάει η αναπαραγωγή του video ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα ήταν να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες τόσο γενικά όσο και ειδικά για το τι θέλεις να κάνεις. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει εκριβώς το concept που θέλεις να υλοποιήσεις.

 

1) έχεις ένα pc A το οποίο κάποια στιγμή t αρχίζει την προβολή ενός video (οποιουδήποτε format)

2) θέλεις το matlab το οποίο τρέχει στο pc A να ανιχνεύσει την παρουσία video στην οθόνη ώστε (όταν αρχίσει το playback) να ειδοποιήσεις ένα pc Β.

 

τι δεν καταλαβαίνω

α) Γιατι πρέπει να χρησιμοποιήσεις το MATLAB ?

β) Το πως θα κάνεις το capturing :D :D :D (επ αυτού έχω κάποιες ιδέες αλλα προσπαθώ να καταλάβω το όλο concept πρώτα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ουσία είναι οτι θέλω να ανιχνεύσω πότε θα ξεκινήσει το playback o player! (και να ειδοποιήσω με κάποιο τρόπο το script μου στη Matlab να επικοινωνήσει με το άλλο pc την ίδια στιγμή).

 

Τα υπόλοιπα τα έχω λύσει και δεν επιρρεάζουν το κομμάτι αυτό..

Οπότε ξεχνάμε το άλλο pc και το περίεργο concept.Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το περιγράψω καλύτερα αλλά δεν είναι εκεί η ουσία.

 

Matlab χρησιμοποιώ γιατί θέλω να στείλω δεδομένα-εντολή στο δεύτερο pc μέσω LPΤ ή serial port μόλις ανιχνεύσω το playback.

Το έχω καταφέρει με ενσωματομένο player στη Matlab (σε figure Μode κτλ) αλλά θα ήθελα να το υλοποιήσω καλύτερα με κάποιο ανεξάρτητο player (Windows media player ή vlc κτλ) για να μην έχω προβλήματα μνήμης και περιορισμούς στο interface.

 

Για το capturing είναι καλή η απορία σου και θα ήταν πολύ χρήσιμες οι ιδέες σου γιατί προβληματίζομαι πολύ με αυτό.. Δεν έχω εμπειρία απο windows programming και τα βρίσκω σκούρα... Προς το παρόν ψάχνω τις επιλογές της Matlab μήπως έχει κάτι για αυτό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι που σκεύτομαι αλλα θέλει πολύ ψάξιμο, και απάντηση απο καποιον που έχει ασχοληθεί με Windows UI Programming, είναι (αν υπάρχει) κάποιο API απο το οποίο να έχεις γνώση για τα current active παράθυρα τα οποία "ζωγραφίζονται" απο το λειτουργικό στην επφάνεια εργασίας, καθώς και ποια process κάνει handle το καθένα απο αυτά. Ετσι σε μια τυχαία χρονική περίοδο θα ξέρεις αν κάποια process (vlc, wmp) είναι σε λειτουργία.

 

Η σκέψη είναι τελείως θεωρητική και δεν ξέρω κατα πόσο είναι υλοποιήσιμη, επίσης αντιλαμβάνομαι την πολυπλοκότητα αυτου που προτείνω. Βασικα σε ρωταω για το overall concept, μπας και θέλεις να κάνεις κάτι το οποίο γίνεται με διαφορετικό τρόπο απο αυτόν που προσπαθείς να κάνεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ ! Το όλο concept είναι τελικά τόσο απλό.. Θέλω να ανιχνεύσω την εκκίνηση του playback απο κάποιο video player και εκείνη τη στιγμή να στείλω δεδομένα (ένα προαποφασισμένο byte) απο το LPT ή έστω απο serial port.

 

Πρέπει να ψάξω για αποστολή δεδομένων με άλλη γλώσσα προγραμματισμού, απο C ας πούμε, ώστε να εγκαταλείψω τη Matlab και να κάνω το send του byte μέσα απο τον κώδικα κάποιου open source player. Έτσι θα αποφύγω το capturing.

 

Ήδη έχω τον source code του vlc και βρήκα που μπορώ να ενσωματώσω ένα flag που χρειάζομαι για να με ειδοποιεί ότι έπαιξε το πρώτο frame!

 

Έχω τα εξής προβλήματα τώρα :

 

--> Δεν ξέρω να κάνω compile τον κώδικα αυτόν για να τρέξει.

 

--> Πρέπει να βρώ αν μπορώ απο τη C να στείλω δεδομένα σε ένα απο τα port που θέλω, αλλιώς να βρώ πώς θα υλοποιήσω το capturing.

 

Κάθε βοήθεια δεκτή ! Νομίζω οτι απολοποιήθηκε αρκετά το θέμα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...