Προς το περιεχόμενο

Gateway problems

dragon_syr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,

Εχω δικτυο με domain server και ρουτερ για το ιντερνετ.

ο server εχει ip 192.168.0.5 και o router 192.168.0.99 .

το προβλημα ειναι το εξης:

βαζοντας στις ρυθμισεις του καθε μηχανηματος στο gateway και στο dns 192.168.0.99 , τα μηχανηματα εχουν ιντερνετ αλλα δεν εχουν συνδεση με το domain (logon στο domain κανουν αλλα εαν ζητησεις π.χ. να κανεις add user from domain δεν βλεπει το domain αλλα μονο το local machine).

οταν τους δωσεις gateway και dns 192.168.0.5 βλεπουν κανονικα domain και οτι εχει να κανει με αυτο

αλλα δεν εχουν ιντερνετ (λογικο)

πως μπορω να εχω και τα δυο μαζι (και ιντερνετ και domain rights)

εχω δοκιμασει καθε συνδυασμο (server - router) αλλα δεν καταφερα ποτε να τα συνδυασω.

δοκιμασα και με secondary dns και με δευτερο gateway αλλα τιποτα.

υπαρχει κατι για αυτο?

Δημοσ.

Θα βάλεις στους client σαν primary dns το ip του server και θα ρυθμίσεις εκείνον τον dns server έτσι ώστε ότι δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος resolve, να το κάνει forward σε έναν internet dns (του isp κατά προτίμηση).

Άλλη λύση είναι να βάλεις Primary dns αυτόν του server και secondary τον internet. Έτσι, κοιτάζει πρώτα τον Primary και αν δεν του απαντήσει εκείνος, πηγαίνει στον secondary.

Πιστεύω όμως πως πιο γρήγορα θα σου απαντάει ο server γιατί μετά από λίγο καιρό θα έχει κρατήσει και cache από αυτά που του ζητάς πιο συχνά.

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω να δω εαν δουλευει ετσι..

με τον secondary δεν δουλευει, το εχω δοκιμασει.

Εαν υπαρχει καποια λυση χωρις να εμπλεκεται ο server θα ηταν η καλυτερη.

Ευχαριστω για την απαντηση

edit: στην πρωτη λυση , Θα χρειαστει να κανω rule στον ρουτερ να αφηνει τον σερβερ να βγαινει ιντερνετ? redirect στον ρουτερ δεν μπορει να κανει? γιατι το resolve μαλον πρεπει να εχει προσβαση στο ιντερνετ για να το κανει (εχω λαθος?)

Δημοσ.

Redirect στον router μπορείς να κάνεις αλλά δεν ξέρω αν ο router σου θα "ακούει" ερωτήσεις από τον dns server.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...