Zderg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Λοιπόν από την διαχείρηση δίσκων εχω την παρακάτω εικόνα .. O σκληρός αυτος είναι απο παλιο υπολογιστη ο οποιος πεταει ενα μηνυμα και δεν ανοιγει οταν βαζω αυτον τον δισκο.. Θελω να τον κανω format και να του βαλω μετα windows. Στη διαχειρηση συσκευων δεν φαινεται να εχει κανενα προβλημα. Επισης δεν φαινεται στο "ο υπολογιστης μου".. Τι να κάνω;;
StavrosD Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Κάνε δεξί κλικ στον δίσκο αριστερά (στο γκρίζο εκεί που λέει Δίσκος 0). Μήπως έχει επιλογή για αρχικοποίηση (initialize) του δίσκου; Αν ναι, κάνε αρχικοποίηση και μετά θα μπορείς να κάνεις format. Θα σου προτείνει να τον κάνεις dynamic, θα σου πρότεινα όχι, αν και δεν έχει ουσιαστική διαφορά σε απλή χρήση.
Zderg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Με δεξι κλικ εχει την επιλογη "προετοιμασια δισκου" και οταν το παταω πεταει το παρακατω σφαλμα .. EDIT: Δεν νομιζω οτι εχει καποια σημασια, αλλα να πω οτι τον δισκο τον εχω βαλει slave..
StavrosD Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Αν στην ίδια καλωδιοταινία έχεις βάλει τον άλλο δίσκο master είναι όλα εντάξει. Από περιέργεια, μήπως έχεις παλιό υπολογιστή; Παλιότερες εκδόσεις BIOS δεν βλέπουν μεγάλους δίσκους.
Zderg Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Ο δισκος αυτος ειναι μονος του στην καλωδιοταινια..Είναι PΑΤΑ και ο κανονικος δισκος του υπολογιστη ειναι SATA2.. Ο υπολογιστης στον οποιο εχω βαλει τον δισκο αυτο ειναι καινουριος αλλα ο δισκος βρισκοταν σε αρκετα παλιο υπολογιστη.. Θα τον βαλω master και βλεπουμε.. EDIT: Τον εβαλα master και πλεον μπορω να πατησω στο "προετοιμασια" χωρις προβλημα. Αλλα στην συνεχεια παω να δημιουργησω καινουριο διαμερισμα στον δισκο, διαλεγω πρωτευον διαμερισμα, ΝTFS κλπ, αλλα μολις παει να αρχισει η διαμορφωση (λιγα δευτερολεπτα πιο μετα) κολλαει ολο το συστημα.. Καμια ιδέα;;
disqualified Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 εγω εχω αλλη απορια αυτος ο δισκος αφου ειναι απο αλλο pc και τον εβαλες πανω στο καινουριο πως αναγνωριζεται σα δισκος 0?
washcloud Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 ..mallon dioti o "arxikos" diskos einai SATA. Oso gia "lysh",an yparxei cd toy leitourgikou sou,den kaneis mia dokimh na mpoutareis apo auto kai na kaneis to format apo 'kei?
GIANNIS400 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 καντω με ενα cd λειτουργικου windows,θα γινει
agrb Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 - Βάλε το jumber για cable select και βάλτον στην άκρη της καλωδιοταινίας. Πρόσεξε να πάρει ρεύμα σωστά και η καλωδιοταινία να μπει καλά και σωστά (το χρώμα στο pin 1, το ίδιο και στη μητρική). - Στο BIOS άλλαξε το priority μεταξύ (SATA, ATA, κλπ.) και βάλε προτεραιότητα στους SATA (αν έχεις τέτοια επιλογή στο BIOS). Αυτό φταίει που τον βγάζουν συσκευή 0 (μηδέν) τα windows. - Κατέβασε τα εργαλεία για το δίσκο σου από το site του κατασκευαστή και κάνε ολική διαγραφή. - Βάλε hirens boot cd και δημιούργησε partition με το Partition Magic. Εναλλακτικά σ' αυτό, βγάλε τα καλώδια του SATA και φτιάξε partition με CD windows XP και άνω. Όταν γίνει βάλε πάλι τα καλώδια στο SATA. - Κάνε πλήρες Format με παράμετρο /c (c = έλεγχος για τυχόν επαναφορά κατεστραμένων τομέων). Αν τον βλέπουν τα XP πάλι σαν συσκευή 0 όχι μέσα από αυτά. Μετά βάλε ότι θες εκεί. Ελπίζω να βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.