Προς το περιεχόμενο

Τί χρειάζεται για να δει κανείς HD στο PC;


Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παίδες,

επειδή έχω μπερδευτεί με το θέμα HD video, βοηθήστε με λίγο. Ας γράψω τί νομίζω εγώ ότι χρειάζεται από hardware και software ώστε να δει κανείς πραγματικό HD στο PC του και με διορθώνετε εσείς.

-Εφόσον το "πραγματικό" HD έχει ανάλυση 1080, αυτό σημαίνει ότι και το monitor πρέπει να έχει οριζόντια ανάλυση 1080, σωστά; Τί γίνεται όμως αν το 19άρι μόνιτορ έχει 1050 pixels, κάτι μάλλον συνηθισμένο;

-Η VGA πρέπει να έχει κάτι συγκεκριμένο;

-Χρειάζεαι κάποιος codec για τον WMP; Γενικά ποιά players υποστηρίζουν HD video;

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δεις HD, το μονο βασικο που χρειαζεσαι ειναι ενα συγχρονο επεξεργαστη. Ολα τα αλλα ειναι προαιρετικα.

 

- Εαν θες μπορεις να συνοδευσεις την CPU με μια GPU που υποβοηθα στην αποκωδικοποιηση του HD video (βλεπε Ati 2400, 2600 κλπ κλπ) και αν εχει και εξοδο HDMI για να προβαλεις απευθιας σε LCD TV ακομα καλυτερα.

 

- Ενα HD video μπορει να ειναι ειτε σε μορφη WMV, AVI... ειτε να ερχεται σε φορμα για δισκο HD DVD και BLURAY. Για τα πρωτα δεν χρειαζεσαι κανενα drive... για τα δευτερα πρεπει να προμηθευτεις τα αντιστοιχης τεχνολογιας players.

 

- Τα HD video ερχονται σε 2 γευσεις 1280 × 720 & 1920 × 1080. Ασχετως της αναλυσης, μπορεις να τα προβαλεις σε οποια οθονη θελεις, απλα δεν θα τα δεις στο πληρες μεγαλειο τους (στο μεγαλο φορμα θα γινεται resize). That's all...

 

Ο υπολογιστης που εχεις, φτανει και περισσευει. Αν θες να προβαλεις HD video και να το απολαμβανεις σε κατι μεγαλυτερο απο μια 19αρα.... ειτε παιρνεις ενα Projector + πανι, ειτε παιρνεις μια τηλεοραση, ειτε παιρνεις κανα 24αρι-27αρι pc monitor.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μελλοντικα...

 

Για να δεις HD με HDCP χρειαζεσαι...

 

  1. Καρτα γραφικων HDCP compliant
  2. Monitor HDCP compliant (τα περισσοτερα PC monitors δεν ειναι, ακομα και αυτα που εχουνε 720p αναλυση)
  3. Windows Vista

 

Κατι που σημαινει οτι εγω με την 19" CRT μου που σηκωνει 2048χ1536 ΔΕΝ θα μπορω να δω HD με HDCP, τα Vista (και τα XP μετα το SP3) θα κανουν το βιντεο downscale σε 480p. High-bandwidth Digital Content Protection στη μουρη της Intel :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ παιδιά!

Η ερώτησή μου αφορούσε κυρίως το "καλό" HD, των 1080.

Άρα, αφού γίνεται downscaling σε οποιοδήποτε monitor που δεν δίνει την "επίσημη" ανάλυση , τότε ένα wide monitor 19άρι με 1050 pixels οριζόντια δεν είναι και τόσο κακή επιλογή. Λογικά η απώλεια είναι μικρή, έτσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...