Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα mail


BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά σε όλους.

 

Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Eχουμε ADSL 2ΜΒ για 3 υπολογιστές. Υπάρχει μια κεντρική μονάδα η οποία συνδέεται με καλώδιο πάνω στο router, ενώ οι υπόλοιποι (2) όταν θέλουμε να μπούμε στο διαδίκτυο συνδεόμαστε ασύρματα, για να δούμε τα mail μας, κλπ. Έχουμε το εξής μεγάλο πρόβλημα. Όταν στέλνουμε mail εμείς (ασύρματα) στο gmail address του υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με καλώδιο, δεν το λαμβάνει ποτέ. Σε εμάς, ωστόσο, έχοντας επιλέξει την εντολή "recent:xxxx.gmail.com", έρχεται αντίγραφο του απεσταλμένου μηνύματος, άρα το mail απο εμάς φεύγει κανονικά.

 

Αντίθετα, όταν στέλνουμε mail από τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με καλώδιο απευθείας στο router στα laptop μας, τα μηνύματα έρχονται κανονικά. Ακόμα κι από αυτόν τον υπολογιστή όμως, αν φτιάξουμε 3 accounts στο Outlook express, ή το Thunderbird 2, τα μηνύματα φεύγουν μόνο αν αποστολέας είναι ο πρώτος (default) user.

 

Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;

 

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν όταν μοιραζόμαστε τη σύνδεση στο internet. Όταν πάω αλλού (σε άλλη πόλη, ή άλλο σπίτι π.χ.) και στείλω mail ή μου στείλουν τα λαμβάνουμε κανονικά. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο όταν μοιραζόμαστε τη σύνδεση στο internet. Και αν βάλουμε και δεύτερο παραλήπτη στα μηνύματα (πχ Yahoo, otenet, κλπ) αυτοί τα λαμβάνουν κανονικά.

 

Χρησιμοποιούμε Win XP Home και το router είναι Sagem.

 

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει, γιατί δεν μπορούμε με τίποτα να βγάλουμε άκρη.

 

Ευχαριστώ.

 

Υ.Γ. Δεν το έβαλα στην κατηγορία ΔΙΚΤΥΑ γιατί στην ουσία χρησιμοποιούμε web για να στέλνουμε μηνύματα ο ένας στον άλλο. Άν έκανα λάθος, μεταφέρετέ το και συγνώμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, το πρόβλημα λύθηκε. Εκτός από το να ενεργοποιήσουμε το POP στο gmail account μας, χρειάζεται να επιλέξουμε την ενεργοποίηση POP για όλα τα μηνύματα (ακόμα και τα παλιά που έχουμε ήδη λάβει) και το να κρατάει αντίγραφο του Gmail στα εισερχόμενα. Σε εμάς τουλάχιστον, κάνοντας αυτό, δούλεψε και δουλεύει τέλεια.

 

Αν και δεν μου απάντησε κανείς, είπα να σας ενημερώσω μήπως έχει και άλλος παρόμοιο πρόβλημα.

 

Να'στε καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...