Προς το περιεχόμενο

Διαχείριση ημερομηνιών μέσω Visual Basic for Excel


gvarth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα,

 

Σαν συνημμένο υπάρχει ένα παράδειγμα με σκοπό να βοηθήσει , διαφωτίσει όσους/όσες θέλουν κάποιο πρακτικό παράδειγμα με αντικείμενο τη διαχείριση ημερομηνιών στο Microsoft Excel.

 

Υπάρχουν τυχαία ονόματα και ημερομηνίες που υποτίθεται ότι λήγει η σύμβαση που έχουν με την ασφαλιστική εταιρεία τους. Πατώντας λοιπόν πάνω σε συγκεκριμένο κουπί στο φύλλο εργασίας , εμφανίζεται παράθυρο διαλόγου το οποίο παρουσιάζει την σημερινή ημερομηνία - χωρίς δικαίωμα αλλαγής - και μας επιτρέπει να διαλέξουμε το πλήθος των ημερών , σε σχέση με τη σημερινή , τις οποίες θα λάβει υπόψη προκειμένου να χρωματίσει τις γραμμές με τα ονόματα για τα οποία η σύμβαση πλησιάζει να λήξει ή έχει ήδη λήξει. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται πορτοκαλί χρώμα στην πρώτη περίπτωση και κόκκινο στη δεύτερη.

 

Υπάρχει και δυνατότητα ακύρωσης του χρωματισμού αυτού με κατάλληλο κουμπί πάνω στο φύλλο εργασίας.

 

Θυμηθείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο ασφάλειας στο Excel σε "μεσαίο". Διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να δείτε το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

 

Πιστεύω να το βρείτε χρήσιμο.

 

Για τυχόν απορίες , γράψτε στα : [email protected] ή [email protected]

VBA TESTDATES.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά γειά σας,

 

Στο 2ο αυτό παράδειγμα , γράφετε σε συγκεκριμένο κελλί του φύλλου εργασίας κάποια έγκυρη ημερομηνία και πατώντας στο κατάλληλο κουμπί , εμφανίζεται παράθυρο διαλόγου όπου γίνεται επεξεργασία της ημερομηνίας και αυτόματη ενημέρωση των κατάλληλων κελλιών του φύλλου εργασίας. .

 

Δουλέψτε το ...

VBA TESTDATES-2.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...