Προς το περιεχόμενο

Μετονομασία του φακέλου /home/user/Desktop


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια -κατά τη γνώμη μου- μετάφραση, που δεν θα έπρεπε να γίνει, στο τελευταίο Ubunu είναι η μετάφραση του Desktop σε Επιφάνεια εργασίας.

 

Είναι μάλλον ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος φάκελος από τον χρήστη και δεν πιστεύω ότι ο όρος Desktop μπερδεύει κανένα χρήστη, όποιο λειτουργικό κι αν χρησιμοποιεί. Αντίθετα, η μετονομασία του σε Επιφάνεια εργασίας νομίζω πως μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργεί.

 

Πέρα από το ότι ο χρήστης είναι αναγκασμένος να πληκτρολογεί διαρκώς αυτάκια (~/"Επιφάνεια εργασίας") ή \ (~/Επιφάνεια\ εργασίας) και πέρα από το γεγονός ότι η λέξη Desktop έχει σχεδόν υποτριπλάσια γράμματα, υπάρχουν και πολλές εφαρμογές που δεν δέχονται input αρχείο από φάκελο με ελληνικό όνομα. Κι αυτό είναι σημαντικό όταν αυτός ο φάκελος είναι το Desktop.

 

Πιστεύετε ότι αν μετονομάσω τον φάκελο "Επιφάνεια εργασίας" σε Desktop θα έχω πρόβλημα? Πχ στον Ναυτίλο αριστερά στα bookmarks που τον έμφανίζει ως "Επιφάνεια εργασίας" ή στον browser που ανοίγει για να εισάγουμε ένα συνημμένο ας πούμε.

 

Αν σας ενοχλεί κι εσάς τόσο, μήπως να στέλναμε ένα e-mail στον μεταφραστή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αμα εκανες link ενα φακελο "desktop" με τον φάκελο "επιφάνεια εργασίας" ;

ερωτηση κάνω δεν το γνωρίζω

 

στο linux ολοι οι φακελοι επρεπε να ειναι στα αγγλικα

μεγάλο πρόβλημα αυτο που κάνουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι. Δυστυχώς, δίνει Επιφάνεια εργασίας. Εσένα δηλαδή στην ελληνική έκδοση σου λέει Desktop?

 

Πιστεύεις πως αν οι μεταφραστές καταλάβουν ότι πρέπει να το επαναφέρουν ως Desktop θα μπορεί να γίνει με ένα απλό update ή η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει μόνο στην επόμενη διανομή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μένα στο ls βγάζει Desktop και στο ubuntu αλλά και στο kubuntu.Πάντως τις διανομές τις έχω εγκαταστήσει από tribe5 και δεν ξέρω αν έχει σημασία.

 

edit:Μόλις είδα στην λίστα του ubuntu-gr να έγραψε κάποιος για το πρόβλημα.Μάλλον θα το διορθώσουν αφού είναι εύκολο να το κάνουν οι μεταφραστές ξανα Dekstop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

check2fire που το έγραψε? Έχει forum το ubuntu-gr? Έχω μια επικοινωνία με έναν μεταφραστή, και θα ήθελα να του υποδείξω και αυτό που λες. Αν μπορείς, στείλε link.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει ακόμα forum αν και μπορεί στο μέλλον να υπάρξει.Υπάρχει όμως εσωτερική λίστα που ανεβαίνουν διάφορα θέματα με την μορφή email.Για τo συγκεκριμένο μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει μεγάλη κουβέντα και από τι κατάλαβα πρέπει να είναι θέμα μετάφρασης του ubuntu και όχι του gnome.Eγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έχω Dekstop στο ubuntu που έχω απο tribe 5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγα και διάβασα τη κουβέντα που γίνεται στις λίστες. Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, μερικά επιχειρήματα ήταν κατά τη γνώμη μου απαράδεκτα.

 

Λίγο ως πολύ από όσο κατάλαβα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Μάλιστα, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον "για τον απλό χρήστη που ΔΕΝ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κονσόλα ή να γράψει το path στον Ναυτίλο" και άλλο τόσο ενδιαφέρον για "τον χρήστη που ΔΕΝ ξέρει λέξη από τα αγγλικά" και δεν καταννοεί τη λέξη Desktop.

 

Αυτή καθεαυτή η μετάφραση του "Desktop" σε "Επιφάνεια εργασίας" στο Ubuntu και το Fedora δεν είναι δα και τόσο συγκλονιστική, ώστε πρόκειται να επιρρεάσει την μεγάλη εξάπλωση του Ubuntu. Ωστόσο, το σκεπτικό με το οποίο πραγματοποιήθηκε, απειλεί (αν κυριαρχήσει) να μετατρέψει το Ubuntu και το Fedora σε άλλο ένα λειτουργικό "τύπου Windows" όπου ο αποστειρωμένος χρήστης θα χειρίζεται το pc του πίσω από το κουρτινάκι του frontend. Κι αυτό τελικά θα απομακρύνει -σε βάθος χρόνου- από το Ubuntu όσους σταφηκαν προς το Linux εκιμώντας αυτό που είναι, αφού πλέον, το Ubuntu θα χρησιμοποιείται περισσότερο ως Win παρά ως Linux. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι μεταφραστές πιστεύουν ότι "πρέπει να μεταφράζονται τα πάντα".

 

Αν κάποιος επιμείνει να χρησιμοποιεί την κονσόλα σε λίγο καιρό πιθανώς θα γράφει

 

sudo "επεξεργαστής κειμένου" /etc/apt/"πηγές λογισμικού.λίστα"[/cOdE]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...