Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά DVD player - εκτιμήσεις, προτάσεις


IoannisDr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω μια φέτα dvd player για τους δικούς μου πιο πολύ, επειδή όμως τους ενδιαφέρουν κυρίως σειρές που έχω κατεβάσει, ψάχνω να βρω κάποιο που να παίζει και Divx και Xvid codecs αρχεία! Άφού έκανα μια πρόχειρη έρευνα αγοράς, σχεδόν έχω καταλήξει στο dvd funai dbr 5311 ( από καρφούρ 59 έουροζ, σε κάποια sites το έχει 83 !?! εκτός και αν αυτό είναι απλό player ενώ τα άλλα έχουν και ψηφιακό αποκωδικοποιητή )...Στα αναγραφόμενα χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής ( από τα οποία προέκυψαν και κάποιες απορίες , όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα guyz ) : αναπαραγωγή DVD+R, DVD-R, DVD-RW, MP3, DIVX, JPEG, (S) VIDEOCD, CARD READER, USB..έξοδος 5.1/ ενσωματωμένος αποδέκτης για ΕΡΤ ( μάλλον για τα ψηφιακά κανάλια?? έχει και λειτουργία DVB-T decoder ?? )..SCART/RCA ( μοντέλο καλωδίου σύνδεσης με tv ? ). Από reviews που είδα άλλοι είναι ικανοποιημένοι από τα παρελκόμενα ( δόκιμασαν ταινίες μέσω usb από σκληρούς και φλασάκια, διάβασε SD card από ψηφιακή φωτογραφική χωρίς πρόβλημα και έτρεξε slideshow με τις φωτογραφίες ) άλλοι πάλι λένε ότι τους έπαιζε μόνο DIVX, ότι κάηκε το τροφοδοτικό του, ότι το usb είναι 1.0, πάναργο και ότι τους έκαψε to flashάκι!! Επίσης κάπου διάβασα ότι οι υπότιτλοι που παίζει από το συνώνυμο .srt έχουν πολύ μικρά γράμματα και δεν υπάρχει λύση μέσω αναβάθμισης του firmware που να διορθώνει το πρόβλημα παρά μόνο με ενσωμάτωση των υποτίτλων στο αρχείο!! Μαυτά και μαυτά παιδιά ζαλίστηκα και δεν έχω βγάλει άκρη..Συγνώμη αν έγινα κουράστικος αλλά αν μπορεί κανείς να με κατατοπίσει όσον αφορά τις απορίες μου και να προτείνει κάποια εναλλακτική - καλύτερη αγορά, θα το εκτιμούσα αφάνταστα

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλά divx players, ξεκίνησα από κινέζικα (gvg, silvercrest κ.τλ.) - όπως είναι και τα funai - τα οποία εμφάνιζαν κάθε λογής προβλήματα: δεν αναγνώριζαν dvds μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, σταματούσαν να δουλεύουν, κολλούσαν κ.τλ.

 

Έπειτα δοκίμασα τα LG DVX296, LG DVX298 και Philips 5980. Τα βρήκα πιο αξιοπρεπή τόσο σε σχεδίαση όσο και σε λειτουργία και σχεδόν απροβλημάτιστα τουλάχιστον για το μικρό χρονικό διάστημα που τα έχω (περίπου 6 μήνες το πρώτο). Από αυτά σου προτείνω το τελευταίο που έχει USB 2.0 και καλό upscale σε HDMI. Θα χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση firmware για να δεις ελληνικούς υπότιτλους, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μιας και υπάρχει εδώ καλή υποστήριξη από τα παιδιά.

 

Εν κατακλείδι, προτίμησε κάτι πιο επώνυμο με λίγο παραπάνω λεφτά -το 5980 που σου προτείνω κοστίζει γύρω στα 80Ε. Θα σε βγάλει πολύ παραπάνω από χρόνο που παίζουν τα κινέζικα και η ποιότητα της εμπειρίας συνολικότερα θα είναι σημαντικά καλύτερη. Το μοντέλο με την LCD 40'', το κινέζικο player και το DVD από την κυριακάτικη εφημερίδα δε δουλεύει.

 

Καλή επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hi Guyz!! Μόλις δοκίμασα το LG DVX-276 που αγόρασα από microland ( 56 ευρώ αρχική τιμή, 64 με μεταφορικά )!! Παίζει μια χαρά ταινίες, mp3, jpeg, divx, xvid αλλά τους συνώνυμους υποτίτλους .srt μου τους εμφανίζει στα κινέζικα, σα να θέλει unicode ή αλλαγή γραμματοσειράς...έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ; καμμια λύση υπάρχει :cry: ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...