Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κάμερας - Ταχύτητα επεξεργαστή σε μεταφορά video.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

HELP!!

Καλημέρα,

Θα μπορούσε όποιος γνωρίζει να με βοηθήσει στις εξής δύο απορίες?

 

Θέλω να αγοράσω βιντεοκάμερα. Έχω καταλήξει σε mini DV αποθηκευτικό μέσο διότι σκοπεύω να επεξεργάζομαι στον laptop και έχω καταλάβει ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

 

1. Είμαι ανάμεσα στην

 

Sony HC5 (ή HC5E δεν έχω ξεκαθαρίσει αν είναι το ίδιο)

http://www.sony.co.uk/view/ShowProduct.action?product=HDR-HC5E&productsku=HDRHC5E.CEH&site=odw_en_GB&pageType=TechnicalSpecs&imageType=Main&category=HDD+HDV#tab

 

και την

Canon HV20.

http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Definition_HDV/HV20/index.asp

 

Ποιά θα μου προτείνατε?

 

2. Χρησιμοποιώντας την firewire την οποία διαθέτει ο υπολογιστής μου, όταν μεταφέρω από την κάμερα στον υπολογιστή, ο επεξεργαστής επιβαρύνεται ιδιαίτερα? Γίνεται πραγματικό capture ή απλή μεταφορά αρχείου?

 

Ο επεξεργαστής μου είναι:

Intel Core Duo 1,66GHz T2300 με 2ΜΒ RAM. Θα με καλύψει ???

 

Έχω διαβάσει αρκετά σχετικά posts πριν ανοίξω αυτό, αλλά δεν έχω βρει κάτι σχετικό με τις παράπάνω απορείες μου.

 

Ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμένα φίλε μου σήμερα μου ήρθε η sony hdr-sr5e.Πολύ καλό κομμάτι με σκληρό δίσκο και γράφει σε HighDefinition full 1080.Οσο για το pc μια χαρά είναι αυτό που έχεις,βρές και σπ@σμένο το sony veg@s και θα κάνει καλή δουλειά.!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φυσικα θα σε καλυψει ο επεξεργαστης σου, να ξερεις ομως οτι ο επεξεργαστης χρησιμοποιει πολλους πορους και κατα τη μεταφορα και κατα την επεξεργασια της ταινιας, π.χ. μην πας να παιξεις καποιο παιχνιδι κατα τη μεταφορα της ταινιας ή να κανεις καποια βαρια εργασια γιατι μπορει να επηρεασει τη μεταφορα της ταινιας, δεν εχω κανει πολλα πειραματα σε core duo να δω συμπεριφορα, αλλα σε p4 δε θυμαμαι ποιον δοκιμασαμε να παιξουμε και pes6 μια φορα και η ταινια κολλαγε για να σου δωσω ενα παραδειγμα. Γινεται capture σε real time, οσο εχεις γραψει δλδ τοσο χρονο θα παρει. Για ποιοτητα στην τηλεοραση απευθειας απο καμερα τα αποτελεσματα ειναι εκπληκτικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την άποψή σας.

Η sony hdr-sr5e ήταν μια από τις επιλογές μου. Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν η επιλογή κάμερας με σκληρό δίσκο. Δεν ξέρω δηλαδή κατα πόσο και εάν θα εμφανίσει προβλήματα στο μέλλον. Επιπροσθέτως δεν ξέρω τι αντοχές θα έχει σε απότομες κινήσεις (και πιθανές "κακομεταχειρίσεις" από τα 2 μικρά παιδιά μου :) ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...