Προς το περιεχόμενο

Πολύ περίεργο Προβλημα με WD2000


danastas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά, αν και έψαξα στο forum δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα που να είναι τελείως ίδιο με το δικό μου (αυτό μοιάζει http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=214622), οπότε έχουμε κ λέμε:

Έχω έναν WD2000 Caviar SE 200gb SATA ως κυρίως σκληρό,σε mobo A-bit AX-8 MACH3. Χτές ξεσκόνιζα τα εσώτερα του PC ,και όταν bootαρα το PC μετά το ξεσκόνισμα, είχα ξεχάσει να βάλω το καλώδιο του SATA. Το πήρα πρέφα και το διόρθωσα, όμως προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα:

Δεν αναγαγνώριζε το σκληρό. Αρχικά, καθώς έλεγχε το VIA chip του σκληρού, μου έβγαζε το μήνυμα "Harware initiate failed,please check device!!!The bios does not be installed. Press <g> to continue!". Έκανα πολλά reboot από τότε, σε μερικά μου εύρισκε το σκληρό, σε άλλα όχι, σε καμία φάση όμως δεν μπόρεσα να μπω σε windows. Κόλλαγε πάντα στη φάση του boot.

Δοκίμασα ένα κάρο πράγματα:

 

α) Άλλαξα καλώδια στο σκληρό (ποτέ δεν ξέρεις)

 

β) Άλλαξα υποδοχή και chip (το mobo εχει VIA SATA RAID και Silicon SATA RAID). Στο Silicon έχω έναν άλλο(Μαξτορ) που τον βλέπει μια χαρά το σύστημα. Τίποτα όμως. Στο Silicon ούτε καν τον έβλεπε.

 

γ)Έτρεξα το Ultimate boot CD, και στην αρχή δεν bootαρε ούτε καν αυτό. Eκανε περίπου 2 ώρες (όντως) για να το φορτώσει, και αυτό την μία φορά που άντεξα να περιμένω.Προσπάθησα να τρέξω τα διαγνωστικά των WD που έχει, αλλά κόλλαγε στο boot του DOS(των άλλων εταιριών τα έτρεχε μία χαρά). Ούτε FDISK μπόρεσα να κάνω.

 

δ)έτρεξα το CD των Windows. Ούτε καν το bootαρε κανονικά, στις 2 περίπου ώρες αναμονής πάλι και αφού ήμουν στη φάση "Η εγκατάσταση ρυθμίζει της παραμέτρους κ.λ.π."το παράτησα.

 

ε) Εγκατέστησα τα WIN σε άλλο σκληρό IDE απ'όπου τα τρέχω τώρα, και έβαλα τον προβληματικό σκληρό. Στο πρόγραμα διαχείρησης του σκληρού μου λέει "Disk Failed". Για να φορτώσουν τα win όταν έβαλα το σκληρό περίμενα 40 λεπτά, ενώ χωρίς τον σκληρό καμπάνα. Τον έβαλα και στο Silicon,και αυτή τη φορά δεν μπήκα ούτε στα WIN.

 

Γενικά το σύστημα κρεμάει απίστευτα όταν βάζω τον προβληματικό σκληρό, ενώ χωρίς αυτόν όλα είναι τέλεια.

Έχει κανείς καμία ιδέα τι να κάνω? Να το πάω πουθενά για επισκευή. έχει κανένα νόημα?

Έχω κάποια πράγματα εκεί μέσα που δεν θέλω με τίποτα να τα χάσω . Το αστείο είναι πως προχτές αγόρασα ext για να κάνω backup, και απλά ξεκίνησα από τον δευτερο σκληρό. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...