Προς το περιεχόμενο

Πως αντιμετώπισα τον θόρυβο στο κατεβαστήρι μου...


screwman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και μέρες σκεφτόμουν να ανοίξω το κατεβαστήρι μου. Είχε κλείσει κοντά 1,5 χρόνο συνεχούς λειτουργίας και επειδή θα παρουσιαστώ στις αρχές του μήνα, έπρεπε να του κάνω ένα σέρβις μην τύχει και την ακούσει όσο λείπω.

 

Όταν το έκλεισα και το άνοιξα για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο, μου έκανε εντύπωση η ποσότητα της σκόνης μέσα, μιας και δεν είχα κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί, αλλά και η ζέστη που είχε στο εσωτερικό του, παρόλο που το είχα κλείσει κάνα 15' τουλάχιστον πριν το ανοίξω. Φύσηξα την σκόνη από το κουτί με φυσερό, έβαλα φρέσκια θερμοαγώγιμη, καθάρισα το φανάκι της CPU και το λάδωσα, καθάρισα και το PSU και με την ευκαιρία, έβαλα και ένα case fan στην πλάτη να τραβάει αέρα.

 

Το μηχανάκι είναι ένας P3 800 Coppermine με onboard κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό 145W (!!!! και όμως, δεν έχει κανένα πρόβλημα !!!!) και δύο δίσκους, 10 και 15 Gb. Το γουστάρω αφάνταστα γιατί είναι ένα μικρό PC γραφείου της ALTEC με τα πάντα onboard. Το πήρα, του έβαλα net και τον δεύτερο δίσκο και του έχω αλλάξει τα φώτα.

 

Με το καινούργιο case fan όμως χάλαγε τον κόσμο και αναγκαστικά το βράδυ το έκλεινα. Τι σόι 24/7 μηχάνημα είναι έτσι όμως??? Βουτάω ψαλίδι λαμαρίνας, τρυπάνι, κολητήρι και έναν ροοστάτη των 10ΚΩ.

 

Να πως σύνδεσα τον ροοστάτη:

hpim2663mediumdb1.th.jpg

 

Να η τρύπα που πέρασα τον ροοστάτη και το ανεμιστηράκι (χωρίς το μισητό fan guard του κουτιού):

hpim2665mediumnr0.th.jpg

 

Να και ο ροοστάτης τοποθετημένος:

hpim2666mediumvm5.th.jpg

 

και να η εγκατάσταση στο εσωτερικό:

hpim2667mediumcw8.th.jpg

 

Να τονίσω ότι τα 10ΚΩ είναι overkill: με 1/4 στροφή του ροοστάτη, το ανεμιστηράκι κοντεύει να σταματήσει. Αλλά, που να βρεις τέτοια ώρα άλλον... αυτόν είχα, αυτόν έβαλα..

 

Εντυπώσεις: το ρύθμισα ώστε ίσα-ίσα να κάνει ροή. Ούτως ή άλλως, θερμικά φορτία τρελά δεν έχει. Αρκεί να μην μένει στάσιμος ο αέρας. Κάνει καλή δουλειά και είναι σχεδόν όσο ήσυχο όσο πριν βάλω το ανεμιστηράκι. Μου κάνει εντύπωση που πλέον πιάνω το πλαϊνό του κουτιού και είναι δροσερό δροσερό...

 

Κόστος: 0,50???? Και αν... fan controllers και αηδίες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου screwman ωραια η πατεντα σου. Αλλα κατι που ειδα τωρα και μ αρεσε, εχω το ιδιο τροφοδοτικο 145W Seasonic (αγνωστη τοτε λογικα :lol: ) στο pc του αδερφου με τον P3 που παιζει κανα mame . Εντυπωσιαστηκα που εχει κι αλλος το ιδιο τροφοδοτικο αρχαιολογια :-D.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κατεβαστήρι, ναι, ένιωσε... δροσέρεψε αρκετά... Τώρα 2 μέρες το έβαλα να compil-άρει αβέρτα και είναι jet. Να υποστήριζε και το mobo βέβαια thermal sensors να είχα και καμία θερμοκρασία CPU...

 

Ψαλίδι λαμαρίνας θα βρεις σε καταστήματα με εργαλεία. Hardware stores τα λένε οι άγγλοι. Και κάνα ψαγμένο χρωματοπωλείο που φέρνει εργαλεία θα έχει. Praktiker θα βρεις στάνταρ.

 

Με το Seasonic έχω μείνει άφωνος. Αθόρυβο μέχρι αηδίας, small form factor, κανένα πρόβλημα με τάσεις έως τώρα... Μου θυμίζει κάτι mini-atx τροφοδοτικά που χρησιμοποιώ σε κάτι shuttle-x...

 

Τον ροοστάτη από μαγαζί με ηλεκτρονικά. Φανός και Κατουμάς π.χ. είναι αρκετά γνωστά μαγαζιά. Απο εκεί και μετά, ψάξε και για κάνα συνοικιακό μαγαζί με ηλεκτρονικά ή επισκευές τηλεοράσεων/ηλεκτρονικών γενικότερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...