Προς το περιεχόμενο

site που δεν πέτυχαν (έσοδα - διαφημίσεις)


vmakrin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελευταία, βλέπω κάποια site τα οποία συχνά επισκεπτόμουν, για διάφορους λόγους το καθένα, να μην έχουν μεγάλη κίνηση και οι νέες δημοσιεύσεις σε αυτά (άρθρα, posts,...) να μήν έχουν τον ρυθμό που είχαν.

 

Επίσης κάποια sites που εχουν επισκέψεις και σημειώνουν σημαντική άνοδο - σταθεροποίηση δεν έχουν καθόλου διαφημίσεις.

 

Τι ακριβώς μπορεί να συμβεί και ένα site να χάσει σιγά σιγά το ενδιαφέρον του;

Επίσης ποιά τελικά θεωρούνται καλά "νούμερα" επισκέψεις - σελίδες, γιά να θεωρηθεί ένα site ότι έχει πετύχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα site για να πετύχει πρέπει να επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα και όλα θα έρθουν σιγά σιγά, η επιτυχία ενος site εξαρτάται από τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και το περιεχόμενο του, στο internet υπάρχουν πάρα πολλά site που ανταγωνίζονται - επενδύουν πολύ χρήμα αναπτύσσοντας συνεχώς καινοτόμες υπηρεσίες για να επιβιώσουν από τον δυνατό ανταγωνισμό, κάτι τέτοιο γίνεται και στο ελλάντα αλλά με μικρούς ρυθμούς.

 

Τι σελίδες επισκεπτόσουν και παρατήρησες ότι πέσαν; σελίδες επαγγελματικές, ερασιτεχνικές; τι τύπους site επισκεπτόσουν; δώσε μας παραδείγματα.

 

δωσε περισσότερες πληροφορίες, έτσι κουβέντα να γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται απο το ενδιαφέρον του κόσμου στο περιεχόμενο τους, όσο και άν αυτοί που ενδιαφέρονται έχουν άνεση για πολλές ώρες στο Internet. Πολλές φορές κάποια site που διαφημίζονται στην αρχή σάν φαντασμαγορικά έχουν στην αρχή μεγάλη κίνηση και όταν οι αναγνώστες καταλαβαίνουν οτι τα θέματα τους είναι πάνω - κάτω μπούρδες αρχίζουν να ξεφουσκώνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τι πραγματεύεται το κάθε site δείχνει και το μέλλον του, απλά αναρωτιέμαι ποιά είναι εκείνα τα "νούμερα" που κάνουν ενα site επιτυχημένο.

Δεν πιστευώ ότι υπάρχει καμία "παρθένα" ενότητα για να αναπτύξει κανείς κάτι καινοτόμο, επίσης με ότι και αν ασχοληθείς έχει να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό (καλώς ή κακώς ενοούμενο), αλλά πάντα υπάρχουν κάποια κριτήρια επιτυχίας.

Μήπως κάπου εκεί ατονίζει το πράγμα και χάνεται το ενδιαφέρον;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

vmakrin στο θέμα : ότι υπάρχει καμία "παρθένα" ενότητα για να αναπτύξει κανείς κάτι καινοτόμo είσαι τελείως λάθος ! Απλά χρειάζονται καινοτόμες ιδέες και όχι τα κλασσικά !

Θα σου δώσω μια αρχική ιδέα 99% των sites στηρίζονται στο content και όχι στα services πραγμα τραγικά λάθος ! Αν πιστεύεις οτι θα στησεις ενα drupal/xoops και ο κόσμος θα έρθει εισαι γελασμένος.

Πρέπει είτε να έχεις content είτε services είτε και τα δύο. [για μένα καλύτερο το 2ο]

 

Τωρα μιλάς για νούμερα ... όριστε μερικά νουμερα. 1000 unique visitors/day 5000 unique pageviews/day. Αν πιάνεις αυτά τα νούμερα καλό θα ήταν να ασχοληθείς σοβαρότερα με αυτό το site !

Aν δεν τα πιάνεις τότε απλούστατα ποντάρισε σε άλλο "άλογο" ! Όλοι όσοι βγάζουν 100.000E κάθε μήνα έχουν δεκάδες sites. Σκέψου οτι άν δεν πιάσεις 1000 unique visitors/day μπορείς να πιάνεις 5*200 unique visitors/day απλά πράγματα.

Θα μπορούσα να πώ πάρα πολλά στο θέμα αλλα πίστεψέ με οτι άλλοι πληρώνουν για τέτοιες πληροφορίες και κάνουν σεμινάρια. Οπότε κάπου εδώ σταματάω ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε trustfm, συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που γράφεις, βέβαια για να κρίνεις ένα site με τα νούμερα που έδωσες, ξέχασες ίσως να βάλεις σαν παράμετρο το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον "αέρα" το site.

Οπως επίσης, όταν έχεις τέτοια νούμερα σε ένα site έχεις ελπίδες για έσοδα...Οταν αυτά τα νούμερα θα τα έχεις /5 τότε λιγοστεύουν πολύ μα πάρα πολύ οι πιθανοτητές σου να βγάλεις έστω και τα έξοδά σου.

 

Τώρα, πάρα πολλά site στην ελληνικό χώρο πραγματεύονται ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, οπότε μοιραία υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός ο οποίος όμως παραδόξως δεν καλυτερεύει τίς υπηρεσιες που αυτά τα site προσφέρουν στούς επισκέπτες-μέλη, αλλά οδηγεί σε τελείως λάθος μονοπάτια, γιά παράδειγμα όταν η google αποφασίζει να "κόψει" το adsense από ένα site (και συμβαίνει πολύ συχνά αυτό...), αυτόματα ο δημιουργός του "στερεύει" από ιδέες και όρεξη να το "τρέχει", γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται για πλάκα, κάνοντας όμως πολύ κακό. (κλίκ και ξανά κλίκ σε διαφημίσεις).

 

Το βασικό όμως ερώτημα - προβληματισμός είναι γιατί ένα site που τα έχει όλα αυτά δεν έχει έσοδα ή τέλος πάντων όχι εκείνα τα έσοδα που θα επέτρεπαν την περαιτέρω ανάπτυξή του;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη των mods εδώ.:-D

Καθώς σίγουρα διαχειρίζονται ένα επιτυχημένο site,θα ήταν ωραίο να μας δώσουν μία τάξη μεγέθους,αν επιτρέπεται βέβαια:fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιίλε vmakrin, οταν λέμε σίτε στον αέρα συνήθως ενοούμε 1 χρόνο το λιγότερο.

Τώρα στην φράση σου : .

°Οπως επίσης, όταν έχεις τέτοια νούμερα σε ένα site έχεις ελπίδες για έσοδα...Οταν αυτά τα νούμερα θα τα έχεις /5 τότε λιγοστεύουν πολύ μα πάρα πολύ οι πιθανοτητές σου να βγάλεις έστω και τα έξοδά σου"

 

Κανεις λάθος ! Το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει !!!

Το google όταν δεί οτι εισαι πολύ popular σου κατεβάζει το βάρος του κλίκ !

Αντίθετα αν έχεις λίγα κλικς και καλά τοτε αυτά ειναι βαριά !

Οπότε καλύτερα 1000 κλικς απο 10 sites παρά απο ενα !

Tωρα όσον αφορά το hosting και εκεί εισαι λάθος ! Πήγαινε και πίασε ενα σοβαρό hosting provider και σου παρέχει πακέτα με πολλαπλό support για πολαπλά sites σε ένα hosting plan !!! Πχ goddady.com ή hostgator.com To godaddy δινει με 2$ domains...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ολη συζητηση γινεται για τα εσοδα μιας ιστοσελιδας, συνηθως ειναι πενιχρα εκτος αν εχεις κανενα χορηγο η καποιον να σε βοηθαει πολυ, η πολυ μεγλαη επισκεψιμοτητα. Το ινσομινια εχει και για αυτο καπαρωνει και διαφημισουλα απο εταιρεια κινητης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Καταρχάς ας δώσουμε τον ορισμό των εσόδων. α) Έσοδα με τα οποία σταματάω την δουλειά που κάνω τώρα και τρέφομαι απο αυτό; β) Extra εισόδημα; Οι διαφορές των δύο είναι τεράστια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσον αφορά τον φίλο trustfm και την άποψη της βαρύτητας των κλίκ από το google (adsense), σίγουρα έχεις λάθος, τόσο που εάν μπώ σε λεπτομέρεις θα κινδυνεύσει η επαγγελματική μου πορεία. Οσον αφορά το hosting, μπορείς να επανέλθεις γιατί δεν σε κατάλαβα.

 

Το αρχικό μου όμως ρώτημα εξακολουθεί να μην έχει απαντηθεί, πότε ένα site θεωρείται επιτυχημένο; Πιστεύω πώς είναι δύσκολο να απαντηθεί, όχι γιατί δεν υπάρχουν δεδομένα, αλλά επειδή ο καθένας εχει δικά του νούμερα και κριτήρια, που πιστεύει πώς δείχνουν την πορεία του site.

 

Φίλε RazorFoot°, ούτε το ένα ούτε το άλλο, και τα δυο έχουν τίς προυποθέσεις τους, αυτές αναρωτιέμαι ποιές είναι για να ακολουθήσουν μετά το α) ή το β) όπως πολύ σωστά το θέτεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φέρνω ένα παράδειγμα. πχ. Για εμένα το site του Insomnia είναι επιτυχημένο. Διότι έχει κόσμο, δίνει σωστές συμβουλές απο το Forum έχει ενδιαφέροντα νέα κτλ. Για τους Ιδιοκτήτες του όμως μπορεί να θεωρείτε αποτυχημένο διότι μπορεί να μην βγάζει λεφτά ή να μην βγάζει τόσα λεφτά που να δικαιολογούν τόσο κόπο. Άρα το επιτυχημένο ή όχι είναι πολύ υποκειμενικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό τελικά απαντά, στο ότι δεν ξέρουμε ποιά είναι τα κριτήρια για να βαφτίσουμε ένα site επιτυχημένο ή μή.

Γιά αυτό τελικά υπάρχουν χιλιάδες sites με μικρή επισκεψιμότητα που δεν βγάζουν ούτε τα εξοδά τους και παραμένουν στον χώρο, στην πραγματικότητα εντελώς ανενεργά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα κριτήρια είναι υποκειμενικά για τον κάθε webμάστορα ξεχωριστά, και μάλιστα για το κάθε site του ξεχωριστά. Ο ίδιος webμάστορας μπορεί να θεωρεί πετυχημένο ένα site του που βγάζει τα έξοδά του και κάποιο επιπλέον κέρδος, κι άλλο ένα site του που το πληρώνει απ' την τσέπη του (μπαίνει μέσα δηλαδή) αλλά προσφέρει είτε πληροφορίες, είτε χαβαλέ, είτε χρηστικότητα σε ένα σύνολο χρηστών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επίσης ένα site μπορει θεωρηθεί «επιτυχημένο» σε κάποιο σημείο του

πχ οι χρήστες να ασχολούνται με μια συγκεκριμένη υπηρεσία του περισσότερο από άλλες, επίσης ένα site αν είναι να πετύχει θέλει χρόνο, ειδικά όταν το ξεκινάς χωρίς βαρβάτο budget.

 

Το Insomnia είναι ένα από τα παλαιότερα site, έχει καθιερωθεί πλέον.

 

Σκέψου να άνοιγε το Insomnia σήμερα ή το In.gr ; Για να φτάσουν να έχουν επικεψιμότητα θα έπρεπε να περάσει πολύς καιρός.

 

Ένα νεο site πλέον, Θέλει χρόνο, επιμέλεια - περιεχόμενο, καινοτόμες υπηρεσίες - συνεχή ανάπτυξη και προώθηση (χρήμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...