Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως ισχύει ο μύθος ότι αν πας σε σχολή kick boxing αργά ή γρήγορα θα βρεθείς με σπασπένη μύτη και αν γνωρίζετε καμία τέτοια σχολή κοντά σε Αμπελόκηπους ή τριγύρω περιοχές.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Praetorianos
Δημοσ.

θα στη σπασουνε ναι. αν κατεβεις σε αγωνα σιγουρα . σε σπαρινγκ παιζει ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Βασικά έχει καμιά διαφορά να βρεθείς με σπασμένη μυτη? Π.χ ματώνεις πιο εύκολα, πονάς περισσότερο όταν σε χτυπάνε εκεί (δεν με ενδιαφέρει να κατέβω σε αγώνες) ή μόνο "αισθητικό" είναι το πρόβλημα?

Δημοσ.

απλα γινετε φλατ ρε παιδι μου το κοκαλο σιγα σιγα και πονας λιγοτερο μαλλον. Επισης θα σε βαλουν να χτυπας τα ποδια σου σε ξυλο για να γινει λειο το κοκαλο στο καλαμι. Με ξυλοκαινη για μην πονας παντα. Αν θελεις βεβεια ετσι. Εχω ενα γνωστο που χτυπουσε κολωνες και δεν καταλαβαινε τιποτα. κοιτα και το μουι ται λιγο. αυτο δεν εχει αμυνες απλα χτυπας πρωτος. ειναι δολοφονικο εντελως ομως. θα γυρνας σπιτι σου στην αρχη με μελανιασμενα πλευρα.

Δημοσ.
απλα γινετε φλατ ρε παιδι μου το κοκαλο σιγα σιγα και πονας λιγοτερο μαλλον. Επισης θα σε βαλουν να χτυπας τα ποδια σου σε ξυλο για να γινει λειο το κοκαλο στο καλαμι.

τι παει να πει λειο το κοκκαλο γιατι τωρα πως ειναι?

αναλογα με το επιπεδο ειναι ολα.αν πας σε σχολη ωστε να παιξεις επαγγελματικα μερικους αγωνες μπορει κ να συμβαινουν αυτα π αναφερθηκαν αλλα αν πας σε γυμναστηρια κτλ σιγουρα δεν υπαρχει περιπτωση να τα κανεις αυτα

Δημοσ.
Δοκίμασε να γράφεις στα ελληνικά.

Χαχαχα Ωραίοοοοοος...

Προφανώς το παιδί θα έχει ακούσει το ίδιο χαζό που έχω ακούσει κι εγώ.Ότι αν θες να αρχίσεις kick boxing σου σπάνε πρώτα τη μύτη και κάτι τέτοια.Μου είχαν πει και τον λόγο για τον οποίο στο υποτίθεται ότι στο κάνουν αυτό αλλά δεν θυμάμαι.Εεε λογικά αν κάποιος αρχίσει kick boxing και κατέβει σε αγώνα είναι λογικό να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.Από μύτη μέχρι και πιο σοβαρά....

http://www.youtube.com/watch?v=8akc5yNBksk

Δημοσ.

Βασικά ναι όντως όπως τα λες είναι. Αυτή η ραδιοαρβύλα με έκανε να αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια. Ξαναλέω πως δεν ενδιαφέρομαι για πρωταθλητισμό, ίσα για εκτόνωση και επειδή μου αρέσει. Οπότε σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν θα έχω πρόβλημα.

Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να μου δώσει Link με διευθύνσεις σχολών?

Δημοσ.

Για σου φίλε μου, δεν είναι τόσο τραγικά. Έκανα 1 χρόνο Kick box και ούτε σου σπάνε την μύτη ούτε σε βάζουν να χτυπάς ξύλα ούτε τίποτα από αυτά, αυτά θα τα κάνεις εάν πας για πρωταθλητισμό!!! Μαθαίνεις πάρα πολλά, εγώ πήγα και στην αρχή κανείς ζέσταμα και γυμναστική μαθαίνεις τις διάφορες κινήσεις, μετά σε βάζουν να χτυπάς σε σάκους ή με κάποιον αντίπαλο που κανείς μόνο μια συγκεκριμένη κίνηση κάθε φορά(φοράς πάντα προστατευτικά στα δόντια, στα καλάμια των ποδιών και ο αντίπαλος έχει στα χεριά και αυτός προστατευτικά). Εσύ μπορείς να κάνεις μόνο αυτά ,εάν θέλεις μπορείς να προχωρήσεις και πιο πέρα πχ να κάνεις sparing δηλαδή 3λεπτους αγώνες με κάποιον αντίπαλο. Εκεί σε βάζει ο δάσκαλος με κάποιον στα κιλά σου και κάποιον πιο έμπειρο για να ξέρει να ελέγχει την δύναμη του, εδώ μπορεί να προκύψουν τραυματισμοί πχ καμιά μελανιά και αν δεν κανείς καλή άμυνα και φας καμιά μπουνιά στην μύτη τότε θα σπάσει και θα τρέξει αίμα και θα πρέπει να πας στο νοσοκομείο να στην βάλουν στην σωστή θέση.

Εγώ μετά από 3 μήνες ξεκίνησα κάνω sparing και έφαγα και μπουνιές στην μύτη αλλά δεν έσπασε.Γενικά σε κάθε άθλημα μπορούν να συμβούν ατυχήματα (μπασκετ να σπάσεις κάποιο δάχτυλο, ποδόσφαιρο να σου έρθει η μπάλα στην μύτη) και ειδικά σε να σπορ που είναι ξύλο.

Δημοσ.

ρε παδια δεν ειπα οτι θα του πουνε κατσε να σου σπασουμε την μυτη αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα φας μια αδεσποτη και θα τα δεις τριδιαστατα ολα. Γιαυτον που ρωτησε πως ειναι τωρα το κοκαλο ενοω οτι στο βαζουν προς τα μεσα για να μην πονας. Και αυτο που κανεις λειο το καλαμι ειναι πολυ συχνο φαινομενο αναλογα και με τον δασκαλο τι να σας πω. Ειπα οτι ειναι προαιρετικα αυτα. Αν θελεις τα κανεις.

Δημοσ.

Thanx για τις απαντήσεις παιδιά. Μετά και τα τελευταία σχόλια σιγουρεύτηκα και μόλις βρω σχολή θα γραφτώ. Φυσικά όχι για να μάθω να δέρνω (έλεος) απλώς το βρίσκω φοβερό άθλημα για εκτόνωση. (Έχω βαρεθεί ποδόσφαιρα/γυμναστήρια κτλ.)

• 2 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...