Προς το περιεχόμενο

Βιβλία Φυσικής


tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα,

 

σήμερα κοιτούσα βιβλία Φυσικής (όχι πανεπιστημιακά άλλα απλά και κατανοητά βιβλία που φέρνουν την επιστήμη της Φυσικής κοντά στον καθένα που έχει έστω και λίγη περιέργεια και ενδιαφέρον).

 

Μου έκανε εντύπωση (ως ιδέα) ένα βιβλίο που είχε τίτλο "Το πανηγύρι της Φυσικής" στο οποίο ο συγγραφέας εξηγούσε με απλό τρόπο και με απλές έννοιες της φυσικής, χωρίς μαθηματικά κλπ καθημερινές καταστάσεις και φαινόμενα όπως πχ γιατί στις βουνοκορφές έχει κρύο, γιατί η κιμωλία τρίζει στον πίνακα κλπ.

Ομολογώ ότι μου άρεσε άλλα δεν το αγόρασα διότι ήταν μια αρκετά παλιά έκδοση η οποία ήταν ουσιαστικά χωρίς εικονογράφηση.

 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρετε κάποιο παρόμοιο βιβλίο, με εικόνες, σχηματάκια κλπ που θα το κάνουν πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως αμα θες να μαθεις χιλια και ενα παραξενα και αχρηστα κατα 99% σε σενα πραγματα, αλλα παραλληλα να πεις οτι διαβαζεις/σες και ενα καλο βιβλιο δοκιμασε Chuck Palahniuk :P

Νταξ για να μη βγω φουλ οφ-τοπικ ας προτεινω και Polya : how to solve it χρησιμοτατο κυριως για θετικους ... εχω την υποψια οτι το γνωστο "σκεφτομαι και γραφω " που καναμε τοτε στο σχολειο αν δεν ειναι δικη του "ανακαλυψη" τουλαχιστον αναπτυσσεται με εξαιρετικο τροπο !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχει το A Short History of Nearly Everything,το οποιο απανταει σε διαφορα καθημερινα ερωτηματα φυσικης με ευκολο τροπο.Δεν το εχω διαβασει,αλλα εχω ακουσει καλα σχολια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...