Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία CPU


gherudos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω τον intel pentium 4 630 socket 775 3GHZ(με τον ανεμιστήρα από τη μαμά του) με τη mobo gigabyte 8I945GZME-RΗ.Όταν πάω στο BIOS -> pc health βλέπω τη θερμοκρασία και είναι 60-70C μέσο όρο.Είναι φυσιολογικό να είναι το σύστημα σε idle και να έχει αυτές τις θερμοκρασίες;Ακόμα το τροφοδοτικό κάνει φασαρία αλλά πάντα έκανε φασαρία,είναι δυνατόν να ανεβάζει τη θερμοκρασία το τροφοδοτικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει τον 640 με εργοστασιακή ψύκτρα σε ASUS μητρική, να φτάνει και 80+ βαθμούς... Ίσως να μην πατάει καλή η ψύκτρα. Βγάλτην, καθάρισε προσεκτικά την θερμοαγώγιμη πάστα από επάνω την και πάνω από τον επεξεργαστή, τοποθέτησε καινούργια πάστα και βάλε την ψύκτρα ξανά.

 

Αν και πάλι δεν διορθωθεί, τότε μάλλον πρέπει να την αλλάξεις, εκτός κι αν δε σ' ενοχλεί ο θόρυβος.

 

Όσο για το τροφοδοτικό, δεν υπάρχει λύση, αν είναι no name, θα κάνει θόρυβο... Δεν είναι δυνατόν να ανεβάζει τη θερμοκρασία το τροφοδοτικό, αφού οι ανεμιστήρες του φυσάνε προς τα έξω... Εκτός πια αν είναι τόσο κακής ποιότητας το τροφοδοτικό, που ζεσταίνονται υπερβολικά οι μεταλικές επιφάνειές του, και ζεσταίνουν και το τα γύρω parts, όπως μητρική, επεξεργαστή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει τον 640 με εργοστασιακή ψύκτρα σε ASUS μητρική, να φτάνει και 80+ βαθμούς...

 

80 βα8μούς σε idle;δηλαδή είναι φυσιολογικό;Δεν το είχα τσεκάρει όταν το πρωτοαγόρασα να δω τι θερμοκρασίες πιάνει.Βασικά τον είχα αγοράσει έτοιμο από αγγελίες του Insomnia και επειδή όλα ήταν καλά δεν χρειάστηκε να ελέγξω τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

80 βα8μούς σε idle;δηλαδή είναι φυσιολογικό;

 

Ας μας απαντήσει η Intel...

 

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, ο επεξεργαστής για 2 χρόνια που δούλευε με την εργοστασιακή ψύκτρα δεν έπαθε τίποτα. Τώρα, εδώ και 3 μήνες έχει πάνω του μια Zalman 9500 και τουλάχιστον δεν κάνει πολύ θόρυβο. Από θερμοκρασίες, τώρα είναι στους 45-50 idle. Full load δεν ξέρω, δεν είναι δικό μου το Pc..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...