Προς το περιεχόμενο

NEC RW 4550A Drivers


Martini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Paidia exw to cd-dvd antigrafiko NEC 4550A..

Mporei kapoios na mou pei an grafei dual-layer( nomizw nai alla gia sigouria :P ).

 

Egw to eixa balei etsi xwris drivers ktl kai to anagnwrise alla..

 

Epeidi exw akousei oti bgainoun polloi drivers gia ta NEC mporei kapoios na mou pei tous kaliterous kai TI prosferoun??? Kanoun kati parapanw

 

Ki an mporei kapoios na mou pei an kai pws mporw na exw kai Labelflash pou MOLIS TWRAkatalaba ti einai :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχάς, το NEC και γενικότερα τα αντιγραφικά δεν έχουν και δεν χρειάζονται επιπλέον drivers για να λειτουργήσουν.

 

Για τα αντιγραφικά, εκείνο που κυκλοφορεί είναι το FIRMWARE.

 

Η διαφορά μεταξύ των 2, είναι ότι ο μεν driver είναι πρόγραμμα που φορτώνεται και χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα (και γράφεται στο δίσκο σου), σε αντίθεση με το firmware, το οποίο υπάρχει σε μία EEPROM στο αντιγραφικό σου και ουσιαστικά περιγράφει στη συσκευή πώς να χειρίζεται τα μέσα.

 

Firmware μπορείς να βρεις και από την ίδια τη NEC αλλά και κάποια ανεπίσημα μέσω ενός ψαξίματος π.χ. στο google, αλλά η αναβάθμισή του έχει ένα βαθμό επικίνδυνότητας, διότι είναι κάτι αντίστοιχο με την αναβάθμιση BIOS σε μία μητρική.

 

Μία άλλη εκδοχή είναι να χρησιμοποιήσεις μεν driver, αλλά όχι για το αντιγραφικό σου, αλλά για τον ελεγκτή IDE της μητρικής. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, ενώ στις περισσότερες ούτε αυτό απαιτείται.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το labelflash, αυτό πρέπει να γίνεται από αρκετά προγράμματα εγγραφής CD/DVD. Υπ' όψιν ότι χρειάζεσαι και labelflash δισκάκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Masta, ara firmware ithela na pw mperdeutika!!! thelw na mou pei kaneis kana firmware pou kserei oti einai kalo!!! ta anepisima ti parapanw kanoun diladi???

 

Gia to labelflash prepei na kanw kati kai sto nec oxi mono na xw to nero h kati allo swsta??? auto lew de prepei na kanw kati sto NEC MOY???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...