Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • 0
Gibs

[Help]Διαίρεση 2 Πραγματικών αριθμών στην TurboPascal

Ερώτηση

Φαντάζομαι οι περισότεροι θα έχετε λιώσει στο γέλιο και θα αναρωτιέστε αν κάνω πλάκα.:-(

Λοιπόν όχι δεν κάνω πλάκα,όσο και ηλίθιο να φαντάζει,έχω ένα μικρό πρόβλημα!:mad:

Αυτός είναι ο αλγόριθμος μου για το θέμα του τίτλου.

 

Program Divide;

Uses WinCRT;

Var i,k,c:real;

begin

Writeln;

Writeln('Divide two real numbers');

Writeln;

Writeln('Please type the first number');

Readln (i);

Writeln('Please type the second number');

Readln (k);

c:=i/k;

If (i>0) and (k>0) then;

Writeln ('The Result is ');

Writeln ©;

If (i=0) and (k>=0) then;

Writeln ('0');

If (i>=0) and (k=0) then;

Writeln ('The second number is equal to zero,therefore,the equation is impossible');

If (i=0) and (k=0) then;

Writeln ('Both numbers are equal to zero,therefore,the equation is impossible');

end.

 

Και να αυτό που μου εμφανίζει (attached):cry:

 

Ερωτήσεις

1)Πώς μπορώ να θέσω μέχρι πόσα δεκαδικά ψηφία να εμφανίζει?

2)Τι πατατιά έκανα και μου εμφανίζει τα 2 μηνήματα των τελευταίων 2 IF?Και μετά το 0?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους απαντήσουν στο ταπεινό μου ερώτημα/πρόβλημα :o.Που να αρχίσω C++ και Java....εδώ θα κατασκηνώσω!:lol:

post-65977-129062954801_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Genika ta tosa if 8a mporousan na paralif8oun dn Brisko to akribo stoxo tous .. alla Tespa

 

Otan 8a ta typoseis stHn write .. 'h Writeln dosta etsi

 

eso .. i .. H metablitH

 

writeln(i:7:2)

 

7 -> to eBros ton psifion tou arithmou

2-> ta dekadika tou arithmou .... an einai pano apo 2 StrogilopoiHte ....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα if statements συντάσσονται κανονικά ως εξής

If .... then

εντολή (χωρίς το ; )

else

εντολή;

ή

If .... then

begin

εντολές;

end(χωρίς το ; )

else

begin

εντολές;

end;

 

Επίσης το πρόγραμμα σου πρέπει να υπολογίζει τη τιμή c:=i/k μόνο όταν κ<>0 και να μην κάνεις τον έλεγχο μόνο για να βγάλεις τα μηνύματα....

Τέλος διαιρέσεις γίνονται και μεταξύ αριθμών <0 :-)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)μπορείς να χρησιμοποιήσεις μορφοποίηση π.χ. Writeln (result:8:2) σημαίνει στα 8 δεσμευμένα ψηφία τα δύο είναι δεκαδικά.

 

2)Tα if statements συντάσσονται ως εξής

If .... then

εντολές;

else

εντολές;

 

 

********Χρησιμοποίησε το google για βοήθεια και φυσικά διάβασε κάποιο βιβλίο....*******

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...