Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με install των windows XP


NetDeviL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω εδώ k λίγους μήνες ένα νέο pc .έκανα μ****** k έβαλα vista τα οποία τα έκανα genius με το γνωστό τρόπο.Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βάλω τα τα ΧΡ.όταν ανοίγω το πρόγραμμα bootmanager pro μου λέει ότι :"τα vista δεν είναι εγκατεστημένα η ότι είναι εγκατεστημένα σε κρυφό "particion".

Όταν βάζω το cd τον Windows ΧΡ στο driver γράφει κανονικά τα αρχεία που απαιτεί η εγκατάσταση k όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και κάνει reboot για να μπει στο menu install ,μου εμφανίζει μαύρη οθόνη με "_" πoυ αναβοσβήνει

 

ξέρει κανείς πως να τα κάνω να λειτουργήσουν,έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδόν, με vista εγκατεστημένα k με format στο "particion" που είχα τα vista,οπως κ χωρις vista κ προσπαθώντας να κάνω install τα ΧΡ αλλα γινετε παντα το ίδιο κ με τα χ86 κ χ64 windows XP.

 

intel Q6600

asus P5K Premium

4GBram

1 ata k 1 Sata HDD

1 sata DVD-RW

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

;)Το ίδιο έπαθα και εγώ αλλά βρήκα την λύση.Σίγουρα προσπάθησες να κάνεις δύο partition στον σκληρό ,στο ένα έβαλες τα vista και στο άλλο τα XP.Αλλά δεν μπόρεσε να προχωρήσει η εγκατάσταση των vista.

Αν χώρησες τον σκληρό σε δύο partition c: και d: και στο πρώτο έβαλες πήγες να βάλεις τα vista και στο δεύτερο τα xp και διαπίστωσες ότι μετά την πρώτη επανακίνηση είδες μια μαύρη οθόνη με μια οριζόντια γραμμή να αναμοσβήνει και δεν συνέχιζε για να ολοκληρώσει την εγκατάσταση κάνε το παρακάτω->

Λύση: Ξανα κάνε format στον σκληρό.Διέγραψε τα δύο partition,ώστε να βλέπεις ένα δίσκο.Μετά ξαναχώρισε τον σκληρό πάλι σε δύο partition ,αλλά μην εγκαταστήσεις τα vista στο c: partition αλλά στο d:.(Για κάποιο λόγο ο Η/Υ έχει κρατήσει τις προηγούμενες ρυθμίσεις ,τις λάθος δηλαδή και γι' αυτό κολάει.) η εγκατάσταση θα προχωρήσει κανονικά.

Αργότερα θα δείς ότι ο Η/Υ αυτόματα θα δείχνει γεμάτο το c: δίσκο και όχι τον d:, αλλά κατά την εγκατάσταση μετά των XP θα πρέπει να διαλέξεις το C: partition για εγκατάσταση των XP.

Όμως δεν τελείωσαμε.Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των windows XP ,μετά δεν θα βλέπεις την οθόνη που θα σε προτρέπει να διαλέξεις λειτουργικό.

Λύση: Κατέβασε το VistaBootPro 3.2.0 μαζί με το NET FRAMEWORK 2.Εγκατέστησε πρώτα το NET FRAMEWORK 2 και μετά το VistaBootPro 3.2.0.

Με το άνοιγμα του VistaBootPro αγνόησε την πρόταση να πάρεις back up και τσέκαρε system bootloader.ΕΚεί τσέκαρε απο την πρώτη επιλογή Windows Vista Bootloader και στη δεύτερη All drivers και πάτα Install bootloader.

Δεν τελειωσε όμως εδώ.Πατάμε στο menu το Menu diagnostics και πατάμε Run diagnostics ή ALT+R. Αμέσως θα ανοίξει το Manage BCD OS Entries.Εκεί τσέκαρε την Δεύτερη επιλογή μέσα στο μεγάλο παράθυρο.(!!! windows) και γράφουμε απο κάτω Microsoft Windows XP εκεί που λέει Rename Os Entry και άλλαξε το γράμμα του δίσκου σε d: και πάτα Apply updates.

Αυτό ήταν θα δείς την οθόνη με τα δύο λειτουργικά για να διαλέξεις.Τώρα αν τσεκάρωντας τα windows XP σου βγάλει μήνυμα σφάλματος ....και εγώ το ίδιο το ψάχνω για να βρώ λύση...

Αν θέλεις κάποια διευκρίνηση πάτα ->[email protected]

 

strawb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...