Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Peter Pan

WD 320HDD αναγνωρίζει τα 128 GB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδες έχω το εξής πρόβλημα.Μόλις πήρα τον wd 320hdd και ενώ τον έβαλα σε σύστημα με windows με Sp2 αναγνωρίζει μόνο τα 128 gb του δίσκου...Έχω δοκιμάσει αλλαγές σε συνδεσμολογία καθώς και άλλαξα και καλώδιο αλλα τίποτα δεν γίνεται.Το σύστημα μου είναι ένας P4 στα 1.6 με τσιπάκι το SIS 645.Μία βοήθεια ρε παιδιά....:-D ξέχασα να πω οτι είναι συνδεδεμένος σε IDE κανάλι

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το δοκίμασα και αυτό αλλά στην οθόνη του setup των windows που επιλέγεις σκληρό δίσκο μου τον βλέπει σαν 131000 Mb....υπενθυμίζω οτι τα windows που έχω είναι με Sp2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασε τα εργαλεία της WD, νομίζω το Data Lifeguard tools.

Κάνε από εκεί φορμάτ, θα σε ρωτήσει αν θέλεις να ενεργοποιήσεις υποστήριξη για δίσκους πάνω από 138GB.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να "παιξες" με την registry.HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters αν υπάρχει Κλειδί με όνομα "EnableBigLba", τύπο "REG_DWORD" και τιμή 1.Αν δεν υπαρχει δημιουργησε ένα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ παιδια αλλα τίποτα απο τα παραπάνω δεν έπιασε σήμερα θα δοκιμάσω και ένα udate στο βιος και μαλλον θα στρώσει το πρόβλημα θα σας πω τα νέα....:)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eαν η μητρικη σου ειναι παλια και δεν υποστηριζει διευθυνσιοδοτηση 48bit LBA δε γινεται να δει πανω απο 128GB.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον ακριβως τον ιδιο σκληρο προσπαθω να σεταρω σε εναν υπολογιστη εδω στη δουλεια...

Να αναφερω πως

1)Απο τον Bios φαινετε σωστα(320gb)

2)Tα win2000 ton βλεπουν~130gb

3)Τα xp τον βλεπουν κανονικα(320gb)

 

Το παραδοξω ειναι πως ενω εκανα κανονικα εγκατασταση τα xp(τον χωρισα και σε Partition c:\80-d:\240gb)για να φωρτοσει ομως τα win χρειαζετε το cd τον xp μεσα στο cd rom drive...

Δηλαδη απλα για να βγαλει την επιλογη να bootαρεις απο το cd και ενω βγαζει της τελιτσες (που περιμενει να πατησεις οποιοδηποτε πληκτρο για να κανει εκκινηση απο cd)το προσπερναει και φορτωνει κανονικα...

 

Για πειτε καμια γνωμη ρε αδερφια...

Υ.Γ to chipset ειναι sis650...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου τα XP τον βλεπουν κανονικα, τοτε ειναι θεμα καθαρα λειτουργικου.

Εχεις βαλει το SP4 και τα λοιπα updates στα Win2k?

Το chipset υποστηριζει 48BIT LBA, αλλα σε μερικες περιπτωσεις ισως να χρειαζεται αναβαθμιση το BIOS της μητρικης. (σε εσενα δεν το νομιζω).

Αυτο το τελευταιο που λες δεν το καταλαβα...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Αφου τα XP τον βλεπουν κανονικα, τοτε ειναι θεμα καθαρα λειτουργικου.

Εχεις βαλει το SP4 και τα λοιπα updates στα Win2k?

Το chipset υποστηριζει 48BIT LBA, αλλα σε μερικες περιπτωσεις ισως να χρειαζεται αναβαθμιση το BIOS της μητρικης. (σε εσενα δεν το νομιζω).

Αυτο το τελευταιο που λες δεν το καταλαβα...

 

Oντως ειναι μπερδεμενο...

Πρεπει να εχει μεσα το Cd των win2000 η xp για να bootarei.Απλα το βλεπει βγαζει τις τελιτσες (που περιμενει να πατησεις οποιοδηποτε πληκτρο για να κανει boot απο το cd) και χωρις να πατησεις τιποτα-και λογικα χωρις να διαβασει το cd- συνεχιζει κανονικα.

 

Αν δεν εχει μεσα το cd βγαζει boot failure...

 

Eντελως κουλαμαρα...Το ιδιο ισχυει και για τα win2000 + για τα xp...

 

H μητρικη ειναι πρεπει κατα 99% να ειναι αυτη η msi.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω ιδεα για αυτο το πραγμα, πρωτη φορα το παθαινω.

Δοκιμασε να απενεργοποιησεις τελειως το boot from cd απο το BIOS.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη απλα για να βγαλει την επιλογη να bootαρεις απο το cd και ενω βγαζει της τελιτσες (που περιμενει να πατησεις οποιοδηποτε πληκτρο για να κανει εκκινηση απο cd)το προσπερναει και φορτωνει κανονικα...

 

Για πειτε καμια γνωμη ρε αδερφια...

Υ.Γ to chipset ειναι sis650...

Στο bios απενεργοποιησε ολες της εντολες για boot device και άφησε μονο ως first boot device cdrom.ΠΟλυ πιθανο να μην προλαβαινει να διαβασει και αμεσως παει στον δίσκο

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...