Προς το περιεχόμενο

Δήμος Πτολεμαϊδας : Υπεγράφη η σύμβαση του Ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών


emilios_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την σύμβαση ενός έργου που αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες προς αυτούς πολίτες υπέγραψε ο Δήμος Πτολεμαϊδας με την ανάδοχο εταιρεία «Elecnet Α.Ε». Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (Μη.Δ.Ο.Ι). Να σημειώσουμε ότι η ανάθεση έγινε μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό ο οποίος και έγινε τον περασμένο Μάρτιο ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 820.600 ευρώ.

 

Η υπογραφή έγινε στο Δημοτικό κατάστημα και ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «ο Δήμος δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Ευρυζωνικότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα έργα εκατομμυρίων ευρώ που δημοπράτησε μέχρι σήμερα, αλλά και την επιλογή του ως Δήμου που πιλοτικά θα εφαρμόσει προγράμματα ευρυζωνικότητας στη χώρα ενώ παρά το γεγονός –συνέχισε ο κ. Τσιούμαρης- ότι ξεκινήσαμε τελευταίοι τις διαδικασίες, με διαφάνεια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε από τους πρώτους δήμους σε επίπεδο περιφέρειας, το διαγωνισμό».

 

Όπως εκτιμάται, τα οφέλη που θα προκύψουν από το έργο θα είναι πολλαπλά καθώς η ανάπτυξη του δικτύου θα διευκολύνει την απελευθέρωση της αγοράς, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, μέσω της εξασφάλισης με ηλεκτρονικό τρόπο, ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και εμπορικών εφαρμογών. Επιπλέον αναμένεται να αναβαθμιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η δε κατάλληλη δικτυακή υποδομή, μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και την εποπτεία και προστασία από φυσικές καταστροφές καθώς και να ενισχύσει άλλες εφαρμογές προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης έκανε λόγο για «ένα πολύ μεγάλο έργο που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Μετά από την ολοκλήρωσή του και σε συνδυασμό με όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα (π.χ ασύρματο δίκτυο κ.α) θα φθάσουμε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο έργων που θα παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και μάλιστα σε πολλούς τομείς όπως υγεία, παιδεία, επιχειρηματικότητα».

Το έργο είναι ενταγμένο στην ευρύτερη δράση «Ανάπτυξη Συμπληρωματικών Ευρυζωνικών Υποδομών σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας στο πλαίσιο της κατηγορίας της πράξης 2 «Ανάπτυξη / Υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης του μέτρου 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ ΚΠΣ.

 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα η «ευρυζωνική κουλτούρα» και οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές τοπικής πρόσβασης, με αποτέλεσμα την αύξηση στη ζήτηση ευρυζωνικών υπηρεσιών στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών αλλά και των οικιακών χρηστών «και ο Δήμος Πτολεμαϊδας είναι αποφασισμένος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι των νέων τεχνολογιών».

 

Σημειώνεται ότι τόσο το Δήμος Πτολεμαϊδας όσο και ο Δήμος Φλώρινας έχουν ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων «καθώς το ίδιο έργο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή και στη Φλώρινα. Η συνεργασία αυτή είναι ανοιχτή και για τους υπόλοιπους γειτονικούς Δήμους, γνωρίζοντας πως αυξάνοντας το μέγεθος του δικτύου αυξάνεται αντίστοιχα και η παροχή υπηρεσίας προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες»....

 

Source.png Πηγή: e-ptolemeos.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω μετα τα Τρικαλα, ακολουθησε η Θερμη Θεσσαλονικης, πολλοι δημοι στην Αττικη και τωρα η ομορφη πτολεμαιδα. Νομιζω οτι οι Δημαρχοι αρχιζουν να αφυπνιζονται επιτελους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ τα συγχαρητήρια μου στο Δήμο Πτολεμαΐδας και να πώ και πώς εμείς (Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής) κάνουμε πολλές προσπάθειες για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας (βλέπε portal Δήμου) και προσπαθούμε να πάρουμε προγράμματα όπως αυτό αλλά και Wi fi Ηot Spots. Και βέβαια παρακολουθούμε από κοντά το http://www.insomnia.gr και το αξαιρετικό του Forum.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι έτσι.. Μπράβο στον Τσιούμαρη (εγώ είμαι απο ένα χωριό δίπλα στην Πτολεμαΐδα...)

 

Και αναρωτιόμουν τι ήταν αυτά τα έργα που κάνανε τελευταία...

 

Μπράβο και πάλι μπράβο αλλά ας προσπαθήσουν αν μπορούν να βάλουν αυτό το δίκτυο στον δήμο και όχι μόνο στην πόλη.. ή τουλάχιστον και στα κοντινά χωριά (πχ Περδίκκας)..

 

Great Job

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι έτσι.. Μπράβο στον Τσιούμαρη (εγώ είμαι απο ένα χωριό δίπλα στην Πτολεμαΐδα...)

 

Και αναρωτιόμουν τι ήταν αυτά τα έργα που κάνανε τελευταία...

 

Μπράβο και πάλι μπράβο αλλά ας προσπαθήσουν αν μπορούν να βάλουν αυτό το δίκτυο στον δήμο και όχι μόνο στην πόλη.. ή τουλάχιστον και στα κοντινά χωριά (πχ Περδίκκας)..

 

Great Job

 

Τα εργα που γινονται τον τελαυταιο μηνα ειναι για την Τηλεθερμανση

tsp

Για να δουμε... το ακουμε πολυ καιρο εδω στην Πτολεμαιδα. Μακαρι να γινουν και να ειναι ολα ενταξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...