Προς το περιεχόμενο

Αγορά NAS


@sterios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι ανάγκες για χώρο σε gigabyte αυξάνονται εκθετικά πλέον. Πριν από 4 μήνες αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό wd 500 gb ο οποίος κάλυψε τις ανάγκες μου (προς το παρόν), αν συνυπολογίσουμε ότι έχω συνολικά συμπεριλαμβανομένου και του σκληρού κοντά στο ένα 1TB (laptop+desktop+3X externals disks).

 

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως δεν είναι ο χώρος σε gb (οι τιμές των δίσκων είναι αρκετά προσιτές) άλλα αφενός μεν κατά πόσο τα δεδομένα που έχεις αποθηκευμένα είναι εύκολα προσβάσιμα αφετέρου δε πόσο ασφαλή είναι.

 

Δεδομένου της ύπαρξης δικτύου ασύρματου ή ενσύρματου ή ακόμα και συνδυασμού, η ύπαρξη ενός N.A.S (network attached store) αποτελεί καλή λύση. Προσφέρει ασφάλεια δεδομένων μέσω της δυνατότητας συστοιχίας raid 0,1 και 5, εύκολη πρόσβαση γιατί μπορεί να καθίσει πάνω στο router όποτε δεν υπάρχει ανάγκη να ανοίγεις όλα τα pc για να βλέπεις τους δίσκους, επίσης μπορεί να υποστηρίζει σύνδεση usb για να καθίσουν και οι εξωτερικοί δίσκοι. Τέλος μέσω του ενιαίου χώρου μπορείς να βάλεις μια τάξη στην αναρχία και το χάος των σκόρπιων δεδομένων στους διάφορους δίσκους.

 

Επειδή όμως σε όλα τα ωραία υπάρχει και ένα τίμημα το οποίο πρέπει να πληρώσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το κόστος NAS, (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος αγοράς των δίσκων π.χ 4Χ100 για 500gb δίσκους).

 

Ερωτάται: αξίζει να διαθέσει κανείς γύρω στα 1000 ευρώ για τους παραπάνω λόγους ή είναι υπερβολή – πολυτέλεια.

Οποιεσδήποτε προτάσεις δεκτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η "αξία" των 1000 ευρώ εχει σχέση με την αξία των δεδομένων (ή τη ζημια που θα πάθεις αν τα χάσεις), και με το πόσο ευκολα βγαζεις 1000 ευρώ.

 

Αν ειμουν επαγγελματιας φωτογράφος θα εδινα και 1, και 2, και 3 χιλιαρικα για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα χάσω 1 φωτό και 1 βιντεο, και θα τα έχω ευκολα προσβάσιμα (δηλ. να ξεχασω τα tapes).

Για moviez και gamez που μαζεύω με τη σέσουλα, δεν τα δίνω,

γιατι πρεπει να δουλεψουμε 3 βδομάδες για να βγαλουμε χίλια :cry:

αλλα αν επαιρνα 10-50+ χιλ. το μηνα, θα εδινα χιλια, ετσι για να έχω και ενα Nas, διπλα στα 4-5 IX μου ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ούτε για επαγγελματική χρήση το θέλω αλλά και ούτε στην κατηγορία των λεφτάδων ανήκω, μάλλον με βλεπώ να καταλήγω στην αγορά σκληρών δίσκων.

 

Αν παρόλα αυτά υπάρχεί καμία ιδέα για NAS πιο οικονομική ή οτιδήποτε άλλο, περιμένω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yπάρχει το DLINK DNS-323 που παίρνει 2 δίσκους SATA. Είτε σε mirror είτε ξεχωριστούς. Μπορείς να βάλεις πχ 2 500ρηδες και να έχεις 1ΤΒ αποθήκευση. Έχει και 1000ρι port δικτύου, οπότε αν το pc σου έχει 1000ρες η μεταφορά είναι αρκετά γρήγορη. Έχει κι ένα συνοδευτικό πρόγραμμα για backup (Memeo λέγεται) που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αυτοματοποιημένα τη διαδικασία.

 

http://www.pixmania.com/gr/gr/522167/art/d-link/aiuoaneeu-eioos-3-5-dns-3.html

εδω το βλέπω 230 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

File mou to nas dn pisteyo oti aksizei gia ti doulia pou to theleis.Me ta leyta pou exei kalitera stise ena mixanima me linux kai stise ekei pano enan ftp server gia to spiti sou kai teleionei i istoria.kai exeis ta dedomena sou pantou kai me poli ligotera xrimata.mia 1gbit karta diktiou theleis kai enan palio p3 i p4 me mia apli mitriki (onboard ola).Bazeis kai 4x500 diskous kai ise komple.Ayti einai i diki mou apopsi.Ego toulaxiston ayto ekana kai eimai arketa eyxaristimenos apo tin apodosi tou.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκαιο το έχω σκεφτεί εδώ και καιρώ απλά είπα να αποφύγω την διαδικασία με ups πολύμπριζα καλώδια παντού φασαρία κλπ.

Θα περιμένω μάλλον λίγο ακόμα να πέσουν οι τιμές στους εξωτερικούς σκληρούς με σύνδεση Ethernet (wd 2tb my book κάνει 600 ευρώ προσφέρει και raid 1) και θα πάρω κάτι τέτοιο. Απλά θέλει υπομονή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok σίγουρα η αναβάθμιση είναι παιχνιδάκι απλά με την λύση που προτίνεις θα πρέπει πάντα να έχεις ανοιχτό το ένα pc πράγμα το οποίο σημαίνει θόρυβος και κατανάλωση ρεύματος και επι πλέον υπάρχει στένοτητα χώρου (έχω ήδη laptop & desktop). Ίσως να μετατρέψω το υπάρχον desktop σε fileserver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kai to nas pc einai....apla se mikro pc kai trexei linux.Bale enan p3 xoris anemistira i me kapion athoribo.to idio kane kai sto trofodotiko.Iparxoun kati koutia pou einai arketa mikra kai exoun kai athoriba trofodotika.Mporeis na strimokseis ekei mesa mia mmikri mitriki 4 diskous kai mia karta diktiou.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω... αρκετους 500ρηδες εξωτερικους και 5 υπολογιστες σε δικτυο να τους μοιραζονται.

Προσφατα αγορασα ενα δικτυακο Lacie 500gb, alla γεμισε αμεσως .

Ψαχνω για κατι οικονομικο με 4 τουλαχιστον δισκους ,αλλα δυστυχως δεν βρισκω.

 

Ena poly kalo proion, ειναι αυτο http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2025&v_Item=6094

και

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2025&v_Item=6095

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρωτο ειναι αργο (100αρα ετηερνετ) kai opvw kai to deytero παιρνει μονο 2 σκληρους.

Χρειαζομαστε τουλαχιστον 4 θεσεις .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

toxotis70 είναι πολλά τα λεφτά για μια τέτοια αγορά. Σκέφτηκα ότι καλύτερα με τόσα (1000 ευρώ) να αναβαθμίσω είτε το desktop μου είτε να φτιάξω μόνος ένα fileserver και θα μου περισσέψουν και ευρώ. Αν όμως οι τιμές πέσουν τότε ναι αξίζει και με το παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...