Προς το περιεχόμενο

Σύντομα στους ένα εκατομμύριο οι συνδρομητές ADSL


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι Τοπικοί Βρόχοι που διέθεσαν οι πάροχοι στους καταναλωτές για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παρουσιάζοντας αύξηση 112% σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2007 και πάνω από 900% σε σχέση με το τέλος του 2006, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο αριθμός των Αστικών Κέντρων (Α/Κ) του ΟΤΕ στα οποία προσφέρονται υπηρεσίες συνεγκατάστασης ανέρχεται σήμερα σε 121, εκ των οποίων το 1/3 είναι στην Περιφέρεια (αύξηση 200% από την αρχή του έτους), η φορητότητα αριθμών έφτασε τους 740.000 αριθμούς (αύξηση 200% από την αρχή του έτους) και, τέλος, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών πλησιάζει το 1.000.000 (αύξηση 100% από την αρχή του έτους).

 

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ετοιμαστεί και παραδοθεί από τον ΟΤΕ προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πάνω από 630.000 ζεύγη καλωδίων για την παροχή ΑΠΤΒ σε όλη την χώρα, εκ των οποίων τα 378.000 παραμένουν ακόμα διαθέσιμα στους παρόχους για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συνδρομητών τους.

 

13-11-07_211767_41.jpg

(*) ΣΤΟΙΧΕΙΑ 9-11-2007

 

Λόγω της αύξησης των τοπικών βρόχων, αυξητική είναι και η τάση των μεταφερθέντων αριθμών μέσω φορητότητας. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2007, μεταφέρθηκαν 79.735 αριθμοί, με τους αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας να ξεπερνούν για δεύτερη φορά τους μεταφερθέντες αριθμούς κινητής τηλεφωνίας (45.112 μεταφερθέντες αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας, έναντι 34.623 μεταφερθέντων αριθμών κινητής τηλεφωνίας). Συνολικά, από το 2004 που ξεκίνησε η διάθεση της φορητότητας αριθμών μέχρι σήμερα, έχουν μεταφερθεί 464.473 αριθμοί κινητής τηλεφωνίας έναντι 275.130 αριθμών σταθερής τηλεφωνίας.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης δήλωσε σχετικά: «Ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια ότι ανοίγει πραγματικά η αγορά των τηλεπικοινωνιών και αρχίζει να δημιουργείται εντονότερος ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα να πέφτουν οι τιμές συνολικά σε όλες τις υπηρεσίες της τηλεφωνίας και του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Η χώρα δείχνει να είναι έτοιμη να δεχθεί την μαζική εξάπλωση του Διαδικτύου ενώ η ΕΕΤΤ εργάζεται σκληρά για το ακόμα πιο δυναμικό άνοιγμα της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στον υγιή ανταγωνισμό και την ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

 

Καθοριστικοί παράγοντες της αυξημένης διάθεσης των αδεσμοποίητων τοπικών βρόχων αποτελούν τόσο το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι εναλλακτικοί πάροχοι για επενδύσεις σε υποδομές, όσο και η υλοποίηση εκ μέρους του ΟΤΕ του προγράμματος συνεγκατάστασης, βάσει του νέου ρυθμιστικού πλαισίου της ΕΕΤΤ.

 

13-11-07_211767_71.jpg

(*) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 9-11-2007 Στις ευρυζωνικές γραμμές συγκαταλέγονται οι εξής: - Γραμμές ADSL που βασίζονται στο υπάρχον δίκτυο του ΟΤΕ και παρέχονται μέσω των γραμμών ΑΡΥΣ του ΟΤΕ, είτε από τον ΟΤΕ είτε από εναλλακτικούς παρόχους. - Γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) που βασίζονται επίσης στο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά προσφέρονται αποκλειστικά από εναλλακτικούς παρόχους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους συνδρομητές υπηρεσίες όπως "γρήγορο" internet, σταθερή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση ή Video on Demand. - Άλλων τύπων γραμμές όπως οπτικές ίνες, μισθωμένες γραμμές, γραμμές σταθερής ασύρματης πρόσβασης, δορυφορικές ζεύξεις κλπ. - Σημειώνεται ότι οι ευρυζωνικές γραμμές δεν περιλαμβάνουν γραμμές που βασίζονται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (mobile broadband).

 

 

Με την επιτάχυνση των δύο τελευταίων ετών, ξεφύγαμε από την τελευταία θέση της ΕΕ. Τώρα, όμως, ζητείται από την Πολιτεία, τις Επιχειρήσεις του κλάδου και τον Εθνικό Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές τους ώστε να επιτευχθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι και ταχύτερη σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το επόμενο βήμα είναι η αύξηση των (πραγματικών) ταχυτήτων που απολαμβάνει ο καταναλωτής, η διάδοση των ευρυζωνικών συνδέσεων σε όλη την επικράτεια, και η αύξηση της ταχύτητας upload που θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων, μικρών, δυναμικών επιχειρήσεων πάνω στο Ιντερνετ. Επιπλέον, ευελπιστούμε ότι θα ενισχυθεί και η βούληση όλου του πολιτικού κόσμου για την περαιτέρω απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και ότι θα αποκλειστούν αντιανταγωνιστικές πρακτικές που βλάπτουν τους καταναλωτές, την οικονομία και τις προοπτικές του κλάδου των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.»

 

13-11-07_211767_81.jpg

(*)ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 9-11-2007

 

Στα Διαγράμματα 1, 2 και 3 που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξελικτική πορεία της ΑΠΤΒ και της ευρυζωνικότητας στην χώρα μας.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι ουτε για συνταξιουχους με αυτες τις τιμες, για να μιλαει ο συνταξιουχος θελει τζαμπατζοτηλεφωνο για ολη την Ελλαδα να μιλαει με το χωριο του οση ωρα θελει,και τα παιδια του στο internet με μεγαλη ταχυτητα και αν ειναι και 2-3 εχει αναγκη απο 2 play θα ελεγα και 3play για να πλεει ανετα στο internet.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...