Προς το περιεχόμενο

Μαζικός στολισμός σελίδων


xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω ένα εύκολο – λογικό τρόπο να στολίσω μαζικά σελίδες. Έχω κάπου 100 php και 10 html. Τις έχω αφήσει ψυχρές και άχρωμες… αυτό που δείχνουν είναι links tables, φόρμες και μερικά μηνύματα με echo (από πίσω κάνει party η php αλλά δε μας απασχολεί αυτό). Πρώτη σκέψη είναι css. Αλλά θα ήθελα και να χωρίσω τη σελίδα σε μέρη. Σε 3 μέρη, ένα για baner πάνω ψηλά και μία στήλη αριστερά για navigation. Μπορούν όλα αυτά να γίνουν με css η να το εγκαταλείψω? Και αν μπορούν γίνονται σχετικά εύκολα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το CSS θα σε βοηθήσει να δώσεις style σε όλα τα html tags που έχεις. Εάν στην html σου έχεις τα ανάλογα tags, π.χ. <div id='header'> για όλα τα header των σελίδων σου, τότε αρκεί να φτιάξεις ένα css που να περιέχει:

#header { width: 600px; height:100px; }

 

Χρησιμοποιώντας το @import στην html, μπορείς να κάνεις include το css και από κάποιο άλλο domain.

 

Ψάξε λίγο στο google για CSS tutorials και για την @import και θα βρεις την άκρη.

 

Regards!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις βάλει σε όλες τις σελίδες ID στα div,tables, cells ή ότι άλλο χρησιμοποιείς για διαμόρφωση τότε μπορείς με ένα μόνο CSS να ορίσεις την εμφάνιση σε όλα. Το φτιάχνεις και προσθέτεις στην κάθε σελίδα μία γραμμή που να ορίζει την χρήση του.

 

Αν δεν έχεις κάνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τα ορίσεις γιατί στο CSS πρέπει κάπως να ορίσεις τι εφαρμόζεται και που. Αν έχεις ένα div για header, ένα για menu και ένα για κάτι άλλο, πρέπει να έχουν διαφορετικό ID μεταξύ τους για να επιλέξεις κάποιο συγκεκριμένο στο CSS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα tables να μισά είναι σε echo και τα άλλα μισά έξω απο την php, θα τα ορίσω όλα, δε νομίζω να έχω πρόβλημα επείδι κάποια είναι με echo, και κάποια όχι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

βασικά είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε συγκεκριμένες λύσεις αφού δεν έχουμε δει τον κώδικα.

 

Αλλα θα ήταν καλή ιδέα καποια στιγμή να τον καθαρίσεις τον κώδικα απο τα tables και να βάλεις div (και φύσικα CSS) και να φτιάξεις ενα δικό σου template system που να κάνει include() τα επαναλαμβανόμενα μέρη σε κάθε σελίδα

 

για παράδειγμα μια τυπική σελίδα μπορεί να είναι κάπως ετσι

<?php

include "header.php";

include "sidebar.php";

?>

<!-- κειμενα εδώ, το βασικό μέρος της σελίδας -->

<h1>Τιτλος</h1>

<p> κείμενο .... </p>

 

<?php

include "footer.php";

?>

 

ειναι πολύ απλοικό το παραδειγμα μου αλλά ελπιζω να μπαίνεις στο νόημα του τι προτείνω. Αφου το κάνεις ετσι θα είναι μετα πολύ εύκολο να τροποποιείσης το "template" και να μήν χρειαστεί να τροποιήσεις τα υπόλοιπα αρχεία καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...