Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

hackermon1

ένα πρόβλημα σε μαθηματικά γ λυκείου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδιά γεια σας θέλω όποιος ξέρει να με βοηθήσει παρακάτω:

αν ψ΄=συνχ/1+ημχ να δείξετε ότι ψ΄συνχ+ψ=0

 

την έχω λύσει αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή,καταλήγω σε αυτό το σημείο

συνχ(-ημ εις την2 χ - συν εις την 2 χ +1)/(1+ημχ) εις την 2

 

και μετά βάζω ότι το -συν ειστην 2 χ μαζί με το 1 κάνουν +ημ εις την 2 χ και καταλήγω από εκεί ότι είναι 0. αν μπορεί κάποιος ας την λύσει και ας μου πει. ευχαριστώ πολύ,ελπίζω να με βοηθήσετε. :-D:-D:-D:-D

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο μπερδεμένα δεν μπορούσες να τα διατυπώσεις,αυτό είναι γεγονός.

Για να καταλάβω,το ερώτημα λέει:

 

Αν, y = (συν(χ)) / (1+ημ(χ))

τότε να δείξεις y * συν(χ) + y = 0 ?

 

To * σημαίνει επί.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ψ΄ είναι παράγωγος του ψ δεν ειναι *(πολλαπλασιασμός). το ερώτημα έλεγε αν y = (συν(χ)) / (1+ημ(χ)) να δείξετε ότι y΄συνχ +y=0

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτως ή άλλως η λύση είναι εύκολη.

 

Θεωρώ ότι me y εννοείς τη συνάρτηση y(x).

 

Παίρνεις τη σχέση που θες να αποδείξεις και αντικαθιστάς το y με τη σχέση που δίνει.

 

Το κάνεις γινόμενο με, (y'+1/(1+sinx))*cosx=0

 

Άρα ή το y'+1/(1+sinx)=0 ή το cosx=0, για το δεύτερο εξετάζεις το πεδίο ορισμού.

 

Για το πρώτο πας στη σχέση που σου δίνει και παραγωγίζεις. Το μοναδικό τρικ που έχει είναι ότι πρέπει να ξέρεις sin^2(x)+cos^2(x)=1, άρα στο κλάσμα σου μένει

 

-(1+sinx)/(1+sinx)^2, απλοποιείς και αποδείχθηκε.

 

Το τρικ είναι το πεδίο ορισμού./

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μόνο που λέει να αποδείξετε ότι όλη αυτή η σχέση κάνει =0 δεν καταλαβαίνω το λόγο γιατί να πάρουμε 2 περιπτώσεις εφόσον λέει να αποδείξετε

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άκοθ δεν γίνεται να γίνει αυτό: Το κάνεις γινόμενο με, (y'+1/(1+sinx))*cosx=0

γιατί στην άσκησης είναι y' *cox + synx/1+hmx

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδώ είναι και η λύση της άσκησης αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή γι αυτό θέλω να μου πείτε:

hfthfof7.png

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

>[(1+sinx)(-sinx)-(cosx)^2]cosx/(1+sinx)^2 + cosx/(1+sinx) = 

(-sinx-1)cosx/(1+sinx)^2 + cosx(1+sinx)/(1+sinx)^2 = 

(-sinxcosx - cosx + cosx +sinxcosx)/(1+sinx)^2 = 0

 

σωστος εισαι.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παδιά το ξέρω ότι η άσκηση είναι εύκολη αλλά θέλω να μου πείτε αν όπως την έλυσα εγώ είναι σωστή

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδιά αρχικά thnks για την βοήθεια,αλλά πιστεύω πως και εγώ και ο insomniaK τις έχουμε λύσει τις ασκήσεις με διαφορετικό τρόπο αλλά είναι σωστές και δεν έχω κάνει κανέναν λάθος από ότι έχω δει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...