Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

afternetst

Πρέπει να επιβλέπει διαιτολόγος τα εστιατόρια;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρέπει να επιβλέπει διαιτολόγος τα εστιατόρια;

 

Νομίζω είναι σοβαρό θέμα για συζήτηση και μας αφορά άμεσα όλους.

 

Προσοχή, δεν λέω το υγειονομικό. Αυτό γίνεται ήδη αλλά τα αποτελέσματα στον τομέα της υγείας δεν είναι ενθαρρυντικά παρά την όποια χρήση των μέτρων.

 

Δίνω μερικά παραδείγματα:

Όλες οι επιχειρήσεις, οικοδομές κτλ. επιβλέπονται από την πυροσβεστική (τουλάχιστον για την έκδοση της άδειας), οι μελέτες πολιτικών μηχανικών από την πολεοδομία, οι αγροτικές καλλιέργειες από γεωπόνους, ύστερα υπάρχει το υγειονομικό, ο πρόσφατος θεσμός του Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ & Γ΄ κατηγορίας επιχειρήσεων για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, για τους επιβάτες ο ελεγκτής εισιτηρίων κτλ.

 

Ποιος θα ελέγξει το τελικό στάδιο, αυτό του μαγειρέματος; Πολλοί σερβίρουν προπαρασκευασμένα τρόφιμα που είναι γεμάτα συντηρητικό πχ. έτοιμες σως, προψημένα σουβλάκια ψυγείου, καμένες μπουγάτσες μήπως στερεοποιηθεί το περιεχόμενο, ομελέτες που τα αυγά έχουν χτυπηθεί από ώρες και έχουν κόψει, πίτσες με υλικά αμφιβόλου ποιότητας και ποσότητας, σαλάτες ψυγείου, προτηγανισμένες πατάτες με άφθονο συντηρητικό...

Μερικοί στο βωμό του κέρδους αποφεύγουν να προσφέρουν όσπρια, ψάρια και χορταρικά και όταν το κάνουν είναι επίτηδες έτσι μαγειρεμένα ώστε να μην τρώγονται. Οι τεχνικές είναι πολλές. Ενδεικτικά φακές μπλουμ που δεν έχει αλλαχτεί το πρώτο νερό, μισοκαθαρισμένα ανάλατα χόρτα που μπήκαν σε ψυγείο που μυρίζει. Άλλες φόρες για καλύψουν την άσχημη μυρωδιά ή γεύση επιτάσσονται τα μπαχαρικά και τα ενισχυτικά γεύσης.

 

Όλα τα portal έχουν πλέον τομέα για την υγεία, ειδικοί δίνουν ρέστα με την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τα καρδιακά επεισόδια και τον καρκίνο και κανείς δεν κάνει κάτι ουσιαστικό εκτός από το να καταγράφει την κατάσταση. Κλασικό παράδειγμα είναι η Θεσσαλονίκη όπου αυξάνονται εδώ και καιρό τα φαστ-φουντ κυρίως τα μαγαζάκια μπουγάτσας με βάση επίσημα στοιχεία. Εύκολο ξεκίνημα + Μεγάλος ανταγωνισμός = Μείωση ποιότητας, με επακόλουθο μείωση της υγείας. Προβλέπω μεγάλα κέρδη για τα ιατρικά κέντρα. Αν και ο σκοπος του αρθρου δεν είναι το ποιος θα κερδίσει αλλά ποιος θα χάσει και μ' αυτό εννοώ την υγεία.

 

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε όλες τις απαντήσεις μου γιατί περιέχουν ενδιαφέρουσες διευκρινήσεις για αυτό το θέμα ποιότητας.

Τι λέτε θα πρέπει να επιβλέπονται τα εστιατόρια από διαιτολόγο - διατροφολόγο;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι θεμα υγειονομικού αυτο φιλε μου.

αλλα εφοσον παιζει φακελακι που το προβλημα?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τόση ανεργία σήμερα και με τόσους διαιτολόγους πτυχιούχους και μη, νομίζω οτι ναι, τα εστιατόρια , τα σουβλατζίδικα, οι καντίνες και όποιο κατάστημα τροφών θα πρέπει να επιβλέπονται ΚΑΙ απο διαιτολόγους.

 

:-)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Με τόση ανεργία σήμερα και με τόσους διαιτολόγους πτυχιούχους και μη, νομίζω οτι ναι, τα εστιατόρια , τα σουβλατζίδικα, οι καντίνες και όποιο κατάστημα τροφών θα πρέπει να επιβλέπονται ΚΑΙ απο διαιτολόγους.

 

:-)

 

Όταν λες επιβλέπονται τι ακριβώς εννοείς?

 

Να δημιουργήσει το κράτος μια νέα υπηρεσία για να μπαίνουν οι διαιτολόγοι και να επιβλέπουν τα εστιατόρια (δηλαδή να τα ξύνουν και να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα περισσότερο ενώ παράλληλα θα παίρνουν το λαδάκι τους)?

 

Ή να είναι υποχρεωμένα απ' το νόμο τα εστιατόρια να έχουν διαιτόλογο (τον οποίο θα τον έχουν του χεριού τους, και θα κάνουν τα ίδια)?

 

 

 

Βρίσκομαι σε δίλλημα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειμαι σε εστιατοριο εδω και λιγο καιρο (μονο μια μερα την βδομαδα δυστυχώς) και δεν εχω δει ΤΙΠΟΤΑ κατεψηγμενο. τα μονα processed πραγματα που εχουμε ειναι το φιλο, η σφολιατα, ο τοματοπελτες και οι παστες για ζωμους (κυβους)

αγγλια, σε εστιατοριο που σημερα το target ηταν 40 ατομα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο διαιτολόγος τι να κάνει μέσα σε μία τέτοια επιχείρηση? Να λέει μην τρώτε πίτσες γιατί έχουν λιπαρά ??

 

Τον έλεγχο στα τρόφιμα πρέπει να το κάνει κάποιος κτηνίατρος, το υγειονομικό.

 

 

Αντίθετα, μήπως όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να υποχρεωθούν να πάρουν HASP και να ελέγχονται πιο τακτικά και πιο ουσιαστικά ?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Να δημιουργήσει το κράτος μια νέα υπηρεσία για να μπαίνουν οι διαιτολόγοι και να επιβλέπουν τα εστιατόρια (δηλαδή να τα ξύνουν και να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα περισσότερο ενώ παράλληλα θα παίρνουν το λαδάκι τους)?

 

Ακιρβώς αυτο ! :-) Γιατί δηλαδή , τόσοι διαιτολόγοι , που να "χωρέσουν" όλοι στα Bodyline; Φαντάζεσαι εκεί που παραγγέλνεις πίτσα special με μπόλικο μπεικον να μπουκάρει μέσα ο διαιτολόγος - θα έχει και επίσημη ενδυμασία - και ... αααααααλτ , σι τσάκουσαααα !

:P

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
ειναι θεμα υγειονομικού αυτο φιλε μου.

αλλα εφοσον παιζει φακελακι που το προβλημα?

 

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να απαγορέψει τα τεχνητά συντηρητικά, χρώματα, αρώματα κτλ το υγειονομικό; Εδώ υποχρεώνει στην προσθήκη τους...

 

Για το φακελάκι έχω να σου πω ότι κάθε φορά θα πρέπει να περνά άλλος ελεγκτής και οτι θα πρέπει να υπάρχει αντικειμενική βαθμολόγηση των φαγητών για θρεπτική αξία και ποιότητα ξεχωριστά (πχ. το έτοιμο συσκευασμένο κρουασάν με όλα αυτά τα τεχνητά πρόσθετα να παίρνει θρεπτική αξία 8 και ποιότητα 2 ενώ το φρέσκο με ποιοτικά υλικά 8 και 5 για την ποιότητα. Έτσι εμείς και τα παιδιά μας θα ξέρουμε τι να βάζουμε στο στόμα μας και ο ελεγκτής δεν θα μπορεί ακόμη με όλα τα φακελάκια του κόσμου να του βάλει άριστα.

 

Θα γίνει συνείδηση οτι άλλο το πολύ και άλλο το καλό αν βλέπεις την "Πινακίδα Ποιότητας" τερματισμένη από διαδοχικούς ελέγχους (πχ. 8 ως 10).

 

Για παράδειγμα βλέπεις την τιμή, ε, γιατί να μην βλέπεις και την Πινακίδα Ποιότητας;

 

Αυτή η Πινακίδα θα είναι η καλύτερη διαφήμιση σε διαφημιστικά η κρεμασμένη μπροστά σε εστιατόρια, γυραδικα, fast-food κτλ.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Ο διαιτολόγος τι να κάνει μέσα σε μία τέτοια επιχείρηση? Να λέει μην τρώτε πίτσες γιατί έχουν λιπαρά ??

 

Τον έλεγχο στα τρόφιμα πρέπει να το κάνει κάποιος κτηνίατρος, το υγειονομικό.

 

 

Αντίθετα, μήπως όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να υποχρεωθούν να πάρουν HASP και να ελέγχονται πιο τακτικά και πιο ουσιαστικά ?

 

Πάρα πολλές είναι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την συσκευασία - επεξεργασία - μεταποίηση πχ. υπάρχει γάλα σε σκόνη, συμπυκνωμένο, φρέσκο, και το δυσεύρετο φρέσκο από ζώα χωρίς ορμόνες. Πρέπει να ελέγχεται κάθε στάδιο όχι μόνο το αρχικό. Ο διαιτολόγος δεν χρειάζεται να πάει στην βιομηχανία (πχ. στην αλλαντοβιομηχανία γα να δει τι βάζουν μέσα. Αυτό είναι ήδη γνωστό και μας έχουν κάνει να μην θέλουμε να το θυμόμαστε.:fear:) Απλά θα πρέπει όταν το προϊόν καταλήξει προς διάθεση να υπάρχει αξιολόγηση. Δηλαδή μια "Πινακίδα Ποιότητας" όπως υπάρχει η πινακίδα της τιμής.

 

Ο κτηνίατρος με ποιο τρόπο θα σου πει: "ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτή η έτοιμη μπεσαμέλ πάνω στο μουσακά σου έχει γάλα σκόνη, χρώματα, αρώματα και λοιπές καρκινογόνες ουσίες". Δεν είναι η δουλεία του. Είναι δουλειά διαιτολόγου - διατροφολόγου. Με άλλα λόγια η δουλειά από το υγειονομικό κτηνιάτρους κτλ. δεν φαίνεται στον καταναλωτή γιατί δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό προϊόν εκτός της περίπτωσης καταστροφής του λόγω ακαταλληλότητας. Και όλες οι ενδιάμεσες κλίμακες; Να που κολλάει ο έλεγχος ποιότητας. Δεν είναι μόνο τα λιπαρά λοιπόν, είναι ο μετασχηματισμός με ενισχυτικά γεύσης διογκωτικές ύλες, συγκολλητικές ύλες, αρώματα-εσάνς, ζελέ δέρματος και μυών, εντοσθίων, συντηρητικών και λίγο κρέας σε "σαλάμι καπνιστό τύπου αέρος" που ποτέ του δεν έχει δει καπνό. Θες να το φας; Πολύ καλά, αλλά ο διατροφολόγος του έχει δώσει Ποιότητα 2, ενώ μια σαλάτα με φρέσκο ψωμί να παίρνει πχ. 7.

 

Μετασχηματίζουν το τίποτα σε κάτι που έχει μεγάλη οικονομική αξία, όπως σχεδιάστηκε αρχικά. Ακόμη και αν έχει κάποια θερμική αξία λόγω αυξημένων λιπαρών δεν παύει να είναι χαμηλής ποιότητας, η οποία είναι και θα είναι χείριστη σε σχέση με τις φυσικές διεργασίες (πχ. φυσικό γάλα μητέρας - γάλα σκόνη). Πλέον και τα μικρά παιδιά έχουν διαβήτη τύπου ΙΙ, ακμή, αναπτυξιακές διαταραχές κτλ. που οφείλονται σε λάθος διατροφές που κληρονόμησαν από το σπίτι και την τηλεόραση. Σύντομα θα καταλήξουν να πληρώνουν διατροφολόγο - διαιτολόγο όπως πληρώνουμε σήμερα τους γιατρούς και το υγειονομικό αλλά μέχρι τότε θα είναι αργά. Η υγεία τους θα έχει χαθεί.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Όταν λες επιβλέπονται τι ακριβώς εννοείς?

 

Να δημιουργήσει το κράτος μια νέα υπηρεσία για να μπαίνουν οι διαιτολόγοι και να επιβλέπουν τα εστιατόρια (δηλαδή να τα ξύνουν και να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα περισσότερο ενώ παράλληλα θα παίρνουν το λαδάκι τους)?

 

Ή να είναι υποχρεωμένα απ' το νόμο τα εστιατόρια να έχουν διαιτόλογο (τον οποίο θα τον έχουν του χεριού τους, και θα κάνουν τα ίδια)?

 

 

 

Βρίσκομαι σε δίλλημα.

 

Όχι το δεύτερο δεν έχει νόημα. Απλά ο διατολόγος - διατροφολόγος θα βάζει την ποιότητα πάνω στα προς διάθεση προϊόντα όταν γίνεται έλεγχος και αυτή θα είναι προαποφασισμένη. Δες τις άλλες απαντήσεις που δίνω στο thead.

 

Μην λες για επιβάρυνση κρατικού προϋπολογισμού γιατί ένας διατολόγος - διατροφολόγος μπορεί να ελέγξει δεκάδες καταστήματα εστίασης σε μια μέρα ενώ αυτά ταΐζουν εκατοντάδες ως χιλιάδες πολιτών. Και δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε μέρα αλλά τυχαία. Πάντως, κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα, αλλιώς πάλι εμείς θα τους πληρώσουμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το γιατί δες παρακάτω.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
ειναι θεμα υγειονομικού αυτο φιλε μου.

αλλα εφοσον παιζει φακελακι που το προβλημα?

 

Δεν ξερω πως το βλεπεις εσυ, αλλα οταν η υγεια σου και των παιδιων σου πανε κατα διαολου, θα κοιταξεις να το λύσει το υγειονομικο; Αν μη τι αλλο ειναι λυπηρο να περιμενεις βοηθεια απο εκει απο οπου ποτε δεν ηρθε. Τελος παντων δεν ειναι ολοι διεφθαρμενοι, γι'αυτο και το προσφατο fakellaki.blogspot.com και τα αντιστοιχα στο youtube ειχαν τετοια αστρονομικά hit. Ας μην ξεχναμε και τον "συνήγορο του Ιπποκράτη". Μια καταγγελια αρκει. Επιτελους ειμαστε στη χωρα του Ιπποκρατη και οπως αποδείχτηκε αυτοι που παιρνουν φακελακι δεν παραγουν παντα πραγματικο εργο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν σκέψη όλα αυτά είναι σωστά, έχουν όμως πολλά αρνητικά και γι'αυτό δεν εφαρμόζονται.

π.χ. που θα ξέρει ο διαιτολόγος ή αυτός που θα κάνει το έλεγχο τέλος πάντων, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του αν η μπεσαμέλ στο παστίτσιο είναι έτοιμη ή την έφτιαξε ο μάγειρας ?

Επιπλέον, φαντάζεσαι τι θα γίνει με γειτονικά μαγαζιά ή σε μικρές περιοχές που στο ίδιο φαγητό ο Α θα έχει ποιότητα 7 και ο Β 5 ??

Μετά πια η ψυχολογία ενός ανθρώπου που θα πάει να ευχαριστηθεί 2 πιτόγυρα με ότι βλακεία θέλεις μέσα, όταν θα βλέπει τον βαθμό ποιότητας στο 1 ?

Ένας μεγάλος αριθμός καταναλωτών θα στραφεί αλλού με αποτέλεσμα κάποια μικρά σουβλατζίδικα να κλείσουν, ενώ ο μεγάλος σουβλατζής, θα τα βρει με τον έλεγχο, θα ονομάσει την πίτα του βιολογική και θα πλουτίσει.

 

Γενικά, θα προτιμούσα υποχρεωτική την αναγραφή των "πρώτων υλών" και από εκεί και πέρα θα μπορούσε ο καθένας να κρίνει τι τρώει. Αν έπρεπε με το ζόρι το κράτος να ενημερώσει όλο τον κόσμο για το τι είναι ποιοτικό και τι όχι, θα προτιμούσα έναν κατάλογο που θα ονομάτιζε μια μεγάλη λίστα φαγητών και δίπλα τις ποιοτικές βαθμολογίες ανάλογα τις πρώτες ύλες.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

PLATANO ...αν αναγραφοταν η πηγη των πρωτων υλων .... τοτε το 90 % των εστιατοριων θα ειχε κλεισει ...

 

Εκτος απο την πηγη θα πρεπει να αναφεροταν και η χρονολογια , ποιοτητα κλπ κλπ ...

Εδω τα περισσοτερα τυροπιταδικα δεν εχουν καν τυρι μεσα στην τυροπιτα... στην καλυτερη εχουν τριματα τυριου που περισσευουν απο τα βαρελακια που μεταφερουν το τυρι ...και ειναι ενα παραδειγμα αυτο που αναφερω ..

 

Το τι σκουπιδι τρωμε δεν λεγεται .... και σιγουρα τα συμφεροντα ειναι τετοια που δεν θα επιτρεψουν να γινει κατι τετοιο που προταθηκε ...

 

Κοινως αποφευγεις να τρως εξω .... και προσπαθεις στο σπιτι σου να προμηθευεσαι οσο το δυνατον αριστες πρωτες υλες .... ( τυρι , γαλα , αλευρι , λαδι , κρεας κλπ κλπ )

 

Μηχανισμοι ελεγχου υπαρχουν ηδη ... αλλο αν δεν εφαρμοζονται ... κανεις δεν λυνει το προβλημα ουτε διαιτολογοι ουτε τιποτα αν δεν δουλεψουν σωστα οι μηχανισμοι ...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Platongr, υπαρχει τροπος να εφαρμόζονται μονο σκεψεις χωρις αρνητικα και ποιες ειναι αυτες; Να σου θυμισω οτι "ουδεν κακον αμιγες καλου". Αρα ολα ειναι θεμα επιολογής. Εσενα ποια επιλογη σε συμφερει, να τρως οτι να'ναι, αλλα με καλη ψυχολογία, και μετα να τρεχεις στους γιατρους να σου δωσουν ψετικες ελπιδες; ή να τρως συνειδητα; Το ιδιο ειναι να σβησεις απο γερατεια στο σπιτι σου, και το ιδιο ειναι με πονους και παραισθησεις στο κρεβατι του νοσοκομειου χωρις περιουσια; Αυτη τη ζωη θελουμε;

 

Γιατι λες οτι θα πρεπει να αναγραφωνται οι πρωτες υλες; Αναγραφονται στα συσκευασμενα που ειναι και η μεγαλυτερη πηγη του κακου, αλλα αυτο δεν με αποτρεπει απο το να παρω το μεταλαγμενο γαριδακι ή την ετοιμη μπεσαμελ απο το ραφι ασε που κανεις δεν εκπαιδευει τον κοσμο για το τι ειναι αυτες οι πρωτες υλες με τα μικρα γραμματακια. Αν υπηρχε πινακιδα ποιοτητας ομως, σιγουρα θα ηταν αλλιως. Παραδειγμα. Πας να παρεις μπεμπελακ (ανθος αραβοσιτου) και η μια ειναι απο μεταλαγμενο καλαμποκι και η αλλη απο βιολογικη καλιεργεια. Ποια θα παρεις σπιτι σου να δωσεις στο γιο σου;

 

Ξερεις ποσες επιχειρησεις κλεινουν καθε μερα για αλλους λογους; Και ναι, παντα κλεινει αυτος που δεν αντεξε ή ο μικροτερος, ειναι νομος της αγοράς. Φανταζεσαι να λεγαμε: οι μικροι επιχειρηματιες να μην πληρωνουν ασφαλεια ΤΕΒΕ για να μην κλεισουν;

Δηλαδη τι θα πρεπει να κανουμε, να συνεχιζουμε να καπνιζουμε για να μην κλεισουν οι περιπτεραδες και οι καπνοβιομηχανιες και να δινουμε αυτο το παραδειγμα στα παιδια μας; Εγινε το μπαμ με τα video club τις πιτσαριες και τα γυραδικα και κάποιοι εκλεισαν και κλεινουν. Να συνεχίσουμε να παιρνουμε καθε μερα γυρους με 1.80? και ταινιες για να συντηρησουμε τον κλαδο; Εδω ηδη κανουμε εισαγωγη κρεατος ενω η ποιοτητα πεφτει μαζι με την τιμη (διοξινες, αυξητικες ορμονες, τρελες αγελαδες κτλ), για να μην πω για την ποιοτητα των ταινιών που το 5αρι θεωρειται πλεον καλο rating στην imdb.com.

 

Καποτε υπηρχαν τσαγκαρηδες αλλα δεν υπηρχαν παπουτσια, ασε που ηταν πανακριβα. Τι επρεπε να κανουμε τοτε να κλεισουμε τις υποδηματοποιίες για μην κλεισουν οι τσαγκαρηδες; Οι καταναλωτες θα στραφουν οπου τους οδηγησεις. Στην φθορα ή στην ευημερια ομως;

 

Δεν νομιζω οτι θα υπαρξει προβλημα με τις διαφορετικες ποιοτητες οπως δεν υπαρχει με τις διαφορετικες τιμες. Θελω φτηνο παω εκει, θελω καλό παω αλλου. Μπορω να εχω και τα δυο μαζι ακομα καλύτερα.:-)

 

Αν τελικα περασει αυτη η ιδεα, θα εχουμε καλυτερη ποιοτητα ζωης συνολικά. Μπορει να δουμε cola με τα καλυτερα φυσικα εκχυλυσματα (τζισενγκ, δικταμο, χαμομηλι, κροκο(φυτο) και εκατονταδες αλλα που παρατεινουν και καλυτερεύουν την ζωη) αντι για τα τεχνητα χρωματα με καρκινογονες γλυκαντικες ουσιες και τεχνητα αρωματα.

 

Οσο για τους ελεγχους εχει ηδη λυθει. Ενα παραδειγμα: Η σπανακοπιτα απο κατεψυγμενο σπανάκι ξεχωριζει αμεσως αμα την βαλεις διπλα σε μια με φρεσκο πιστεψε με. Στο κατω κατω δεν ειναι παντα φτηνοτερο το συσκευασμενο ή το επεξεργασμενο ειναι απλα θεμα κακης πρακτικης, οποτε δεν βλεπω γιατι να προτιμηθει αντι για το φυσικο φρεσκο αν με αυτο εχει δηλωσει οτι θα δουλευει η επιχειρηση. Ασε που θα σε γλιτωνει απο την αφαιρεση αδειας λογω νοθείας σε περιπτωση παραβασης.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Αν τελικα περασει αυτη η ιδεα, θα εχουμε καλυτερη ποιοτητα ζωης συνολικά. Μπορει να δουμε cola με τα καλυτερα φυσικα εκχυλυσματα (τζισενγκ, δικταμο, χαμομηλι, κροκο(φυτο) και εκατονταδες αλλα που παρατεινουν και καλυτερεύουν την ζωη) αντι για τα τεχνητα χρωματα με καρκινογονες γλυκαντικες ουσιες και τεχνητα αρωματα.

 

.

 

σε προλαβανε φιλε μου

http://en.wikipedia.org/wiki/Diet_Coke_Plus

 

 

πάντως για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο έλληνας δεν ξέρει να τρώει. και εξηγώ... χόρτα βρασμένα μιση ώρα, και σπανακόρυζο που βράζει 40 λεπτά είναι απλά ένα 0

είναι κρίμα να έχουμε τις λαϊκές, που υπάρχει μια πιο άνεση στην φρεσκάδα και να μαγειρεύουμε λάθος τα φαγητά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...