Προς το περιεχόμενο

Πρέπει να επιβλέπει διαιτολόγος τα εστιατόρια;


afternetst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
PLATANO ...αν αναγραφοταν η πηγη των πρωτων υλων .... τοτε το 90 % των εστιατοριων θα ειχε κλεισει ...

 

Εκτος απο την πηγη θα πρεπει να αναφεροταν και η χρονολογια , ποιοτητα κλπ κλπ ...

Εδω τα περισσοτερα τυροπιταδικα δεν εχουν καν τυρι μεσα στην τυροπιτα... στην καλυτερη εχουν τριματα τυριου που περισσευουν απο τα βαρελακια που μεταφερουν το τυρι ...και ειναι ενα παραδειγμα αυτο που αναφερω ..

 

Το τι σκουπιδι τρωμε δεν λεγεται .... και σιγουρα τα συμφεροντα ειναι τετοια που δεν θα επιτρεψουν να γινει κατι τετοιο που προταθηκε ...

 

Κοινως αποφευγεις να τρως εξω .... και προσπαθεις στο σπιτι σου να προμηθευεσαι οσο το δυνατον αριστες πρωτες υλες .... ( τυρι , γαλα , αλευρι , λαδι , κρεας κλπ κλπ )

 

Μηχανισμοι ελεγχου υπαρχουν ηδη ... αλλο αν δεν εφαρμοζονται ... κανεις δεν λυνει το προβλημα ουτε διαιτολογοι ουτε τιποτα αν δεν δουλεψουν σωστα οι μηχανισμοι ...

 

Ναι μηχανισμοι υπαρχουν αλλα δεν ειναι κανεις για βαθμολογηση ποιοτητας. Γιατι το θεμα της ποιοτητας εχει παραγκωνιστει μπροστα στην ξεφρενη κερδοφορια ορισμενων εταιριών. Συμφεροντα υπρχουν ομως και απο την αλλη πλευρα. Θυμισου οτι δεν συνεφερε η αναγραφη για ασθενειες πανω στο πακετο τσιγαρων τους καπνοβιομηχανους, αλλα εγινε.

 

Τι να κανει δηλαδη το υγειονομικο οταν το εργαστηριο τυροπιτας δηλωνει απο πριν οτι χρησιμοποιεί τυρι γκιζα (προερχεται απο υγρο σαν νερο πληρως αποβουτυρωμενο που βγαινει μετα την επεξεργασια του γαλακτος οταν γινεται τυρι. Σε αυτο βαζουν ενζυμα, συγκολητικες ουσιες για να πηξει και αρωματα. Κατωτατης ποιοτητας. Αμα βρεις τριματα τυριου θα είναι κατά λαθος) Φυσικές γεύσεις σε μπουκαλάκια χημείου και η λιστα της ανθρωπινης ξεφτιλας δεν εχει οριο εδω http://tamystikatoukolpou.blogspot.com/2006/09/blog-post_115912618176476178.html

 

Εγω βλεπω οτι με τον ανταγωνισμο δεν γινονται καλυτερα προιοντα οπως γινεται με τους υπολογιστες παραδειγματος χαριν, γιατι καποιοι πιστεψαν οτι ειναι θεοί και μπορουν να μιμηθουν την φυση. Αλλο φτιαχνω καλυτερο PC, αλλο καλυτερη ντοματα. Με τι; Με ορμονες; Με ανεξέλεγκτη χρηση λιπασματων; Kαι το παιζω και θεος με τα μεταλαγμενα που δήθεν ειναι καλυτερα. Απο ποτε και γιατι; Λοιπον την καλυτερη ντοματα την εχει ακομα προ το παρον η γιαγια μου στο χωριο. Αυτη δεν εχει την ιδιοτητα να ωριμαζει στον παγκο του μαναβικου και δεν ειναι πρασινη μεσα και απεξω κοκκινη, ουτε ειναι μεγαλη και δεν μου ερχεται αναγουλα οταν την τρωω και ουτε θελει αλατι. Τοσο νοστιμη ειναι. Την μυριζεις και σχεδον έχεις χορτασει.

 

Ο ανταγωνισμος μειωνει τα επιπεδα της παρεχόμενης ποιοτητας μαζι με την τιμη και φυσικα το κερδος. Αρα ουτε αυτοι εχουν περιθωρια για προστριβες. Θελουν να ανεβασουν τιμες αλλα δεν μπορουν γιατι δεν εχουν το απαραιτητο κοινο για να πουλησουν ενα ποιοτικό προιον ακομα και να το ειχαν. Θα επρεπε να εκαναν προσπαθειες για μεγαλυτερο κοινο που σημαινει μεγαλυτερες δυνατοτητες και κερδη οχι να το δηλητηριάζουν και να το σκοτωνουν. Να λοιπον η διεξοδος. Να ανεβει η ποιοτητα και να βαθμολογηθει, με ενδεχομενο να ανεβει η τιμη. Αλλα η τιμη βολεύεται μιας και ειναι εικονικο μεγεθος, η ποιοτητα ποτε. Νομιζεις οτι συμφερει κανενα ελαιοπαραγωγο να πουλα στις μεγαλες ελαιοβιομηχανιες σε τιμη κοστους και να πληρωνεται 6 μηνες μετα το λιγοτερο; Αν του δινονταν ομως η δυνατοτητα να το πουλησει ως προιον ψυχρης εξαγωγης χωρις φυτοφαρμακα σε γυαλινο μπουκαλι (καπως σαν φαρμακο) με πινακιδα ποιοτητας 10 ενω το αλλο θα εχει πχ. 6 μαλλον θα τον συνέφερε.

 

Θυμισου οτι ολοι μπορουν να βγουν κερδισμενοι αν παιξουν τα χαρτια τους σωστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως πρεπει δηλαδη να τα βραζουμε;

 

 

... για δωσε καμια συνταγη :)

 

εγω το σπανακι το βαζω σε ενα τηγανι αντικολλητικο, ριχνω μια κουταλια νερο για να κανω την αρχη και μετα το ανακατεβω μεχρι να μαραθει εντελος (4-5 λεπτα αναλογα το ποσο μεγαλο ειναι το φιλο) στο τελος αλατι πιπερι και λιγο τρυμενο μοσχοκαρυδο.

τα πρασινα φασολακια/καροτα/κουνουπιδι ζεμάτισμα για 1-2 λεπτα σε νερο που βραζει και ετοιμα. dressing απο βουτυρο ως οτι θες.

για το κρεας, παιρνεις ενα θερμομετρο...ειναι η καλύτερη αγορα που μπορεις να κανεις αν ασχολεισαι εστω και λιγο με το μαγειρεμα. http://www.cooksrecipes.com/tips/meat-cooking-temperature-chart.html εδω μπορεις να δεις σε τι θερμοκρασιες ειναι ετοιμο κατι.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heston_Blumenthal διαβασε μερικα αρθρα για τον τυπα εδω, ειναι τρομερος. αν εχεις και αγγλο θειο....βουρ για in search of perfection

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τουφας! καλά με έστειλες!!!!

δεν το ήξερα αυτό.. θα τα δοκιμάσω αύριο κιόλας.

 

εσύ για να καταλάβω, μιλάς από άποψη θρεπτική / γευστική ή και τα δύο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε προλαβανε φιλε μου

http://en.wikipedia.org/wiki/Diet_Coke_Plus

 

πάντως για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο έλληνας δεν ξέρει να τρώει. και εξηγώ... χόρτα βρασμένα μιση ώρα, και σπανακόρυζο που βράζει 40 λεπτά είναι απλά ένα 0

είναι κρίμα να έχουμε τις λαϊκές, που υπάρχει μια πιο άνεση στην φρεσκάδα και να μαγειρεύουμε λάθος τα φαγητά.

 

Λαθος κανεις για την ασπαρταμη και την cola. Αρκει να βαλεις στο ελληνικο google "ασπαρταμη καρκινος" και να δεις τα απολεσματα. Εχει πεσει πολύ διαπλοκη μεταξυ αυτων που δεν εδιναν το πρασινο φως στον fda και πως τελικαν το εδωσαν τοτε στην Αμερικη και πως πιεστηκαν εδω οι Ευρωπαίοι να την δεχτουν αργοτερα το περιοδικο Τριτο Ματι εχει γραψει παλιοτερα για αυτο. Μιλαμε για πραγματα που ξεπερνουν καθε φαντασια ολα τεκμηριωμένα. Καπως ετσι περασαν και οτι η ακτιμοβολια καταστρεφει τους ογκους μονο που αυτη δημιουργει και αλλους. Μετα μιλαμε για μετασταση, αυξηση του προσδοκιμου οριου ζωης και αλλες γελιοτητες λες και ηξεραν ποσο θα ζουσε αν δεν εκανε την ακτινοβόληση (ασε που την ονομασαν ακτινοθεραπια) δες το 9. επιπλοκές ακτινοθεραπιας 9.. Το μονο που προσφερει ειναι κακο θανατο σε παρατεταμενο περιβαλλον οικονομικης και σωματικης εξαντλησης. Τεσπα, δεν ειναι αυτο το θεμα μας αν και σχετιζεται αμεσα με την υγεια και την διατροφη.

 

Λαθος δευτερο: Αναφερεσαι σε 100% τεχνητο αναψυκτικο ενω εγω γραφω για φυσικα φαρμακευτικα βοτανα, εκχυλισματα και αφεψηματα. Σαν να λες οτι η φρεσκοστιμενη πορτοκαλαδα ειναι το ιδιο με την ταμπλετα που βαζουμε στο νερο για να παρει χρωμα προτοκαλιου, αρωμα πορτοκαλιου, και γευση πορτοκαλιου. Μονο που δεν ειναι. Σε λιγο θα μας πεις οτι αν το κανει καποιος μονος του ειναι το ιδιο με το να το κανει με συντροφο.:confused: Μιλαω για φυσικη ποιοτητα οχι για καποια τεχνικη που να μοιαζει της φυσικής. Οσον αφορα το συγκεκριμενο αναψυκτικο φαινεται να εχει σχεδιαστει ωστε να ειναι δυσκολα αντιγραψιμο με την χρηση πατεντων και φτηνο κατασκευαστικα ωστε να αποφερει μεγαλο κερδος. Μην μπερδευεσε, την τσεπη σου εχουν στοχο οχι την υγεια σου. Ακομη και αν το κανουν θα ειναι προσχημα. Στοχος της καθε εταιριας ειναι παντα η αυξηση των κερδων. Ψαξε ποσο εχει το γραμμαριο ο κροκος και θα καταλαβεις γιατι αυτα που βαζουν δεν εχουν αληθινη ποιοτητα και οδηγουν στο διαβητη, υπερταση, παχυσαρκια, τριγλικεριδια, καρκινος.

 

Ποσοι αραγε ξερουν οτι στην Αμερικη προπολεμικα απετυχαν εμπορικα οι πρωτες μαργαρινες απο υδρογονομενα λαδια που παρουσιαζαν τοτε ως βουτηρο αφου, και χρηματα ειχαν οι Αμερικανοι και το παραδοσιακο λαρδι που μονο να το μυρισεις οταν ψηνεται σου ανοιγει η ορεξη. Με το ξεσπασμα του πολεμου, αναγκαστικα, λογω φτωχιας και ελιψης οι νοικοκυρες και ο στρατος αποδεχτηκαν τη μαργαρινη και οι εταιρειες εκαναν χρυσες δουλειες. Μεταπολεμικα η εισοδος της μαργαρινης (σημερα με το κουφο ορο "φυτικο λιπος") ηταν ευκολη υποθεση στην διαλυμενη Ευρωπη και παραπερα ακομα και συνεχιζεται μεχρι σημερα. Μονο που ακριβως τοτε εμφανιστηκε αυξηση του διαβητη, ο διαβητης ΙΙ (2) και αλλες συναφεις ασθενειες.... Βεβαια οι "ειδικοι" θα σας πουν οτι εχουν την λυση με τα καινουρια ω3 λιπαρα οξεα και γι' αυτο θα πρεπει να αγορασουμε μερικες νεες μαργαρινες ακομα. Ενω μολις το 2006 ο fda υποχρεωσε την αναγραφη σε τρανσ λιπαρα στα προιοντα στη Αμερικη. Εμεις χωρις αναλογες οδηγιες μαζι με αλλους τριτοκοσμικους θα καταναλωσουμε τα επικίνδυνα "μερικως υδρογονωμενα φυτικα ελαια" και τα "trans λιπαρα οξεα".:fear:

 

Ξαναλεω λοιπον, αλλο τεχνικη, τεχνολογια και χημεια και αλλο το αυτουσιο φυσικο προιον. Θελουμε πολλα ακομα για να φτασουμε την υπερ-τεχνολογια της φυσης ποσο μαλλον να την ξεπερασουμε. Νομιζω;

 

Οσον αφορα τις λαικες επειδη θεωρουνται τριτοκοσμικες υπαρχουν σχεδια για εκσυχρονισμο και αυτο δεν μου καθεται καλα. Τεσπα, τωρα με την εισοδο των φρεσκων (οχι κατεψυγμενων), πλυμενων, καθαρισμενων και κομμενων ειδων μαναβικης στα super market (μαρουλι, σπανακι, χορτα κτλ.) συντομα θα αποτελουν ειδος προς εξαφανιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω το σπανακι το βαζω σε ενα τηγανι αντικολλητικο, ριχνω μια κουταλια νερο για να κανω την αρχη και μετα το ανακατεβω μεχρι να μαραθει εντελος (4-5 λεπτα αναλογα το ποσο μεγαλο ειναι το φιλο) στο τελος αλατι πιπερι και λιγο τρυμενο μοσχοκαρυδο.

τα πρασινα φασολακια/καροτα/κουνουπιδι ζεμάτισμα για 1-2 λεπτα σε νερο που βραζει και ετοιμα. dressing απο βουτυρο ως οτι θες.

για το κρεας, παιρνεις ενα θερμομετρο...ειναι η καλύτερη αγορα που μπορεις να κανεις αν ασχολεισαι εστω και λιγο με το μαγειρεμα. http://www.cooksrecipes.com/tips/meat-cooking-temperature-chart.html εδω μπορεις να δεις σε τι θερμοκρασιες ειναι ετοιμο κατι.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heston_Blumenthal διαβασε μερικα αρθρα για τον τυπα εδω, ειναι τρομερος. αν εχεις και αγγλο θειο....βουρ για in search of perfection

 

Σίογουρα τα ελαφρως ψημένα φαγητά έχουν πιο μεγάλη θρεπτική αξία... αλλά στο λινκ που παραθέτεις από το wiki προτείνεται το 24ωρο ψήσιμο του κρέατος (στους 60 βαθμούς)! Αυτό δεν είναι καθόλου πρακτικό από κάθε άποψη.

 

Οσον αφορά τα φαγητά που μας πουλάνε έξω... προτιμώ να απέχω οσο μπορώ από την διατροφή αυτή.

 

Κλασικό παράδειγμα είναι η Θεσσαλονίκη όπου αυξάνονται εδώ και καιρό τα φαστ-φουντ κυρίως τα μαγαζάκια μπουγάτσας με βάση επίσημα στοιχεία. Εύκολο ξεκίνημα + Μεγάλος ανταγωνισμός = Μείωση ποιότητας, με επακόλουθο μείωση της υγείας. Προβλέπω μεγάλα κέρδη για τα ιατρικά κέντρα. Αν και ο σκοπος του αρθρου δεν είναι το ποιος θα κερδίσει αλλά ποιος θα χάσει.

 

Αυτό το φαινόμενο με τα φαστ-φουντ στην Θεσσαλονίκη έχει παραγίνει. Σε κάθε γειτονιά έχει και 5-6 γυραδικά και λοιπά junk-food.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί που τα ανοίγουν αφού δεν υπάρχουν και πολλοί εργασιακοί διέξοδοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίογουρα τα ελαφρως ψημένα φαγητά έχουν πιο μεγάλη θρεπτική αξία... αλλά στο λινκ που παραθέτεις από το wiki προτείνεται το 24ωρο ψήσιμο του κρέατος (στους 60 βαθμούς)! Αυτό δεν είναι καθόλου πρακτικό από κάθε άποψη.

 

Οσον αφορά τα φαγητά που μας πουλάνε έξω... προτιμώ να απέχω οσο μπορώ από την διατροφή αυτή.

 

 

 

Αυτό το φαινόμενο με τα φαστ-φουντ στην Θεσσαλονίκη έχει παραγίνει. Σε κάθε γειτονιά έχει και 5-6 γυραδικά και λοιπά junk-food.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί που τα ανοίγουν αφού δεν υπάρχουν και πολλοί εργασιακοί διέξοδοι.

 

η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι ότι βάζει τα κομμάτια κρέατος σε αεροστεγές σακουλάκια, δεν υπάρχει καθόλου οξείδωση από το νερό, άρα καμια απώλεια γεύσεις/θρεπτικών συστατικών

και οι 60 βαθμοί είναι η θερμοκρασία που είναι έτοιμο, και με την μεγάλη διάρκεια, παίρνει ομοιόμορφα την ίδια θερμοκρασία.

 

 

 

http://www.youtube.com/results?search_query=heston+Blumenthal&search=Search

 

 

 

+ ο θεος http://www.youtube.com/watch?v=vOq9zQfZpNI δες και τα 14

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και πιάσατε τα των υγειών συνταγών και τρόπου μαγειρέματος, να, δείτε δύο απο τα αγαπημένα μου εδέσματα , ο τρόπος δε με τον οποίο φτιάχνονται είναι 100% φυσικός , ας μας πουν οι διαιτολόγοι περισσότερα :

 

choloate moose

 

 

 

 

Meatballs

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λαθος κανεις για την ασπαρταμη και την cola. Αρκει να βαλεις στο ελληνικο google "ασπαρταμη καρκινος" και να δεις τα απολεσματα. Εχει πεσει πολύ διαπλοκη μεταξυ αυτων που δεν εδιναν το πρασινο φως στον fda και πως τελικαν το εδωσαν τοτε στην Αμερικη και πως πιεστηκαν εδω οι Ευρωπαίοι να την δεχτουν αργοτερα το περιοδικο Τριτο Ματι εχει γραψει παλιοτερα για αυτο. Μιλαμε για πραγματα που ξεπερνουν καθε φαντασια ολα τεκμηριωμένα. Καπως ετσι περασαν και οτι η ακτιμοβολια καταστρεφει τους ογκους μονο που αυτη δημιουργει και αλλους. Μετα μιλαμε για μετασταση, αυξηση του προσδοκιμου οριου ζωης και αλλες γελιοτητες λες και ηξεραν ποσο θα ζουσε αν δεν εκανε την ακτινοβόληση (ασε που την ονομασαν ακτινοθεραπια) δες το 9. επιπλοκές ακτινοθεραπιας 9.. Το μονο που προσφερει ειναι κακο θανατο σε παρατεταμενο περιβαλλον οικονομικης και σωματικης εξαντλησης. Τεσπα, δεν ειναι αυτο το θεμα μας αν και σχετιζεται αμεσα με την υγεια και την διατροφη.

 

Ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο, αυτά που αναφέρεις για την ακτινοθεραπεία είναι σωστά, πριν από 15-20 χρόνια, από τότε ο όρος έχει εμπλουτισθεί με διαφορετικές τεχνικές και τεχνολογίες και τα περισσότερα από αυτά που αναφέρονται απλά δεν υφίστανται, ψάξε για Proton Therapy και θα καταλάβεις τι εννοώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίογουρα τα ελαφρως ψημένα φαγητά έχουν πιο μεγάλη θρεπτική αξία... αλλά στο λινκ που παραθέτεις από το wiki προτείνεται το 24ωρο ψήσιμο του κρέατος (στους 60 βαθμούς)! Αυτό δεν είναι καθόλου πρακτικό από κάθε άποψη.

 

Οσον αφορά τα φαγητά που μας πουλάνε έξω... προτιμώ να απέχω οσο μπορώ από την διατροφή αυτή.

 

 

 

Αυτό το φαινόμενο με τα φαστ-φουντ στην Θεσσαλονίκη έχει παραγίνει. Σε κάθε γειτονιά έχει και 5-6 γυραδικά και λοιπά junk-food.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί που τα ανοίγουν αφού δεν υπάρχουν και πολλοί εργασιακοί διέξοδοι.

 

Ξεχνας να πεις οτι τα μισα εχουν Ρωσους, Ποντιους, κτλ. (αλλοδαπους-μεταναστες γενικα) ως υπαλλήλους ή αφεντικά. Aρκετοι απο αυτους εχουν παρει επιδοτηση για να ανοιξουν τετοιο μαγαζι οταν διπλα ή απεναντι υπαρχουν αλλα 2 τετοια. Πολεμος ολων εναντιων ολων δηλαδη. Αμαθεις, ημιμαθεις (και οχι μονο οι αλλοδαποι) πουλανε μπουγατσες (ο θεος να τις κανει) που φτιαχνουν αλλοι τοσοι στα εργαστηρια. Ευκολα πραματα δηλαδη. Οχι θα καθισουν να βρουν μαγειρα ή να μαθουν να μαγειρευουν για να ανοιξουν εστιατοριο. Μετα φωναζουμε για διαβητη οταν απο παιδια για το σχολειο παιρνουμε "μπουγατσα". Τοσο μυαλο εχουν που κοιτανε να αντιγραψουν οτι κανει ο διπλανος και να ανοιξουν το ιδιο μαγαζι διπλα του γιατι "αυτος εχει δουλεια". Μα καλα, δεν μπορουν να δουν οτι υπαρχουν αναπτυσσόμενες περιοχες που μπορουν να ανοιξουν οτι θελουν και να κερδισουν περισσοτερα; Και το κρατος γιατι δεν επεμβαινει, εστω με συμβουλευτικο ρολο;

 

Τεσπα, το thread δεν ειναι για το τι κανει ο καθενας ή για συνταγες που θεωρω ασχετο και θα μπορουσε να γινει με pm (απευθειας αποστολη μηνυματος σε παραληπτη),

αλλα για το τι πρεπει να γινει δεδομενου αυτης της καταστασης. Πειτε την γνωμη σας λοιπον, για αυτο το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και πιάσατε τα των υγειών συνταγών και τρόπου μαγειρέματος, να, δείτε δύο απο τα αγαπημένα μου εδέσματα , ο τρόπος δε με τον οποίο φτιάχνονται είναι 100% φυσικός , ας μας πουν οι διαιτολόγοι περισσότερα :

 

choloate moose

 

 

 

 

Meatballs

 

 

 

 

:devil:Ρε φιλε λεει πουθενα το tread που εχω ανοιξει να μας πεις για συνταγες; Αντε να ανοιξεις αλλο thread με συνταγες μπας και σε διαβασουν.:-D Ξουτ, παρε τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...