Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενα νουφαρο μεγαλωνει κατα 50% καθε μερα. εχει καλυψει την μιση λιμνη. ποσες μερες θελει ακομα ? πολυ ευκολο.

• Απαντ. 254
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτό με τα συμπλέγματα είναι πολύ κουραστικό.

και γιατί Νιγηριανος και όχι Πόντιος ας πούμε?

Δημοσ.

ε ναι, αναφέροντας το Νιγηριανο δίνεις χιντ. ενώ με τον πόντιο απλά τον μπερδεύεις περισσότερο.

Δημοσ.

Γιατι ο ποντιος, βασει πιθανοτητων παντα, δεν θα εχει τις απαραιτητες προυποθεσεις για να τις κανει να παραμιλανε.

Δημοσ.

Μπλέξαμε λίγο τα τριχωτά μας μπούτια. Ένας ένας οι γρίφοι. Luci όχι το 111 γιατί το αποτέλεσμα είναι ο αγαπημένος σου αριθμός. Κανονικά θα έπρπε να είναι πάλι το 111... Π.χ αν έβαζες το 56893 να έβγαινε το 39865.

Eidt: Πονηρή οχιά 1980 δεν θα την καλύψει ποτέ(ς).

Δημοσ.
Για πείτε μου ντέτεκτίβς μου, τί παίζει με το παρακάτω;

Και εαν η αλλη λογραφια ηταν της Παρασκαυης/Σαββατου,που δεν την ειχαν μαζεψει για Χ λογους?Αιολη η απαντηση για την αλληλογραφια.Γνωμη μου...

Δημοσ.

το νουφαρο το θυμαμαι διαφορετικα...1 μερα κ 9 ωρες 35 λεπτα και 5 δευτ. να φανταστω κερδισα το φανταστικο ποδηλατο ε? χεχε

Δημοσ.
Και εαν η αλλη λογραφια ηταν της Παρασκαυης/Σαββατου,που δεν την ειχαν μαζεψει για Χ λογους?Αιολη η απαντηση για την αλληλογραφια.Γνωμη μου...

Δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο να έπαιρνε την ηλεκτρονική αλληλογραφία...

Ένα καλό γεωμετρικό:

Έχετε μόνο έναν κανόνα (χάρακα) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια φορά έναν διαβήτη. Δίνεται συγκεκριμένο σημείο και συγκεκριμένη ευθεία (το σημείο ΔΕΝ ανήκει στην ευθεία). Με τα εφόδια που έχετε φέρτε κάθετη ευθεία από το σημείο στην έυθεία.

Δημοσ.

Πολύ πρόχειρη σκέψη: βελόνα στο σημείο, κάνεις κύκλο πάνω στον οποίο η ευθεία είναι εφαπτόμενη, ενώνεις το κοινό σημείο με το κέντρο του κύκλου (σημείο).

Μπακαλίστικο αλλά... =ρ

Δημοσ.
Πολύ πρόχειρη σκέψη: βελόνα στο σημείο, κάνεις κύκλο πάνω στον οποίο η ευθεία είναι εφαπτόμενη, ενώνεις το κοινό σημείο με το κέντρο του κύκλου (σημείο).

Μπακαλίστικο αλλά... =ρ

Καθολου μπακαλιστικο, αυτη ειναι η λυση.

Δημοσ.

Πίσω στη Β' Γυμνασίου για κατασκευή γεωμετρικών τόπων. :)

ΔΕΝ μπορείς να φέρεις εφαπτόμενο κύκλο σε ευθεία χωρίς να χρησιμοποιήσεις διαβήτη τουλάχιστον 2 φορές...

Σημείωση: Νομίζω ότι αυτό ήταν θέμα σε διαγωνισμό του Ευκλείδη για τη Β' Γυμνασίου...

Δημοσ.

Δεν μπορείς να δουλέυεις με το μάτι στην κατασκευή γεωμετρικών τόπων. Όλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα βάσει γεωμετρικών κανόνων.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, δεν μπορείς να δημιουργήσεις κύκλο εφαπτόμενο σε ευθεία αν δεν εξασφαλίσεις κατασκευαστικά ότι ο κύκλος θα εφάπτεται στην ευθεία. (Πχ να έχεις εξασφαλίσει καθετότητα ευθύγραμμου τμήματος σε ευθέεία και με ακτίνα το ευθύγραμμο τμήμα και κέντρο την μια άκρη του να φέρεις τον κύκλο.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...