Προς το περιεχόμενο

Amazon Kindle : Το μέλλον του βιβλίου ;


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια κίνηση που μπορεί να φέρει αρκετές αλλαγές στο χώρο του βιβλίου, εγκαινιάζει σήμερα η amazon με τη κυκλοφορία του Kindle ενός νέου e-book reader με πρόσθετα χαρακτηριστικά.

 

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής και πρόεδρος του amazon, του μεγαλύτερου διαδικτυακού βιβλιοπωλείου και όχι μόνο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μετάβασης του βιβλίου στην ψηφιακή εποχή κάνοντας πολλά δέντρα ευτυχισμένα.

 

Το Kindle είναι μια αρκετά λεπτή συσκευή με ειδική ασπρόμαυρη οθόνη 6'ιντσών που δε παρουσιάζει προβλήματα ευκρίνειας ακόμα και σε αρκετά φωτεινά μέρη. Το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, η ασύρματη υποστήριξη καθώς και τα ειδικά κουμπιά επιτρέπουν την εύρεση και ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται καμία σύνδεση με υπολογιστή ούτε προηγούμενη εμπειρία.

 

Ο κάτοχος του Kindle μπορεί να συνδεθεί ασύρματα πολύ εύκολα με το διαδικτυακό τόπο του amazon και να επιλέξει να αγοράσει ένα βιβλίο μέσα από μια συλλογή 88.000 τίτλων ειδικά για τη συσκευή αυτή. Η τιμή κάθε βιβλίου είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και είναι μικρότερη έως και 60% από ένα τυπωμένο βιβλίο.

 

Η amazon ακόμα διαθέτει προς αγορά τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εφημερίδες όπως The New York Times, Wall Street Journal, Washington Post ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και περιοδικά όπως το TIME και το Forbes.

 

'Ολα τα βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που αγοράζει ο ενδιαφερόμενος χρήστης, αποθηκεύονται στους servers της amazon ενώ η εταιρεία χρεώνει ένα "μικρό αντίτιμο" για τη μετατροπή των εγγράφων σας σε μορφή που να μπορεί να διαβάσει το Kindle.

 

Ακόμα είναι δυνατή η σύνδεση με την Wikipedia για αναζήτηση και ανάγνωση άρθρων της καθώς και αρκετών δημοφιλέστατων blogs.

 

Η τιμή της συσκευής ορίστηκε στα $399 και είναι άμεσα διαθέσιμη μόνο από την ιστοσελίδα της amazon. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της amazon καθώς και στη βιντεοπαρουσίαση που θα βρείτε εκεί.

 

Video Video: Παρουσίαση amazon Kindle

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα μια συζήτηση γιʼαυτό το θέμα τις προάλλες,μʼένα φίλο. Εκείνος υποστήριζε την ψηφιακή μορφή των βιβλίων,για λόγους περιβαλλοντικούς (god damn hippies :-D ) . Εγω εχω κάπως αντίθετη άποψη. Πρώτον γιατί –χωρίς να είμαι γνώστης του θέματος- μου φαίνεται πως δεν είναι η μείωση των βιβλίων που θα σώσει τα δέντρα (εδώ σκέφτομαι ας πούμε τις επιπλοβιομηχανίες) και δεύτερον γιατί αν διαβάζει κανείς από μικρός σε μια αυτόφωτη οθόνη,το πρόβλημα στα μάτια είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Προφανώς η αμεσότητα και ευκολία στην ανεύρεση βιβλίων μεγιστοποιείται,but still,έχω τις αμφιβολίες μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ζημιά για τα μάτια είναι ίδια ανάμεσα σε βιβλία-οθόνες. Το έχουν αποδείξει έρευνες. Απλά τα λένε οι γονείς για να διαβάζουν τα παιδιά. Πόσο μάλλον ειδικές οθόνες τελευταίας τεχνολογίας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αυτό δεν ήμουν σίγουρος. Μίλησα κυρίως εμπειρικά,γιατί κουράζομαι πολύ πιο γρήγορα διαβάζοντας κάτι στο pc,παρά στο χαρτί. Και δεν έχω παλιά οθόνη.

Α,και σίγουρα δεν είμαι γονέας. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτη η κινηση, αν πετυχει, θα αλλαξει το τροπο που θα διαβαζουμε πλεον τα βιβλια!

ΑΛΛΑ (γιατι παντα υπαρχει ενα αλλα;)) θα μεινουν στο πειθωριο οι μη ανεπτυγμενες χωρες. Το ψηφιακο χασμα θα μεγαλωσει, γιατι 399$ ειναι πολλα, για ενα απλο ebook reader.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλεος με αυτά τα δέντρα.

Για να φτιαχτεί αυτό το ebook-reader χρησιμοποιούνται ένας σκασμός ουσίες και υλικά που μόνο φιλικά προς το περιβάλλον δεν είναι. Η πλακέτα και μόνο του πράγματος αυτού έχει τοξικά υλικά αρκετά να σκοτώσουν 100 δέντρα και να μην ξαναφυτρώσει τιποτα εκεί.

Είναι το νεο trend αυτό , ονομάζουμε το χαρτί "Dead tree form" και κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν αγοράζουμε χαρτί και βιβλία που καταστρέφουν τα δέντρα.

 

Ρίχτε και μια ματιά σε αυτό να δείτε ποσο αθώο είναι το ebook reader. http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_waste

 

Δεν λέω να το γυρίσουμε στο χαρτί, το μέλλον είναι πράγματα σαν το kindle, αλλά αυτή η υποκρισία οτι το κάνουμε για να χαρούν τα δέντρα είναι ανόητη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βασικό ειναι αν μπορεί να διαβάσει ξεκλείδωτα PDF. Αν διαβάζει μόνο το δικό του propietary format, ή μόνο κλειδωμένα DRM'ed pdf, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.

 

http://www.engadget.com/tag/kindle

It uses the Kindle file format (which is a variant of structured HTML), but also accepts Word and PDF files (but only via email since they need to be converted by Amazon), Mobi, HTML, plaintext, and image files like JPEG, GIF, and PNG. Sorry, no RTF.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πρωτα ηλεκτορνικα βιβλια δεν πετυχαν τον σκοπο τους, αλλα τωρα οι ετιαρειες αναζητουν τροπους ωστε να γινουν πιο ελκυστικα στον χρηστη αρκει να εχουμε καλη ποιοτητα εικονας και λειτυοργικοτητας της εφαρμογης..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως οσον αφορα τα ματια που ειπωθηκε, καλυτερα να χαλανε τα ματια απ το διαβασμα παρα απ το ανουσιο σερφαρισμα...κ μη μου πειτε πως απο τωρα πιτσιρικια δε κωλοβαρανε στο ιντερνετ καταστρεφωντας τα ματια τους...

κατα τ'αλλα η συγκεκριμενη εφαρμογη σιγουρα θα φερει κ αλλες παρομοιες καινοτομιες στο χωρο του βιβλιου!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η οθόνη του δεν ειναι LCD σαν των laptop. Εναι e-ink

αν κουράζει, θα ειναι αν ειναι μικρά τα γράμματα (νομιζω οτι υπαρχει περιθώριο ρυθμίσεων στο zoom). οχι λογω ακτινοβολιας ή φωτινότητας.

 

καταναλώνει ρεύμα μόνο όταν αλλαζει το περιεχόμενο (πχ αλλαζεις σελίδα). όχι οσο διαβάζεις.

 

δείτε κι αυτα

Sony PRS-505 http://digital-lifestyles.info/2007/10/03/sony-prs-505-ebook-reader-announced/

 

ILIAD http://www.irextechnologies.com/products/iliad

 

Hanlin eReader http://www.jinke.com.cn/Compagesql/English/embedpro/index.asp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους δεν το ξέρουν υπάρχει και το PSP που εκτός των άλλων διαβάζει pdf html txt και εικόνες τόσο σε απλή μορφή όσο και σε comic (cbz, cbr).

 

Όσο για το DRM'ing του Amazon δώσε χρόνο στο community και κάτι θα βγει στην επιφάνεια, λέγε με τροποποιημένο fw ή έστω Kindle pdf patcher.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...