Προς το περιεχόμενο

Τα κινητά τηλέφωνα γίνονται «ηλεκτρονικά πορτοφόλια»


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη χρήση των κινητών τηλεφώνων για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω μίας διαδικασίας που πρακτικά μετατρέπει τις τηλεφωνικές συσκευές σε πιστωτικές κάρτες, ετοιμάζεται σύντομα να υποδεχθεί η Ευρώπη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και μία εβδομάδα πραγματοποιείται στη Γαλλία μία μεγάλη δοκιμαστική εφαρμογή μίας νέας τεχνολογίας, η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής εκτός Ασίας, όπου η εν λόγω τεχνολογία είναι ήδη διαδεδομένη, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι «κινητές» συναλλαγές είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές. Στη δοκιμαστική λειτουργία της νέας τεχνολογίας συμμετέχουν 1.000 κάτοικοι των πόλεων του Στρασβούργου και του Καν. Στην πρωτοβουλία «Ρayez Μobile» (πληρώστε μέσω κινητού), συμμετέχουν δώδεκα μεγάλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα μιας τέτοιου είδους συναλλαγής: τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, έξι μεγάλες τράπεζες, οι Visa και Mastercard, καθώς και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Motorola, LG Electronics και Sagem μέσω των συσκευών που κατασκευάζουν.

 

Η δοκιμή

 

Στόχος των δοκιμών δεν είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσο οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για πληρωμές, ή πόσο επικερδές μπορεί να αποδειχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς τα παραπάνω ερωτήματα έχουν ήδη απαντηθεί θετικά από μικρότερου βεληνεκούς δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί τελευταία σε όλο τον κόσμο. Βασική επιδίωξη των δοκιμών είναι να διαπιστωθεί η πρακτική λειτουργία του όλου εγχειρήματος σε μαζικό επίπεδο, καθώς και ο τρόπος της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών σε αυτή τη διαδικασία.

 

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων επιτυγχάνονται με την τεχνολογία ραδιοκυμάτων NFC (Near Field Communication). Πρόκειται για μία τεχνολογία, η οποία έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα σε κάρτες πληρωμών για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Συσκευές

 

Η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση της τεχνολογίας NFC στις κάρτες SIM των συσκευών και τη σύνδεσή τους με τον τραπεζικό λογαριασμό των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC θα μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, από τσίχλες μέχρι εισιτήρια, με μία απλή κίνηση. Οι κατασκευάστριες εταιρείες βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με μία ακόμη πρόκληση. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι δυνατότητες των ηλεκτρονικών πληρωμών θα πρέπει να ενταχθούν σε συσκευές που υποστηρίζουν κάθε είδους προηγμένη τεχνολογική δυνατότητα.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ρayez Μobile», η Motorola παρουσίασε τη συσκευή L7, η LG την L600V και η Sagem την My700X. Κοινός παρονομαστής και των τριών κινητών που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη δοκιμή που πραγματοποιείται στη Γαλλία, είναι ότι υποστηρίζουν τις δυνατότητες πληρωμών μέσω ειδικής κάρτας SIM.

 

Αντίστοιχη συσκευή θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο και η Sony Ericsson. Η Nokia διαθέτει ήδη το μοντέλο 6131 που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC ενσωματωμένη όχι στην κάρτα SIM αλλά στην ίδια τη συσκευή.

 

Source.png Πηγή: imerisia.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω εγειρονται αρκετα ερωτημσιτκα για τη διασφαλιση των προσωπικων δεδομενων του χρηστη σε περιπτωση κλοπης αλλα και την ασφλαεια της πλατφορμας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...