Προς το περιεχόμενο

καρτα βοηθεια!


salaminas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα μια ερωτηση! τι ειναι το pci express x16 auto exo και εχω μια ατι 1300 αυτη ειναι η agp? αν αλλαχω την καρτα θα παρω την 3870 ατι πρεπει να αλλαξω και την pci express για καλυτερα αποτελεσματα? ευχαριστω:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το AGP είναι slot για την κάρτα γραφικών. Ξεκίνησε το 1997. Στο πέρασμα των χρόνων οι κατασκευαστές άυξησαν την ταχυτητά του. AGP, AGP 2X, 4X 8X. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν ήρθε η ώρα να πάμε στο AGP 16X, οι καταστευαστές αποφασίσανε να αλάξουν το ονομά του σε PCI-Express. Είναι απλά το επόμενο βήμα.

 

Υπάρχουν ανακρίβειες σε αυτό που έγραψα, αλλά έτσι έγινε πολύ πιο απλό. Για πιο ακριβείς και περισότερες πληροφορίες:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

 

Δεν μπορείς να βάλεις μια κάρτα AGP σε ένα motherboard PCI-E, ούτε το αντίστροφο. Κάθε κάρτα γραφικών και κάθε motherboard γράφουν πάνω αν είναι AGP ή PCI-E. Όχι λοιπόν "καλύτερα αποτελέσματα", αλλά αν δεν είναι και τα δύο AGP ή και τα δύο PCI-E, καθόλου αποτελέσματα δεν θα έχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ήρθε η ώρα να πάμε στο AGP 16X, οι καταστευαστές αποφασίσανε να αλάξουν το ονομά του σε PCI-Express. Είναι απλά το επόμενο βήμα.

 

Υπάρχουν ανακρίβειες σε αυτό που έγραψα, αλλά έτσι έγινε πολύ πιο απλό.

 

Ο.Κ. Η μόνη ανακρίβεια είναι ότι δεν πρόκειται για απλή αλλαγή ονόματος, αλλά για ένα εντελώς νέο πρότυπο, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέρη της μητρικής.

 

Το PCI Express έχει εξ' ορισμού διπλάσιο bandwidth από το AGP, δηλαδή αν υπήρχε AGP 16x, τότε το PCI Express 16x θα είχε διπλάσια θεωρητική μέγιστη διαμεταγωγή από το AGP 16x.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...