leftermann Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Επίσης καλό στον οργανισμό κάνουν και τα πορτοκάλια. Τελευταίες δε μελέτες δείχνουν ευεργετικότατες επιδράσεις του μπρόκολου και του κουνουπιδιού. Ακόμα, ο καθαρός φρέσκος κοπανιστός αέρας της εξοχής είναι πολύ ευεργετικός για την υγεία. Η σπιρουλίνα όντως απαντάται μόνο σε μια περιοχή κοντά στη Νιγρίτα Σερρών, όπου υπάρχει και μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας της. Το σκεύασμα που προκύπτει λένε ότι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε διάφορες ουσίες ευεργετικές για τον άνθρωπο. Αν από αυτό όμως βγει το συμπέρασμα ότι θεραπεύει όλες τις παθήσεις που έχουν σχέση με τις ουσίες αυτές, κάτι δεν πάει καλά. Όσο για την νασα, εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα και στοίχημα...
JohnnyDragon Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Παιδιά εαν αυτή είναι η γνώμη της κοινωνίας για την σπιρουλινα τοτε τι να πω.... Η σπιρουλίνα δεν θεωρείτε ακριβώς συμπλήρωμα. Η ΝΑSA χρησιμοποιεί την σπιρουλίνα στους αστροναύτες ως μέρος της αντικατάστασης τροφής απο την μία, και λόγω της ιδιότητας της σπιρουλίνας να σε κάνει πολύ απλά να ξεχνάς το φαι... Άρα πιο πολύ ως βοήθιμα αδυνατίσματος πωλείτε παρά ως συμπλήρωμα, παρόλο που κάνει και ως τέτοιο. Έπαιρνα για πολύ μεγάλο διάστημα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος απο την δράση της. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα βάρους η κάτι άλλο. Απλά ήθελα να δοκιμάσω. Όντως σου κόβει την ανάγκη για τροφή, και βελτιώνει την χώνεψη της τροφής. Αυτά είναι που είδα εγώ απο όσο καιρό έπερνα σπιρουλίνα. Τώρα όσα άλλα λένε για να πουλήσουν δεν νομίζω πως ισχύουν. Αξίζει πάντως να δοκιμάσει κανείς.
kage Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 τα 2 αδερφια π το γυρισαν σε καλλιεργεια σπιρουλινας εν ολιγης ειπαν οτι χεστηκαν στο ταληρο...κ οτι εξαγουν κ στο εξωτερικο
soturin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Μπας και είναι κάποιο φύτο καλό κι έτσι? Εννοώ όπως ο κρόκος (το λουλούδι προφανώς) ή η ελιά. Καλα φραπελια βλακείες αλλά το ελαιόλαδο είναι πολύ καλό
Fidelio Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Πάντως έτσι μια ματιά που έριξα , το φύκι αυτό έχει ενδιαφέρουσα σύνθεση. Είναι φουλ σε θρεπτικές ουσίες με υψηλή βιολογική/διατροφική αξία, όπως και τα κορν φλειξ ή η βρώμη δηλαδή με φρέσκο γάλα και μέλι και κανα αυγό ξέρω γω .. Το ολο νόημα με τα συμπυκνωμένα σκευάσματα βρίσκεται στην πρακτική τους σημασία , εύκολη πρόσβαση σε μια γκάμα θρεπτικών ουσιών με όφελος χρόνου και τρόπου αναζήτησης ή παραγωγής . Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε ενδεχομένως τις αποστολές στο διάστημα για τα προφανή αίτια ή τις αποστολές ομάδων εξερεύνησης ξέρω και γω σε καμια ανταρκτική , ίσως και τον παπαϋ δεν ξέρω, γιατί όντως η σπιρουλίνα περιέχει κατα 50% περισσότεορο σίδηρο απο το σπανάκι και 30% απο το βοδινό , αλλά δεν ξέρω αν του μαγείρευε βοδινό ποτέ η Ολιβ. Οπότε ο παπαϋ με μια super σπιρουλίνα θα γαμόυσε και θα έδερνε σήμερα σε περίπτωση που δεν τρώει το βοδινό ! Ισχύει όμως οτι είναι υψηλης διατροφικής αξίας , αρα ... άρα και η βρώμη , με φρέσκο γάλα και κανα αυγό βραστό , με μια φέτα σικάλεως με μέλη και βουτηρο κάνει θαύματα ! Παω να βράσω κανα αυγό , ...γιαμ γιαμ
KWSN_Men Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Το αγοράζουν και οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής;
Fidelio Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 μπορεί, δεν ξέρω. Δεν είναι παράλογο πάντως ..
RockSoundStudio Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Το αγοράζουν και οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής; Πως σου ήρθε αυτή η κατηγορία αθλητών ?
anastong Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Κακά τα ψέματα. Είναι απλά από τα καλύτερα διατροφικά συμπληρώματα. Τα πολλά τα λόγια από ξερόλες είναι περιτά. Η καλύτερη απάντηση είναι η λίστα περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Και μην ξεχνάμε ότι τα διατροφικά συμπήρώματα είναι για όσους δεν κάνουν ισορροποιημενη πλήρη διατροφή. Και το κάθε μέρα σουβλάκι και πίτσα δεν είναι ισορροποιημένη διατροφή. Ως στέλεχος του κλάδου υγείας εκπλήσσομαι με την αβασάνιστη κριτική κάποιων.
anastong Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Κακά τα ψέματα. Είναι απλά από τα καλύτερα διατροφικά συμπληρώματα. Τα πολλά τα λόγια από ξερόλες είναι περιτά. Η καλύτερη απάντηση είναι η λίστα περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Και μην ξεχνάμε ότι τα διατροφικά συμπήρώματα είναι για όσους δεν κάνουν ισορροποιημενη πλήρη διατροφή. Και το κάθε μέρα σουβλάκι και πίτσα δεν είναι ισορροποιημένη διατροφή. Ως στέλεχος του κλάδου υγείας εκπλήσσομαι με την αβασάνιστη κριτική κάποιων.
sovatzis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Η σπιρουλίνα πραγματικά έχει συνδεθεί με πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Επίσης έχει συνδεθεί και με την NASA (λένε ότι από την τοποθεσία στην Νιγρίτα Σερρών ψωνίζει η NASA την σπιρουλίνα που δίνει στοςυ αστροναύτες...) Επίσης έχει συνδεθεί με τα φαγητά του μέλλοντος (σπιρουλίνα με ταλιατέλες ...) Όπως και να έχει η σπιρουλίνα θέλει τον ειδικό της. Και ο ειδικός είναι η ελληνική σπιρουλίνα απο την Νιγρίτα Σερρρών.
katerina_a_86 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) 1.Από όσα διάβασα φαίνεται και μπιπ τα προιόντα. 2.Πόσο κάνει? εντιτ : Αν αυτό βλέπω καλά ότι περιέχει 100 δίσκια τότε είναι πολύ φθηνό για τροφή αστροναυτών. μήπως τελικά είναι λίγο μούφα? 3. Καλό κάνουν οι άνθρωποι. Στο σύγχρονο κόσμο οι πάντες επιζούν, δεν υπάρχει εξελικτική πορεία του ανθρώπου. Κάπως πρέπει να απορρίπτονται και οι κακές μεταλλάξεις (οι χαζοί για παράδειγμα). Πολύ σωστό, η εξέλιξη της ιατρικής στην ουσία μας πάει πίσω, κι εγώ το είχα σκεφτεί. 4. Αυτό τί είναι πάλι? Καλά υπάρχουν τέτοια προιόντα και υπάρχουν ακόμα χοντροί? Κάτι δεν πάει καλά μάλλον... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2009 από katerina_a_86
Fidelio Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Ναι αυτο με την NASA έχει καταντήσει αηδία δηλαδή, οτι θέλουν να πλασάρουν στην αγόρα ΠΡΩΤΑ έχει περάσει από εργαστηριακές δοκιμές στο φεγγάρι ξέρω γω. Σε λίγο θα βγεί κανα πλανόδιος και θα πουλάει συσκευές για κατούρημα με ειδικό σωλήνα. ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ! .. EDIT : "Μηλόξυδο βρομελίνης" - ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2009 από Fidelio
tzotzo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 μονο στις σερρες φτιαχνετε. http://en.wikipedia.org/wiki/Spirulina_%28dietary_supplement%29#Cultivation
IMAndreas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Παίδες οι αστροναύτες πέρνουν σπιρουλίνα γτ δεν έχουν να τραφούν στο διάστημα.... Αυτό που κάνει είναι να σου δινει όλες τις βιταμίνες... Πάντως βαρέθηκα να διαβάζω το μακρύ και το κοντό του καθενός.... Τέλοσπάντων εγώ έπερνα για ένα μήνα και έκανα εξετάσεις αίματος και όλες οι βιταμίνες και τα λοιπά είχαν φτάσει στο max (στο όριο και μερικές το είχαν περάσει) κακό αυτό χαρακτηρίστηκε από το γιατρό... Άμα είσαι σπίτι και τρέφεσαι κανονικά δεν έχεις κανένα λόγο να πέρνεις σπιρουλίνα... Άμα είσαι πολύ μεγάλος σε ηλικία (50+) και αν δεν τρέφεσαι σωστά ή αν είσαι νεος και δεν τρώς τπτ (και καλά δίαιτα) τότε αντί να πέρνεις μόνο σύδηρο ή μόνο μερικές βιταμήνες σαν συμπληρώματα πέρνεις αυτό και είσαι κομπλε... Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα