Προς το περιεχόμενο

Aπόψεις Για Αγορά Νetwork HD


Suicida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους,

 

Θέλω να αγοράσω Network HD και θα ήθελα την γνώμη σας, έχω βρει αυτούς στο e-shop.

 

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=EXTERNAL&sp1=ETHERNET

 

 

Thanxxx!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω εδω και λιγο καιρο τον wb mybook world 500gb. Δεν εχω εμπειρια με αλλο net drive αλλα μου φαινεται αργος. Απο την αλλη στα λεφτα αυτα δεν βρηκα κατι παρομοιο και επειδη οι απαιτησεις μου δεν ειναι και παααρα πολλες δεν καταριεμαι την ωρα που τον πηρα. Η εγκατασταση ειναι την πλακας και χωρις το software που σου δινουν και απο οτι εχω βρει υπαρχουν αρκετα hacks για να του στησεις ακομα και torrent client

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να καταθέσω και εγω ορισμένα πράγματα για τον συγκεκριμένο δίσκο :)

α)Σε αντίστοιχη τιμή δεν υπάρχει τίποτα άλλο αν βάλεις και τα χρήματα που κοστίζει ενας δίσκος 500αρης...

β)Ο δίσκος ειναι πολύ απλός να στηθεί και έχει κάρτα δικτύου 1000αρα ενώ άλλες λύσεις είναι με 100αρα (το πόσο αλλάζει αυτό πραγματικά ακόμα δεν έχω κάτσει να το ελέγξω)

γ)Δεν ξέρω αν είχε δίσκο 7200 στορφών ή με μεγαλύτερη cache μνήμης αν θα ήταν πιο γρήγορα τα read/write καθότι το κόβει και το γεγονός οτι είναι δικτυακός.

δ)Ο δίσκος "κάθεται" πάνω σε ενα μικρό server που σηκώνει Linux cifs και στήνει μέχρι και ενα webpage που ορίζεις κατάλογους και users με αντίστοιχα δικαιώματα πρόσβασης.

ε)Εξαιτίας του παραπάνω,μην φανταστείς οτι τον συνδέεις απευθείας με το usb και βλέπεις τα data σου.

στ)Υπάρχουν οντως hackemena firmware που κάνουν πολλά πράγματα όπως να στήσεις torrent downloader ή ακόμα και πρόσβαση μέσω ssh για την διαχείρηση του.

στ)Λόγω οτι είναι ενας μικρός fileserver μπορείς να τον συνδέσεις και στο internet και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου απο οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι.

ζ)Λύσεις τύπου NAS με 2 ή 3 δίσκους κοστίζουν τουλάχιστον χ2 χωρίς να υπολογίσεις τους δίσκους

 

Εγώ προσωπικά τον έχω βάλει σε δίκτυο εταιρίας και εκτελεί χρέη 2ου backup πάνω σε ενα switch 1000αρι εκτός computer room για επιπλέον ασφάλεια(τον μεταφέρω καθημερινά για καμιά εβδομάδα τώρα).Ισως αν έλεγες τι ακριβώς θέλεις να βοηθήσουμε παραπάνω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Suicida αν σου πω οτι δεν ασχοληθηκα θα με πιστεψεις ; Νομιζω οτι εχει 1000. Δεν την εψαξα και πολυ γιατι σε ολα τα review που διαβασα πρωτο που γραφουν ειναι οτι ειναι αργος οποτε αφου προκοπη δεν εχει το αφησα.

 

Παντως επειδη τον εχω για να κραταει ταινιες και mp3 για να μοιραζω στο σπιτι στην αναπαραγωγη δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Σε ετοιμο network hdd για οικιακη χρηση και εγω πιστευω οτι με βαση και την τιμη ειναι πολυ καλη επιλογη δεδομενου και του linux που κουβαλει.

 

Αν δεν σε νοιαζει αυτο και απλα θες ενα σκληρο στο δικτυο μπορεις να κανεις ο,τι λεει satfoxy που εχει και το πλεονεκτημα οτι μπορεις να αναβαθμισεις το σκληρο.

 

Πιο ειναι το default uname και password για το web interface ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτους που δειχνει στο eshop μια χαρα μου φαινονται (ασχετως αν δεν θα παραγγειλω απο κει). 7200 στροφες και 1000 ethernet ειναι κομπλε...

Κατι τετοιο ψαχνω κι εγω για το εργοστασιο σαν file-sharing μονο και αμα μου λετε οτι εχει και user management με δικαιωματα read-write πιστευω για τα χρηματα τους στα αντιστοιχα μεγεθη ειναι τζαμι.

"nasmania" απο οτι γραφεις ολα καλα μου φαινονται αλλωστε για network τον θελουμε οποτε βολευει πιστευω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες φτηνο ποσο το εννοεις? Γιατι αυτο "σερνεται" μεν αλλα κανει 150-200 ευρω. Για το σπιτι δεν αξιζει να στησεις αλλο ενα pc μονο και μονο για file server.

 

BTW εδω λεει οτι μπορει με usb hub να συνδεθουν κι αλλοι σκληροι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...