gdp77 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Έχω αναφαίρετο δικαίωμα να ανοίγω όποιο topic θέλω, εφόσον είναι σύμφωνο με το EULA του site και είμαι κόσμιος. Συζητάμε για το μέλλον των pc, καθώς οι εν λόγω εξελίξεις το επηρεάζουν άμεσα. Όποιος θέλει συμμετέχει. Δεν το ήξερα ότι πρέπει να είμαι πρόεδρος ή μέτοχος για να συζητήσω για τα προβλήματα της AMD. Ευχαριστώ.
cosmosfera Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 gdp77 μη κολλας στα οικονομικα στοιχεια σαν να εισαι λογιστης,ισχυουν αυτα που εχω πει και πριν.αλλα αμα θες ωποσδηποτε να σου δωσω σεναριο επιβιωσης στο σεναριο λουκετου που προβλεπεις οριστε...εξαγορα της αμδ απο την nvidia http://www.247wallst.com/2007/11/is-nvidia-nvda.html
gdp77 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δεν προβλέπω σενάριο λουκέτου. Προβλέπω σενάριο λουκέτου ή εξαγοράς. Απλά δεν πιστεύω ότι η AMD μπορεί να επιβιώσει αυτόνομη. Αυτό το παιχνίδι χάθηκε, κατά τη γνώμη μου. Το αν θα εξαγοραστεί ή θα εξαφανιστεί, μένει να το δούμε. Πάντως σε περίπτωση εξαγοράς υπάρχει το πρόβλημα (το έγραψα και πιο πάνω) ότι χάνει το χ86 licence που έχει από την Intel, που σημαίνει ότι δε θα μπορεί να παράγει x86 επεξεργαστές.
cosmosfera Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δεν προβλέπω σενάριο λουκέτου. Προβλέπω σενάριο λουκέτου ή εξαγοράς. Απλά δεν πιστεύω ότι η AMD μπορεί να επιβιώσει αυτόνομη. Αυτό το παιχνίδι χάθηκε, κατά τη γνώμη μου. Το αν θα εξαγοραστεί ή θα εξαφανιστεί, μένει να το δούμε. Πάντως σε περίπτωση εξαγοράς υπάρχει το πρόβλημα (το έγραψα και πιο πάνω) ότι χάνει το χ86 licence που έχει από την Intel, που σημαίνει ότι δε θα μπορεί να παράγει x86 επεξεργαστές. καποιο λινκ για αυτο υπαρχει?
gdp77 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 http://contracts.corporate.findlaw.com/agreements/amd/intel.license.2001.01.01.html Δες στο termination causes Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει σε ανταλλαγές πατέντων από το 1976. Η τελευταία συμφωνία έλαβε μέρος το 2001 και έχει χρονικό ορίζοντα 10 ετών
talos_2002 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Αν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα για την AMD φυσικα και δεν θα έδιναν τόσα εκατομμύρια οι Άραβες. Η συζήτηση για εξαγορά/πτώχευση είναι μόνο για εμάς που βλέπουμε από τοοοοοόσο μακρια αυτά τα πράματα και με πολύ λίγες πληροφορίες και γνώσεις γύρω από τα οικονομικά. Ας θυμηθούμε οτι υπήρχε και πριν τα Κ8 και Κ7, όταν μόνο ανταγωνιστικά δεν ήταν τα προϊόντα της ως προς της Ιντελ, για να μη πάω και στη εποχή που είχε και ανταγωνισμό στην χαμηλή κατηγορία, αν θυμάται κανείς την Σάιριξ. Και φυσικά τόσα στελέχει και τόσοι σπουδαίου μέτοχοι δεν θα αγόραζαν την ΑΤΙ αν ήταν να ρίξει αυτό την ταφόπλακα στην ιδιοκτησία τους, πληρώνοντας σε ρευστό μάλιστα πολύ μεγάλο μέρος της αμοιβής.
cosmosfera Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 καλα εχουμε μπει πολυ στα τεχνικα τωρα αλλα τεσπα...παντως δεν ειδα πουθενα να αναφερεται κατι σχετικο με το χ86 οι τεχνολογιες που αναφερονται μπορει απλα να ειναι απαραιτητες για λογους συμβατοτητας.ακομη αν υπηρχε τετοιο θεμα θα αναφεροταν σιγουρα στα σεναρια εξαγορας,εγω μονο απο εσενα το εχω ακουσει.και συμφωνα με αυτο το αρθρο http://www.mdronline.com/mpr_public/editorials/edit19_13.html δεν τιθεται το θεμα που λες.αμα βρεις κατι πιο συγκεκριμενο θα με πεισεις
Typhoon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Το ότι κάποιος έδωσε πολλά λεφτά για να επενδύσει στην AMD δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα καλή επιχειρηματική κίνηση, άλλωστε το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους βρίσκεται σε μη προφανείς κινήσεις με μεγάλο ρίσκο. Το να επενδύσεις στην Intel είναι μεν πολύ πιο σίγουρη επένδυση αλλά δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βγάλεις πάρα πολλά λεφτά δεδομένου ότι η εταιρία ήδη κατέχει πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Όπως και να έχει η AMD σίγουρα έχει πρόβλημα. Το έχω ξαναγράψει ότι για μένα το ανησυχητικό είναι ότι παρουσιάζει άπειρα προιόντα τα οποία τελικά είτε παρουσιάζονται με καθυστερήσεις, είτε δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα είτε και τα 2. Χθες προχθές πάλι ανακοινώθηκε μια καινούργια πλατφόρμα (spider) αμφιβόλου επιτυχίας (δεδομένου ότι ειδικά στο συγκεκριμένο κοινό που αναφέρετε η Intel είναι πολύ μπροστά σε επιδόσεις). Το Fusion το έχει ανακοινώσει η AMD εδώ και πολύ καιρό και τελικά θα καταλήξει να βγει αρκετά μετά το Nehalem ο οποίος θα έχει και IMC & IGP σε μερικές υλοποιήσεις. Μετά υπάρχει το σημαντικό θέμα του fabrication το οποίο αν πραγματοποιηθεί είναι πολύ επίφοβο για τη δυνατότητα παραγωγής ανταγωνιστικών επεξεργαστών. Γενικά το θέμα είναι περίπλοκο και είναι σίγουρο ότι η AMD δεν έχει πολλά περιθώρια. Μακάρι να ανακάμψει, όμως είμαι κάπως απαισιόδοξος γιατί φαίνεται ότι το φως στο tunel είναι ο Bulldozer ο οποίος όμως έχει πολύ μέλλον μέχρι να βγει...
lary7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 To θέμα δεν ειναι αν θα κλείσει αλλά αν θα συνεχίσει να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας. Αν θα μπορούν τα προιόντα της να ακολουθούν την Intel στην Ηιgh-Medium κατηγορία. Αραγε ποιος θυμάτε τις Cyrix ή Texas Instruments; Μόλις η Intel εβγαλε τον Pentium τις έβαλε στο περιθώριο.Δεν έκλεισαν, συνέχισαν να παράγουνε προιόντα αλλα για μια άλλη πολύ ποιο μικρή αγορα απο ότι τα PC. H AMD απο τη 2000 και μετά κοιτούσε την Intel στα μάτια. Τώρα όλα δείχνουν πως θα αναγκαστεί να χαμηλώσει το βλέμα πρώτη. Δεν φταίνε τα προιόντα της, απλά η Intel φαίνεται να βρίσκεται πολύ μπροστά εξέλiξη των CPU. Αν βρεθούνε τα κεφάλαια να συνεχίσει η ανάπτυξη όλω των προιόντων που αναφέρθηκαν παραπάνω τότε ισως δούμε τα πράγματα να αλλάζουν στο μέλλον. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξουν να βρίσκοντε στο κοκκινο για τόσο μεγάλο χρονικο διάστημα, την στιγμή που η ίντελ δείχνει να μην κουράζεται απο τον πόλεμο τιμών, κατέχοντας πλέον ολη την Hi-end κατηγορία στα χέρια της. edit The only major competitor to Intel on the x86 processor market is Advanced Micro Devices (AMD), with which Intel has had full cross-licensing agreements since 1976: each partner can use the other's patented technological innovations without charge after a certain time.[40] However, the cross-licensing agreement is canceled in the event of an AMD bankruptcy or takeover. wikipedia.org Αυτό απο μόνο του λέει πολλά για το ενδεχώμενο εξαγοράς.
samplist Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Στην amd λείπει το προϊόν και αυτό φαίνεται και οσο για το κλείσιμο είναι πολύ εύκολο να γίνει μην απατάστε.... Στο σημερινό εμποριο δεν υπάρχουν "φοινικές" μόνο με εξαγορά θα γίνει κάτι αλλιώς bye bye...
Typhoon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Εντάξει η Texas Instruments είναι ακόμα η μεγαλύτερη εταιρία σε ότι αφορά DSP CPUs, μια αγορά πολύ μικρότερη των x86 βέβαια. Το θέμα ότι ακόμα και για να εξαγοραστεί η AMD πρέπει να έχει προοπτική. Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι από μια άποψη είναι εντυπωσιακό από πλευράς management της Intel ότι ακόμα και με κατώτερα προιόντα (όπως είχε πριν μερικά χρόνια) κατάφερε να φέρει με έξυπνες κινήσεις την AMD σε πολύ δύσκολη θέση.
desolatorXT Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Στην amd λείπει το προϊόν και αυτό φαίνεται και οσο για το κλείσιμο είναι πολύ εύκολο να γίνει μην απατάστε.... Στο σημερινό εμποριο δεν υπάρχουν "φοινικές" μόνο με εξαγορά θα γίνει κάτι αλλιώς bye bye... Όπως προείπα, και όπως ανέφεραν και άλλοι, η AMD δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς εκτός των επεξεργαστών... Το πολύ πολύ, να σταματήσει την λειτουργία του το τμήμα των cpus, ή να προσανατολιστεί το τμήμα αυτό σε άλλες αγορές (cpus για κινητά κτλπ)... Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι οι κάρτες γραφικών τις ATI, εκτός του ότι είναι ανταγωνιστικές, έχουν αρκετά καλές πωλήσεις... Δεν είναι (φαντάζομαι) όλα τα τμήματα της εταιρίας προβληματικά, απλά στο τομέα των cpu υπάρχει μια ύφεση... Κίνδυνος να κλείσει η AMD σαν εταιρία δεν υφίσταται, αλλά είναι πολύ πιθανό να πάψει να παράγει επεξεργαστές... Και πιστέψτε με, δεν θέλει κανείς μας να συμβεί κάτι τέτοιο... Γνώμη μου πάντα...
takos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 H amd mbori na poula k kartes grafikwn. den einai aparetito na vgenoun viastika simperasmata. An ta Chip tis einai "do less in more time" se deskop tinxani analogis antimetopisis apo to agorastiko kino. H logiki tou "mia eteria poula k oi upolipes klinoun" erexete se anti8esi me to nomo tis antagonistikotitas. To katw katw tis grafis o katanalotis plironi&apofasizi.
maouris Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 mono k mono i ekseliksi sto xwro to cpu exei prosferei sti texnologia polla.i intel DEN ginetai na min exei antagwnisti,auta einai kanonismena apo prin,na min sas pw oti i intel se periptwsi pou i amd paei na xreokwpisei tin voi8isei auti.pezontai polla,akomi k to xrimatistirio exei sxesi se ola auta,to mono pou 8a dei antitipo einai i oli anaptiksi tis tis texnologias afou i intel 8a katsei sta kala tis
raven3x7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 H cyrix den ekleise. Thn agorase h NS kai thn odhghsan sto kleisoma kai h Via agorase meta to IP ths apo oso kserw.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.