Προς το περιεχόμενο

ΕΕΤΤ: Εξετάζει λειτουργικό διαχωρισμό του ΟΤΕ


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ενδεχόμενο διαχωρισμού του ΟΤΕ σε δυο μονάδες, μια υπηρεσιών λιανικής και μια υπηρεσιών χονδρικής εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σε ευθυγράμμιση με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με συνέντευξη του προέδρου της, Νικήτα Αλεξανδρίδη στο πρακτορείο Dow Jones.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρίδη, σε αυτό το ενδεχόμενο θα οδηγηθεί η ΕΕΤΤ εάν ο ΟΤΕ συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες.

 

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρίδης, ”στη διάρκεια του επόμενου έτους θα διαπιστώσουμε το κατά πόσο θα πρέπει να εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες την πιθανότητα λειτουργικού διαχωρισμού” του ΟΤΕ.

 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ σημειώνει πως ”αν αλλάξει η νοοτροπία και ο ΟΤΕ δεν καταστεί εμπόδιο στην ανάπτυξη υγιούς και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο,, πιιανώς και να μην είναι απαραίτητη η χρήση ορισμένων εργαλείων της επιτροπής. Στην περίπτωση όμως που ο Οργανισμός αποτελέσει εμπόδιο, δεν αποκλείεται να εξεταστεί η εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων. Εξ αυτών, αυστηρό, αλλά όχι το αυστηρότερο, είναι και ο λειτουργικός διαχωρισμός”.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά απο μια δεκαετία το πηρανε χαμπαρι;Παλι καλά.Να δουμε στην Ελλάδα πότε θα βάλουμε μυαλο πληρώνοντας κερατιατικα(Ολυμπιακή,ΕΡΤ,Cosmote,ΟΤΕ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λετε να καταφερουν να την κανουν 2 κομματια? Εκεινο που απουσιαζει απο τον Π-ΟΤΕ ειναι η λειτουργια του με ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια και οχι με φιλοσοφια δημοσιου υπαλληλου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μέσα στις υπηρεσίες χονδρικής δεν είναι και η συντήρηση του δικτύου, τότε ο διαχωρισμός βρωμάει ξεπούλημα...

 

Το δίκτυο είναι δημόσιο αγαθό και δεν ανήκει στον ΠΟΤΕ αλλά στον ελληνικό λαό.Οπότε οι υπηρεσίες χονδρικής (παροχή αδεσμοποίητου βρόχου) δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν...

Πως εννοούν το διαχωρισμό δεν ξέρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλαιοτερα σε μια ομιλια ο Διοικητης τους το ειχε πει οτι θα εχει μονο την συντηρηση του δικτυου στο μελλον, και ελπιζει μονο απο την Cosmote να εχει κερδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το "σε ευθυγράμμιση με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης" τι το ήθελε; Το συγκεκριμένο μέτρο πλέον θεωρείται πως έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα από θετικά σε όλη την ευρώπη. Όπως όμως όλα, έτσι και αυτό αργεί να φτάσει στην Ελλάδα (ή κάποιοι αργούν να το δεχτούν). Ξεκάθαρα μέτρα προς όλους τους παρόχους χρειάζεται η ελληνική αγορά και όχι απειλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...