Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

bgeorgalas

Σύνδεση 2HD ΑΤΑ-133

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

μετά από πολύ πρήξιμο τους κατάφερα να μου αγόράσουν έναν δεύτερο δίσκο στο pc της δουλειάς....

Το ερωτημα είναι:

Είναι καλύτερα (από άποψη απόδοσης) οι δυο δίσκοι να συνδεθούν πάνω στον ίδιο controller (σαν master + slave) ή να συνδεθουν σε διαφορετικούς controller σαν Master και οι δύο?

 

Τα specs του (γερασμένου) μηχανήματος είναι:

m/b: MSI KT4V

Aτhlon XP 2400+

Ram: 1.5gb pc 2700

HDD1: Samsung 80gb (ata 133)

HDD2: Mαxtor 80gb (ata 133)

Windows Xp Professional SP2

 

προς το παρών τους έχω στον ίδιο controller και έβαλα το Pagefile στον slave και μια μικρή διαφορά στην απόδοση την βλέπω....

όλες οι προτάσεις δεκτές!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλυτερα σε χωρια καλωδιο. Γενικως αργει η μεταφορα αναμεσα σε 2 drives που βρισκονται στο ιδιο καλωδιο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

drillgr ευχαριστώ για την απάντηση....Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω και 2 DVD πάνω (ενα μόνο για Read και ένα για εγγραφή)....επίσης βρήκα και αυτό από την wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment

 

Από ότι κατάλαβα καλύτερα να μπουν σε ξεχωριστά καλώδια με δεδομένο ότι τα dvd σπάνια δουλέυουν (και αν δουλέψουν δεν δουλεύουν πάνω από μισάωρο κατά την διάρκεια του οποίου έτσι και αλλιώ ΄πάω για τσιγάρο) σωστός?

το πρόβλημα τώρα πως θα τραβήξω τα καλώδια....πρέπει να αδέιάσω το Case και να κάνω αναδιοργάνωση.... :)

 

thanx!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδιά sorry που επαναφέρω το θέμα αλλά μετά από πόλύ κόπο κατάφερα να κάνω αναδιοργάνωση στο case και να τους βαλω πάνω σε ξεχωριστούς controller σαν master και με slave ένα dvd-*rom στον καθένα.

Γιανα μου φύγει και η απορία κατέβασα το hdtune και έτρεξα ένα δοκιμαστικό αλλά σαν ταχύτητα μεταφοράς πιάνουν μετα βίας τα 22μβ/δευτερόλεπτο ο καθένας....

To bios τους βλέπει σαν udma 133 και τα ο controller (μέσα από τα windows) ακριβώς το ίδιο (udma 6 αν θυμάμαι καλά)....

Είναι φυσιολογικό αυτό?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι δεν έχει γίνει σωστά, επειδή ο παλιός 80άρης μου (Western Digital, 7200rpm, ΑΤΑ/100), έπιανε γύρω στα 45MB/sec μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής.

 

Μήπως οι δίσκοι σου είναι στις 5400rpm?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα και εμένα περίεργο μου φαίνεται....και οι δυο δίσκοι είναι στις 7,200

 

από το site του hd tune τα δοκιμαστικά λένε:

για μεν τον Samsung SP0802N, 52.9mb/sec και access time 13,6 ms

για τον δε Μαxtor 6L080L0 55,9mb/sec με access time 14.1 ms....

 

To περίεργο επαναλαμβάνω είναι ότι οι controller είναι ρυθμισμένοι σε UDMA 6 από τα windows, το Bios τους βλέπει κανονικά σαν UDMA 6 και τα καλώδια είναι τα σωστά για UDMA 6....(βλέπε και επισυναπτόμενες Foto)

Επίσης η Cache είναι ενεργοποιημένη....

τώρα ρίχνω ένα defrag και ξαναδοκιμάζω....

 

Καμμία ιδέα κανείς?

post-5802-129062958193_thumb.jpg

post-5802-129062958195_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η συνδεσμολογία μου είναι η ακόλουθη:

(oi σκληροί σαν Master και τα dvd σαν slave αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο)

post-5802-129062958197_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μετά απο defrag πάλι τα ίδια....

δοκίμασα να ξεσυνδέσω τα dvd-rom με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα....

επίσης δοκίμασα να τα ξεσυνδέσω όλα εκτός από τον ένα δίσκο (Master στον 1° controller) αλλά εξακολουθεί να τον βλέπει σαν Udma 6 αλλά με ταχύτητες μεταφοράς χαμηλές....Τι μπορεί να φταίει?

Το Bios είναι το τελευταίο που έχει βγει για την συγκεκριμένη μητρική....

Καμμιά ιδέα κανένας και έχω αρχίσει να απελπίζομαι....

 

ps. μήπως το Hd tune μετράει άλλα αντί άλλων?

post-5802-129062958201_thumb.jpg

post-5802-129062958203_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε ένα μεγάλο αρχείο (πχ. ένα DVD) αντιγραφή απο τον ένα δίσκο στον άλλο να δεις τι παίζει από ταχύτητας. Μπορεί το μετροπρόγραμμα να μη μετράει σωστά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις τη δυνατότητα δοκίμασε να τρέξεις το ίδιο test έχοντας συνδεδεμένο μόνο τον ένα σκληρό στην καλωδιοταινία.

Όντως είναι αρκετά χαμηλά τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον το burst πάντα είναι αρκετά ψηλό σε σχέση με το average.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Αν έχεις τη δυνατότητα δοκίμασε να τρέξεις το ίδιο test έχοντας συνδεδεμένο μόνο τον ένα σκληρό στην καλωδιοταινία.

Όντως είναι αρκετά χαμηλά τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον το burst πάντα είναι αρκετά ψηλό σε σχέση με το average.

 

το δοκίμασα ήδη...τα ξεσύνδεσα όλα εκτός από τον 1 σκληρό, έτρεξα το προγράμμα αλλά πάλι μου βγάζει χαμηλά....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Κάνε ένα μεγάλο αρχείο (πχ. ένα DVD) αντιγραφή απο τον ένα δίσκο στον άλλο να δεις τι παίζει από ταχύτητας. Μπορεί το μετροπρόγραμμα να μη μετράει σωστά.

 

θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας πω....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γνώμη μου αν μετράη στο Primary κανάλι IDE θα έβαζα Master τον HD που κάνη Boot το μηχάνημα και Slave το DVD-Rom.Στο Secontary κανάλι Master τον 2ο ΗD και Slave το DVD R/W.Δεν μας λες τι μηχάνημα έχεις IBM,HP ή κάπποιο συναρμολογημένο στην Ελλάδα;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο 1ο κανάλι βγάλε το dvd-rom και άσε master μόνο του τον boot hd.

Στο 2ο κανάλι master τον hd, slave το dvd-rw.

 

Σιγουρέψου ότι και τα 2 καλώδια είναι 80 cables.

 

 

/sc

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις....

varthol τα έχω πάνω ακριβώς όπως λες και Τα specs του μηχανήματος είναι στο 1ο Post και είναι συναρμολογημένος (Build to order)....

 

madsc: Τους έχω πάνω σχεδόν (1° Κανάλι boot+dvd rw και 2° κανάλι 2ος hd+dvd rom με το pagefile στον hd του 2ου καναλιού και το λειτουργικό στο Hd του 1ου καναλιού) όπως μου προτείνεις....τα καλώδια είναι οκ (τα ξαναέλεγξα)

 

Να σας πω κάτι περίεργο που παρατήρησα κατά τις δοκιμές: Κάτι παίζει με την Cpu μου....Έχω την εντύπωση ότι το Test του hdtune δεν "ξυπνάει τον επεξεργαστή μου".... Όταν βάλω να κάνει το test και αφήσω το Pc ήσυχο μου βγάζει χάμηλές ταχύητες μεταφοράς.... οταν βάλω το Hd tune να κάνει Test και παράλληλα ανοίξω κανέναν explorer ή κάποιο άλλο πρόγραμμα οι ταχύτητες μεταφοράς απογειώνονται....δείτε για παράδειγμα τα αποτελέσματα του benchmark ενώ γράφω αυτό το Post και παράλληλα surfarw και ακούω μουσική....Το περιέργο είναι ότι η διαχείριση ενέργειας είναι στο always on και του έχω βάλει να μην σβήνει ποτέ τους δίσκους....

Άρα μάλλον κάτι άλλο φταίει....(Drivers για τον επεξεργαστή ίσως?)

post-5802-12906295829_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...