Προς το περιεχόμενο

webkit σε konqueror?


NeonSync

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η apple άρχισε να αναπτύσσει έναν web browser για το καινούριο της os το macos 10 (αφού "την έπαθε" με τον microsoft internet explorer) επέλεξε να πάρει το khtml και να το προσασμόσει στο λειτουργικό της σύστημα,δοκιμάζοντας πρώτα την μηχανή του Gecko της mozzila, για έναν ολόκληρο χρόνο η apple προσάρμοζς τον κώδικα στο λειτουργικό της δημιουργώντας τον "safari" όπως λέγετε, ο εν λόγο browser χρησιμοποιούσε τι άλλο(?) το web kit ένα "fork" (παρακλάδι) του khtml .

 

Στην αρχή η apple έδεινε μαζί με τον safari και τον κώδικα του webkit(ο οποίος είναι υπο την άδεια LGPL) , αργότερα η apple κράταγε τον κώδικα "κοντά της" και οτι αλλαγές έκανε της έκανε μόνη της...

 

ο κώδικας του webkit είναι βελτιωμένος εν μέρη και "καλύτερος απο το khtml" αλλά πιο κακογραμμένος!

Οι προγραμματιστές του kde λοιπόν ήρθαν σε σύγκτουση μεταξύ τους διότι άλλοι θέλανε ο konqueror να χρησιμοποιεί webkit και άλλοι khtml , βέβαια το πρότω θα είχε ως αποτέλεσμα η apple να έχει "την δύναμη" καθώς είναι λίγο τσιγκούνα στον κώδικα της εν λόγο μηχανής!

 

Έτσι (νομίζω) αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας browser ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα την επιλογή μηχανής ανάμεσα σε webkit,khtml και Gecko..

 

τα συμπεράσματα δικά σα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...