Προς το περιεχόμενο

Πως συνδέω 2 fan σε μητρική???

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την Gigabyte P35C-DS3R και τροφοδοτικό το Zalman 600W με αποσπώμενα καλώδια.Το κουτί του υπολογιστή (Thermaltake junior) έχει 2 fan ένα μπροστά και ένα πίσω με απολήξη τo κλασικό 4-pin molex.Θέλω να τα συνδέσω στη μητρική που έχει όμως τα μικρά φυσάκια και συγκεκριμένα 1 fan header 4-pin (ground,+12Volt,sence,speed control) και 2 fan 3-pin (ground,+12Volt,sence).

Προσωρινά τα έχω συνδέσει απευθείας στο τροφοδοτικό που έχει molex φύσες αλλά θέλω να εκμεταλευτώ το ένα fan header που έχει speed control +αισθητήρα θερμοκρασίας και το άλλο που έχει μόνο αισθητήρα θερμοκρασίας μέσω BIOS.

To ένα πρόβλημα είναι οτι δεν έχω αντάπτορα και δεν ξέρω που μπορώ να παραγγείλω και το δευτερο πρόβλημα είναι οτι αν βρώ αντάπτορα που συνδέω τι?

Δηλαδή από το 4-pin molex που έχει 2 ground ένα +12V και ένα +5V τα ανεμιστήρια είναι συνδεδεμένα το ένα καλώδιο στο +12V και το άλλο στο ground.

Στα άλλα 2 pin (sence , speed control) τι συνδέω???

Και κάτι άλλο.Ποιόν ανεμιστήρα με συμφέρει να συνδέσω στο fan header που έχει δυνατότητα speed control,τον μπροστά που βάζει κρύο αέρα στο κουτί ή το πίσω (σσ.και τα 2 είναι 12άρια)

Δημοσ.

Για αντάπτρα ρίξε μια ματιά στο eshop.gr όλο και κάτι θα βρεις,

Τα άλλα 2 pin (sence , speed control) άστα όπως είναι, αν δεν έχει ο ανεμιστήρας 4-pin από την μάνα του, αυτά τα αφήνεις ελεύθερα,

Στο fan header που έχει δυνατότητα speed control κατά την γνώμη μου βάλε τον πίσω, έτσι θα ξέρεις με τί θερμορασία λειτουργεί το εσωτερικό του pc σου...

Αυτά, πιστεύω να σε κάλυψα...

Δημοσ.

Βρήκα ένα αντάπτορα από 4-pin molex σε 3-pin.Για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω όμως το speed control που έχει 4 pin θέλω 4-pin molex σε 4-pin μικρό.Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όμως

Δημοσ.

Το έχω και εγώ το junior! Τα ενσωματωμένα fans που έχει ΔΕΝ είναι speed controlable (αν και είναι αθόρυβα παρόλα αυτά). Οποτε η καλύτερη λύση που έχεις είναι να αγοράσεις 2 άλλα 12αρια fans που είναι speed controlable!

Δημοσ.

Μάλον θα τα αφήσω ως έχουν.Απλά θα τα συνδέσω στη mobo για το monitoring.Τα Speed controlable που τα βρίσκω και πώς τα ξεχωρίζω?Στο e-shop που κοίταξα δεν έχουν κάτι που να λέει οτι είναι ρυθμιζόμενα.

Δημοσ.

Ολα τα speed controlable έχουν τριπλο καλώδιο τροφοδοσίας! Οσα έχουν διπλό οπως του junior δεν είναι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...