Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επαγγελματικό προσανατολισμό


hak3r17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεία σας,με λένε Βασίλη και είμαι 17 χρονών.Πάω δευτέρα Ενιαίου Λυκείου.Η κατευθυνση μου είναι τεχνολογική.Μισώ τα Αρχαία και τα Μαθηματικά.Αγαπώ τη Φυσική.Ήρθε κάποιος καινούργιος φιλόλογος στο σχολείο μας που με έκανε να δω τα πράγματα με άλλο μάτι.Επίσης έχω κάποιους καθηγητές στα μαθηματικά οι οποίοι τείνουν να με κάνουν να <<αυτοκτονήσω>>.Μέχρι τώρα ήθελα να γίνω Προγραμματιστής υπολογιστών.Ασχολούμαι πολύ με τον υπολογιστή και μου αρέσει να φτιάχνω προγράμματα κιόλας.Μετά από ένα ερέθισμα που πήρα από την φιλόλογό μου στο φροντιστήριο,η οποία άλλαξε από Θετική σε Θεωρητική από Δευτέρα σε Τρίτη Λυκείου.Κάθησα και σκέφτηκα πωσ εγώ μισώ τα αρχαία λόγω των καθηγητριών φιλολόγων που είχα.Μου αρέσει ο κλάδος της Φιλολογίας και της Ψυχολογίας τα οποία ανήκουν στην Θεωρητική κατεύθυνση.Θυμήθηκα παλίες στιγμές στην ζωή μου και κατάλαβα πως ταιριάζω καλύτερα στην Θεωρητική.Αν ξεκινήσω στην Τρίτη Λυκείου δεν θα έχω καθόλου προετοιμασία από την ΄Β Λυκείου.Οπότε είμαι σε δίλιμμα και θα ήθελα τη γνώμη ανθρώπων που να γνωρίζουν.Ευχαριστώ πολύ.:rolleyes:

Όποιος μπορεί και γνωρίζει ας μου πει τη γνώμη του.:rolleyes:

Επικοινωνήστε με το e-mail μου:[email protected]:rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου δυστυχως δε μπορω να σε βοηθησω ο μονος που μπορει να δωσει απαντηση σε αυτο εισαι εσυ, πρεπει να ακολουθησεις αυτο που σε ευχαριστει περισσοτερο και χαιρεσαι να το κανεις, ακουγεται κλισε αλλα αυτη ειναι η αληθεια, εχω περασει οπως και οι περισσοτεροι παρομοια διλληματα, π.χ εγω ημουν σε διλλημα αν θα παω 1η ή 2η δεσμη και την τελικη αποφαση μου την πηρα μια μερα που ημουν στην παραλια(τρεχα γυρευε).

 

Ισως σε βοηθησουμε κανοντας εσυ συγκεκριμενες ερωτησεις, αλλα δε γινεται να παρουμε αποφαση για λογαριασμο σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να ξέρεις αν σου ταιρίαζει (δεν μιλάω για ρούχα). Οπότε ξεκίνα αυτό που λέει η καρδιά σου και στην πορεία θα δείς αν μπορείς να το συνεχίσεις ... εγώ τελείωσα την σχολή μου και μετά κατάλαβα οτί αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω σε όλη μου την ζωή και έτσι αποφάσισα να πάω σε άλλη σχολή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...tha pas na gineis pyrinikos epistimonas telos!! :) :) :)

 

..koita Bill, den yparxei formula, oloi mas peiramatistikame k isws peiramatizomaste akoma. I moni symvouli mou einai na min fovasai na tolmas k na pairneis riska sti zwi sou. Na ksereis pws i apotyxia einai mesa sto paixnidi k einai simantiko mathima gia na exeis k epityxies. En telei na skeftesai oti ta kalytera sou xronia einai twra!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το θέμα μεταφέρεται στην ενότητα Μπλα-Μπλα από την ενότητα Ιnternet. Γι'αυτό δεν σβήνεται το μήνυμα του μέλους TechoState, το οποίο είναι στα greeklish.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ είχα κάνει μια παρόμοια σκέψη πριν από λίγο καιρό(κι εγώ τεχνολογική είμαι και σκεφτόμουν μήπως να άλλαζα του χρόνου σε θεωρητική..αλλά πιο πολύ σκεφτόμουν πως θα ήταν τα πράματα και τι πιθανότητες να πάω καλά θα είχα κλπ).Η αλήθεια είναι πως χωρίς προετοιμασία από την 2α και πιθανόν με κάποια κενά από προηγούμενες τάξεις(όπως λες κάθισες και είδες ότι μισείς τα αρχαία λόγω των καθηγητριών που είχες στο παρελθόν,οπότε ίσως έχεις κάποια κενά από εκεί - λέω ίσως γιατί δεν σε ξέρω οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω) δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι θα γίνει.Θα είναι η τελευταία χρονιά,θα δίνεις πανελλήνιες..φυσικά θα έχεις το φροντιστήριο,βοήθεια από καθηγητές και λογικά σύμφωνα με αυτά που λες θέληση για διάβασμα.Αλλά στην θεωρητική δεν έχει μόνο αρχαία,έχει και άλλα.Πρέπει να το σκεφτείς καλά γιατί αν είναι να αλλάξεις και να σου αρέσουν μόνο τα αρχαία τότε θα καταλήξεις πάλι εκεί που είσαι τώρα,να σου αρέσει ένα μόνο μάθημα.Κι εμένα δεν μου πολυαρέσουν τα μαθηματικά,η φυσική πιο πολύ αλλά και η τεχνολογία επικοινωνιών(που όλοι περιφρονούν) είναι καλό μάθημα.Απλά αν άλλαζαν το βιβλίο με ένα μικρότερο που να λέει πιο συγκεκριμένα πράματα με πιο μαζεμένο τρόπο θα ήταν καλύτερα.

 

Φυσικά και η απόφαση είναι δική σου αλλά πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά.Λες θα ήθελες να γίνεις προγραμματιστής..πόσο πολύ το θες ? Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα και δεν είσαι σίγουρος κοίτα και άλλες σχολές και έτσι ίσως καταλήξεις σε κάποια κατεύθυνση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποιό σημαντικό είναι να πάρεις την απόφαση σου σχετικά με το τι θες να σπουδάσεις και με ποιο αντικείμενο θες να εργαστείς αργότερα και όχι από το αν σαρέσει ένα μάθημα πχ η φυσική το οποίο είναι προσωρινό.Αφού σου αρέσει να ασχολείσαι με υπολογιστές τότε να μείνεις στην Τεχνολογική και να πας για ΤΕΙ ή ΑΕΙ πληροφορικής.Αν θες να γίνεις φιλόλογος να πας θεωρητική όσο δύσκολο και αν σου φανεί γιατί σκέψου ότι το επάγγελμα σου θα το έχεις για πολλά χρόνια ενώ τα μαθήματα της τρίτης λυκείου μόνο για ένα.Δές την τρίτη ως ένα εμπόδιο να πετύχεις τον στόχο σου, ο οποίος είναι μια συγκεκριμένη επιστήμη που θες να σπουδάσεις.Αλλά μην κάνεις το λάθος να θεωρήσεις ως στόχο το να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο, πολλά παιδιά έτσι μπερδεύονται και μετά -όταν είναι αργά- το μετανιώνουν και ξεκινάν πάλι από την αρχή.Το μυστικό είναι να ξεκαθαρίσεις το τι θες να κάνεις αργότερα αν δεν το έχεις ξεκαθαρίσει τότε η απόφαση σου είναι πολύ δύσκολη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έκανε ένας συμμαθητής μου και πολύ απλά δε τη πάλαιψε και δε πέρασε πουθενά (Τεχνολογική -> Θεωρητική).

 

Επίσης τει πληροφορικής καλύτερο σε επαγγελματική αποκατάσταση απο Φιλοσοφική.

 

Και εγώ στα μαθηματικά δε τα πήγαινα καλα (3η λυκείου 7 κατεύθυνσης και 12 γενικής), μόλις μπήκα στη σχολή και άρχισα να διαβάζω χωρίς το ηλίθιο πρόγραμμα του σχολείου-φροντηστηρίου, άρχισα να τα πηγαίνω καλύτερα και στα μαθηματικα (όχι σε όλα τα μαθήματα) και σε 1 απο τις 2 φυσικές τις σχολής μου (πληροφορική κ τηλεπικοινωνίες).

 

κατεμέ συνέχισε τεχνολογική διάβασε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και όχι ποσοτικά και δώσε βαρύτητα όχι στα βαρύτητας αλλα σε μαθήματα που μπορείς να γράψεις πολύ μεγάλους βαθμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον ασχολείσαι ήδη με τον προγραμματισμό και σου αρέσει γιατί να μην ασχοληθείς με αυτό επαγγελματικά? Δεν χρειάζεται τρελές γνώσεις μαθηματικών ο προγραμματισμός.

 

Από την άλλη αν ασχοληθείς με τα φιλολογικά, η μόνη διέξοδος σου θα είναι να γίνεις καθηγητής. Αν σε ενδιαφέρει αυτό, συνέχισε σε αυτόν τον κλάδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HAK3R17 μου φαίνεται πως δεν έχεις "πρόβλημα" πουθενά. Απλά έχεις πάθει αυτό που έπαθαν πολλοί άλλοι: Χρειάζεσαι πραγματικά ερεθίσματα για να προχωρήσεις σε μια κατεύθυνση και δεν υπάρχουν άνθρωποι (καθηγητές) να στα δώσουν. Άλλοι μπορούν να προχωρήσουν χωρίς αυτό.

 

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να δεις τι αγαπάς και τι μπορείς να κάνεις αποδοτικά. Διάλεξε το πρώτο (τι αγαπάς) για χόμπι και το δεύτερο για δουλειά. Αν μπορείς να τα συνδυάσεις στις σπουδές θα περάσεις καλά. Αν τα συνδυάσεις και στη δουλειά αργότερα ακόμα καλύτερα. Π.χ. η ψυχολογία που αναφέρεις έχει ένα πολύ μεγάλο θεωρητικό κομμάτι (ψυχαναλυτική θεωρία) αλλά οι πιο σύγχρονες θεωρίες (συμπεριφορισμός, βιολογική, γνωστική) συνδυάζουν στατιστική, βιολογία και υπολογιστές (καθώς το trend είναι να γίνει η ψυχολογία θετική επιστήμη βλ. ιατρική).

 

 

Πάντως ο κανόνας είναι να μην διαλέξεις αυτό που αγαπάς για δουλειά γιατί θα χαλάσεις ένα πολύ όμορφο χόμπι.:P

 

Υ.Σ.

Μη διαλέξεις ψυχολογία πάντως εκτός αν κάνεις και κάτι άλλο. Ο μόνος κλάδος με 80% ανεργία και ετεραπασχόληση.Επίσης μεγαλύτερα ποσοστά σε: διαζύγια,κατάθλιψη, αλκοολισμό και χρήση ναρκωτικών από τον υπόλοιπο πληθυσμό.;) :shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[...]Επίσης μεγαλύτερα ποσοστά σε: διαζύγια,κατάθλιψη, αλκοολισμό και χρήση ναρκωτικών από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

 

 

Έτσι θα περιέγραφα τον παράδεισο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως ο κανόνας είναι να μην διαλέξεις αυτό που αγαπάς για δουλειά γιατί θα χαλάσεις ένα πολύ όμορφο χόμπι.:P

Κατσε ρε σύ frenzy, δεν συμφωνώ καθόλου, μάλλον το αντίθετο πιστεύω.

Και ποίος το έκανε ξαφνικά κανόνα, μάλλον απο ανάγκη ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει επάγγελμα το χόμπυ του.

 

Αν μπορείς να περνάς καλά στην δουλεία σου και να είσαι και αποδοτικός γιατί σώνει και καλά θα χαλάσει το χόμπυ σου ?! Νομίζω είναι στον ανθρωπο. Εγώ για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να κάνω για πολύ χρόνο κατι που δεν αγαπούσα τόσο πολύ !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι μπρος γρεμος και πισω ρεμα....

η θεωρητικη και τα συναφη επαγγελματα εχουν ενδιαφερον και σπουδαζεις ευχαριστα θα ελεγα.νομικα,φιλολογια,παιδαγωγικα,ιστορια κτλ σε κανουν να μην πλητεις...

αλλα εχουν ενα μειονεκτημα.η επαγ αποκατασταση που προσφερουν εχει προβληματα.

απο την αλλη τεχνολογικη ειναι απιστευτα βαρετη.ρωτα και αυτους που την σπουδαζουν να σου πουν.ξερεις τι ειναι να ασχολεισαι με μαθηματικοφυσικες κτλ μια ζωη;καταρα:-D

αλλα σε επαγ αποκατασταση εχουν θετικοτατο προσημο οι περισσοτερες σχολες....

διαλεγεις και παιρνεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...