Προς το περιεχόμενο

emos

metavlitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Από εκεί και πέρα όμως δεν έχω απολύτως κανέναν λόγο να ασχολούμαι μαζί τους, δικαίωμα του καθενός είναι να ντύνεται, να χτενίζετε όπως θέλει, και γενικώς να κάνει ότι θέλει... Δεν έχω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος δικαίωμα να τους κρίνουμε...

Διαφωνώ. Σαφώς και δικαίωμά του καθενός να κάνει όπως κρίνει, και δεν θα πρέπει να τον κρίνουμε γι'αυτό από τη στιγμή όμως που δεν μας ενοχλεί/προσβάλλει/προκαλεί με τις πράξεις του ή την ιδεολογία του. Αν συμβαίνουν τα τρία τελευταία (όπως τυγχάνει με τους emo) και, αν αφήσω το θέμα της εμφάνισης στην "ιδεολογία" και την συμπεριφορά τους προκαλούν τα μάλα (και μάλιστα σε ευαίσθητα θέματα που για αυτούς έχουν γίνει μόδα), έχουμε κάθε δικαίωμα να τους κρίνουμε, χωρίς όμως καγκουριές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα (όπως έκαναν αυτοί οι 20 θρασύδειλοι στην Γλυφάδα).

Πάντως τους πάω εν τέλει, γιατί έχουνε τα @@ να είναι διαφορετικοί... και καλά κάνουν...ποτέ δεν θα άντεχα να είμαι ίδιος με την μάζα... και ούτε φυσικά πρόκειται να γίνω ίδιος με όλους, για να με θεωρεί "εντάξει" ο κάθε μακάκας έλληνας...

Έχεις την εντύπωση πως οι emo δεν είναι "μάζα";

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του "πάω κόντρα στη μάζα και κάνω ότι γουστάρω εγώ" με το "πάω κόντρα στη μάζα και εισχωρώ σε μια δεύτερη μάζα, μικρότερου βεληνεκούς μεν, στην οποία επιβάλλεται να "κράζεις" όσους δεν είναι σαν και εσένα και έχει συγκεκριμένους "ιδεολογικούς" (μη χέσω) και λοιπούς κανόνες τους οποίους αν δεν τηρείς, δεν θεωρείσαι "emo", "scene", original" και λοιπές παπαρολογίες"

Το ποιοί είναι αυτοί οι "κανόνες" το ξέρουμε όλοι: αυτοκτονίες, χαρακώματα φράτζες".

Αν δεν είναι αυτό μάζα, με την χείριστη δυνατή μορφή της, τότε τι είναι;

Αν θεωρείς πάντως ότι η κοινωνία πάει στο χειρότερο επειδή υπάρχουν emo τί να πώ... Πάντως πληροφοριακά να πώ πως στα σκατά που είμαστε τώρα δεν μας έφεραν οι emo τουλάχιστον... ή διαφωνείς?

Η κοινωνία μας δεν πάει προς το χειρότερο επειδή υπάρχουν emo, πάει κατά διαόλου επειδή 14χρονα και 15χρονα παιδάκια έχουν κάνει την αυτοκτονία και την κατάθλιψη καραμέλα και το χαράκωμα μαγκιά.

• Απαντ. 420
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Διαφωνώ. Σαφώς και δικαίωμά του καθενός να κάνει όπως κρίνει, και δεν θα πρέπει να τον κρίνουμε γι'αυτό από τη στιγμή όμως που δεν μας ενοχλεί/προσβάλλει/προκαλεί με τις πράξεις του ή την ιδεολογία του. Αν συμβαίνουν τα τρία τελευταία (όπως τυγχάνει με τους emo) και, αν αφήσω το θέμα της εμφάνισης στην "ιδεολογία" και την συμπεριφορά τους προκαλούν τα μάλα (και μάλιστα σε ευαίσθητα θέματα που για αυτούς έχουν γίνει μόδα), έχουμε κάθε δικαίωμα να τους κρίνουμε, χωρίς όμως καγκουριές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα (όπως έκαναν αυτοί οι 20 θρασύδειλοι στην Γλυφάδα).

Και εσένα προσωπικά τι σε ενοχλεί η ιδεολογία τους? Σε έβαλε κανένας να κάνεις κάτι, ή επηρεάζει την προσωπική σου ζωή? Και εγώ μπορεί να φοράω φούστα, να ξυρίσω το κεφάλι μου και να βάφομαι πράσινος, εσένα τι σε νοιάζει?

Έχεις την εντύπωση πως οι emo δεν είναι "μάζα";

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του "πάω κόντρα στη μάζα και κάνω ότι γουστάρω εγώ" με το "πάω κόντρα στη μάζα και εισχωρώ σε μια δεύτερη μάζα, μικρότερου βεληνεκούς μεν, στην οποία επιβάλλεται να "κράζεις" όσους δεν είναι σαν και εσένα και έχει συγκεκριμένους "ιδεολογικούς" (μη χέσω) και λοιπούς κανόνες τους οποίους αν δεν τηρείς, δεν θεωρείσαι "emo", "scene", original" και λοιπές παπαρολογίες"

Το ποιοί είναι αυτοί οι "κανόνες" το ξέρουμε όλοι: αυτοκτονίες, χαρακώματα φράτζες".

Αν δεν είναι αυτό μάζα, με την χείριστη δυνατή μορφή της, τότε τι είναι;

σε αυτό ακριβώς συμφωνώ, γ αυτό δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε emo, ούτε trendy... κάνω ότι θέλω, είμαι όπως θέλω και σε όποιον αρέσω... Αν τώρα κάποιος άλλος όμως έχει κοινά ενδιαφέροντα με εμένα, κοινές αντιλήψεις, και κοινές απόψεις λογικό δεν είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο? Αν αυτό το σύνολο τώρα καταντήσει να είναι μια μάζα, ε τότε εγώ θα γίνω μέλος αυτής της μάζας... φυσικό δεν είναι?

Πάντως αν δεν πάω τους emo μια φορά, την γενιά του φραππέ δεν την πάω 10...

Η κοινωνία μας δεν πάει προς το χειρότερο επειδή υπάρχουν emo, πάει κατά διαόλου επειδή 14χρονα και 15χρονα παιδάκια έχουν κάνει την αυτοκτονία και την κατάθλιψη καραμέλα και το χαράκωμα μαγκιά.

Εγώ πάλι νόμιζα πως πάει κατα διαόλου γιατί οι προηγούμενοι την κατάντησαν έτσι, και αυτοί οι προηγούμενοι είναι τώρα που κατηγοράνε τους "επόμενους" γιατί πάνε να αλλάξουνε (προς το χειρότερο ή το καλύτερο δεν ξέρω)...Αλλα και ποιος είσαι εσύ εν τέλη (γενικά πάει το 2ο πρόσωπο) που τα έκανες όλα σκατά, και θα κρίνεις τώρα αν εγώ (και εδώ το Α πρόσωπο πάει γενικά) αλλάζω προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο...

Δημοσ.
Και εσένα προσωπικά τι σε ενοχλεί η ιδεολογία τους? Σε έβαλε κανένας να κάνεις κάτι, ή επηρεάζει την προσωπική σου ζωή? Και εγώ μπορεί να φοράω φούστα, να ξυρίσω το κεφάλι μου και να βάφομαι πράσινος, εσένα τι σε νοιάζει?

Αν τυχόν σε δω στο δρόμο το πολυ πολύ να γελάσω. Μαλακία μου -ίσως-, αλλά ως εκεί.

Αν τώρα έρθεις και προσπαθείς να με πείσεις πως η ζωή σου είναι σκατά για λόγους που θεωρώ (μαζί με τον υπόλοιπο σκεπτόμενο κόσμο) γελοίους, πως εγώ ανήκω στη μάζα των "normies" και για ποιό λόγο; επειδή δεν χαρακώνομαι, επειδή δεν σκέφτομαι κάθε λίγο και λιγάκι την αυτοκτονία και επειδή δεν πάσχω από καλπάζουσα κατάθλιψη, ε δεν νομίζω πως θα γλυτώσεις το κράξιμο στη μάπα.

Και να ίσχυαν όλα αυτά; Μπά, είναι απλά ένας ακόμα τρόπος για να "ξεχωρίζουν".

Βλέπεις έχω φτάσει αισίως σε κάποια ηλικία και καλώς η κακώς έχω δεί πως είναι η πραγματική δυστυχία. Και το γεγονός πως μερικά -επιεικώς- απροσάρμοστα παιδάκια, φοράνε παρωπίδες, και την έχουν κάνει trendy όχι μόνο χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος (εκτός αν θεωρείς σοβαρό λόγο το οτι τα έχουν όλα και δεν ξέρουν πως να ξεδώσουν), αλλά με σκοπό την αυτοεπιβεβαίωσή τους, με προσβάλλει πολύ περισσότερο από κάποιον "μεταλλά" ή "τρεντά" που θα με πεί ξενέρωτο επειδή δεν ακολουθώ τη μόδα.

Δημοσ.

desolatorXT νομίζεις ότι οι emo είναι διαφορετικοί ? Τόσο οι emo όσο και οι trendy (ειδικά οι κοπέλες) είναι όλοι ίδιοι,πιστεύω θα έχει τύχει να βρεθείς σε μέρος με πολλά άτομα από την κατηγορία που περιέγραψα και θα το έχεις δει και μόνος σου.Αν είναι κάποιος διαφορετικός και δεν ανήκει στη μάζα τότε σίγουρα αυτός ο κάποιος δεν είναι emo.Αυτή είναι η αλήθεια..αφού εδώ οι περισσότεροι γίνονται emo στην εμφάνιση για να είναι αποδεκτοί και να βρούνε κάνα φίλο !

Δημοσ.

Μερικοί το κάνουν επειδή το νιώθουν και το κάνουν (είναι συναισθηματικοί και έχουν τάσεις προς αυτοκτονίας και τάσεις στο να προκαλέσουν πόνο στο εαυτό τους για να κλάψουν), άλλοι όμως το κάνουν επωδή το θεωρούν MODA και νομίζουν πως με αυτό θα ρίξουν καμία/κανένα γκόμενα/γκόμενο (δηλαδή είναι ηλίθιοι (ή έχουν κάποιο σοβαρό λόγο…)).

Έμενα προσωπικά δε με πειράζουν καθόλου, αρκεί να μην με ενοχλούν.

Δημοσ.
desolatorXT νομίζεις ότι οι emo είναι διαφορετικοί ? Τόσο οι emo όσο και οι trendy (ειδικά οι κοπέλες) είναι όλοι ίδιοι,πιστεύω θα έχει τύχει να βρεθείς σε μέρος με πολλά άτομα από την κατηγορία που περιέγραψα και θα το έχεις δει και μόνος σου.Αν είναι κάποιος διαφορετικός και δεν ανήκει στη μάζα τότε σίγουρα αυτός ο κάποιος δεν είναι emo.Αυτή είναι η αλήθεια..αφού εδώ οι περισσότεροι γίνονται emo στην εμφάνιση για να είναι αποδεκτοί και να βρούνε κάνα φίλο !

δεν ξέρω... αυτά για της αυτοκτονίες τα θεωρώ υπερβολικά που ακούω τόση ώρα... Ποιο παιδί 14-15 χρονών θα σκεφτόταν την αυτοκτονία? Η και να σου πει ακόμη πως την σκέφτεται ψέματα είναι... Απλά νομίζω (χωρίς να έχω μελετήσει το θέμα, διορθώστε με αν είμαι λάθος) πως υπήρχε αρκετός κόσμος που ήθελε απλά να είναι διαφορετικός, και βρήκε την διέξοδο του, σε αυτήν την "τάση"...

Ότι υπήρχαν τόσοι emo πραγματικά δεν το ήξερα, εδώ που ζώ εγώ τουλάχιστον δεν υπάρχει καν θα έλεγα τέτοιο "φαινόμενο"...

Έμενα προσωπικά δε με πειράζουν καθόλου, αρκεί να μην με ενοχλούν.

Ακριβώς... και το ίδιο νομίζω θα έπρεπε να ισχύει για όλους...

Δημοσ.
δεν ξέρω... αυτά για της αυτοκτονίες τα θεωρώ υπερβολικά που ακούω τόση ώρα... Ποιο παιδί 14-15 χρονών θα σκεφτόταν την αυτοκτονία? Η και να σου πει ακόμη πως την σκέφτεται ψέματα είναι... Απλά νομίζω (χωρίς να έχω μελετήσει το θέμα, διορθώστε με αν είμαι λάθος) πως υπήρχε αρκετός κόσμος που ήθελε απλά να είναι διαφορετικός, και βρήκε την διέξοδο του, σε αυτήν την "τάση"...

Ότι υπήρχαν τόσοι emo πραγματικά δεν το ήξερα, εδώ που ζώ εγώ τουλάχιστον δεν υπάρχει καν θα έλεγα τέτοιο "φαινόμενο"...

Πρίν από ένα χρόνο που άρχισε να εξαπλώνεται η μόδα, υπήρχε μόνο το μαλλί, το ντύσιμο, και η απροσάρμοστη συμπεριφορά προς τρίτους.

Τώρα δυστυχώς ήρθε και στα μέρη μας η μιζέρια και έχουμε καταντήσει ο πιό μάγκας της emo παρέας στο σχολείο να είναι αυτός που έχει τις περισσότερες χαρακιές στον καρπό.

Η και να σου πει ακόμη πως την σκέφτεται ψέματα είναι...

Τhat's my freaking point. Το όλο θέμα το'χουν κάνει μόδα.

Δημοσ.

Μιλάμε σοβαρά τώρα? Οι ΕΜΟ είναι το πρόβλημα? Δηλαδή αυτοί που ακουγαν punk-grunge-goth παλιότερα ήταν γεμάτοι αγάπη για την κοινωνία και τους συνανθρώπους?

Ή μήπως οι hippies και οι μεταλάδες? Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν γίνει τα χειρότερα πιόνια του κατεστημένου σήμερα.

Λίγοι κατάλαβαν οτι η μουσική δεν έχει καμία σχέση με ιδεολογίες και συνέχισαν πραγματικά να ασχολούνται με την μουσική.

Αν θέλετε να μιλήσουμε μουσικά, δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη το ΕΜΟ κίνημα, αλλά εμφανισιακά έχω δει και χειρότερα... παρόλο που δεν μου πέφτει και λόγος για την εμφάνιση των άλλων. Μήπως δεν υπήρχαν γελοίες μόδες παλιότερα?

Δημοσ.

Εμενα προσωπικα,δεν με χαλαει το ντυσιμο-οσο δεν με χαλαει να βλεπω κ blackμεταλλαδες δλδ,με μεηκ απ κ τα σχετικα-,ουτε το μαλλι(εμενα ειδικα ειναι καρα-emo),ουτε προπαντως η μουσικη τους-που δεν μου αρεσει προσωπικα,να κατσω να ακουσω,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων-!Με χαλαει αυτη η ψευτοιδεολογια που προσπαθουν να περασουν,πως ειναι οι κατατρεγμενοι,οι καταραμενοι της κοινωνιας που δεν τους αγαπα κανεις κ που ολος ο κοσμος ειναι ενα μιζερο μερος...χωρις στην ουσια,το μεγαλυτερο ποσοστο τους,να εχουν νιωσει ποτε φτωχεια

ή ουσιαστικες κακουχιες της ζωης...ολοι με το θλιμεννο βλεμμα,αλλα εχουν κ το i-pod 500gigaξερωγω,αραζουν σταρμπακς κ ετσι(μες την ''φτηνια'' δλδ),εχουν κ το allstaraki 100 ευρω,κ σχετικα ''φτηνα'' αξεσουαρ δλδ...κωλοπαιδα ειναι,κ αυτο που κανουν ειναι κωλοπαιδισμος,επειδη εχουν μια ζωη ετοιμη στρωμενη,χωρις στερησεις,κ βαριουντε κ ξεσπανε στο να το παιζουν καταθλιπτικοι ματαιοδοξοι κ ''περιθωριο'',μεσα σε ενα''απονο'' κοσμο που τους περικλειει....ξυλο θελουν οι γονεις τους,που τα βλεπουν αυτα κ δεν τους αρχιζουν μια στις γρηγορες,να τους βαλουν σε καμια δουλεια,να δουν τι σημαινει πραγματικα πονος κ μοχθος...κ πολυ ασχολιομαστε μαζι τους...

Δημοσ.

pwpw,kourastiko,se ola ta forums ta idia kai ta idia...

pantws,oxi epeidi kai egw exw periergo malli,pisteuw oti prepei na stamatisei olo auto,moda einai,moda einai na tous krazoune,mexri kai stin tileorasi exoun thema gia tous emo,eleos se ola...o kathenas leei ta dika tou...

kai ena ps. ti einai alma libre?xexe

Δημοσ.

Συμφωνω με τον Kosma..Ακομα κι ο τροπος που ντυνεται καποιος ειναι δειγμα κι εκφανση της προσωπικοτητας του.Φυσικα ελευθερια εχει ο καθενας να ντυνεται οπως επιθυμει,απλα αυτη η μοδα εχει εξαπλωθει πια τοσο πολυ που οποιος δεν ειναι emo τεινει να διαφερει απο την "emo-μαζα "κι οχι το αντιστροφο!:P

Δημοσ.
Συμφωνω με τον Kosma..Ακομα κι ο τροπος που ντυνεται καποιος ειναι δειγμα κι εκφανση της προσωπικοτητας του.Φυσικα ελευθερια εχει ο καθενας να ντυνεται οπως επιθυμει,απλα αυτη η μοδα εχει εξαπλωθει πια τοσο πολυ που οποιος δεν ειναι emo τεινει να διαφερει απο την "emo-μαζα "κι οχι το αντιστροφο!:P

emo = emotional = συναισθηματικός

Αλλωστε το λένε και τα ίδια άτομα ότι είναι απομακρυσμένοι απο την κοινωνία , καταθληπτικοί , ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας. Τραγικό παιδιά. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Είναι κάτι που θα περάσει απο δίπλα μου και δεν θα κοιτάξω σαν περιεργος

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά όπως και άλλους δεν τους ενοχλεί το ντύσιμο μόνο αλλά το όλο σύνολο.Με λίγα λόγια είναι πρόβατα και δεν έχουν δική τους βούληση και αυτό αποδεικνύεται γιατί όπως λέω δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι γιατί είναι emo.Ξαναλέω ότι η emo άρχισε ως παρακλάδι της punk και στην πορεία emocore(emotional hardcore) χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις εμφανίσεις διαφόρων συγκροτημάτων τότε.Αυτά για την κατάθλιψη,το ότι είναι απόμακροι,τις τάσεις αυτοκτονίας κλπ είναι απλά βλακείες οι οποίες δεν ξέρω καν ποιος τις έβγαλε και τις έχουν υιοθετήσει οι emo.Για ποζεριά το κάνουν,άντε να είναι ελάχιστοι έτσι.Όπως είπε κάποιος άμα είναι έτσι δεν θα άραζαν όλη μέρα στα starbucks.Και δεν έχετε σκεφτεί κάτι άλλο...έχετε δει ποτέ χαρακωμένο emo ??? Έστω έναν...εγώ πάντως όχι και έχω δει αρκετούς από δαύτους.Σιγά μη χαράκωναν τα χεράκια τους.

Επίσης μη ξεχνάτε πως οι περισσότεροι emo είναι απο βόρεια προάστια.Αυτά δηλαδή πάνω κάτω που είπε κάποιος για πλουσιόπαιδα κλπ...

Δημοσ.

λακ βαζουνε,σε παρακαλω...Wise,χαθηκες,να πω την αμαρτια μου,για ψιλοemo σε ειχα κ εγω φανταστει(sorry,sorry,ανακαλω πληρως!!!!:X:X:X:o:o:mrgreen:)

ρε τρελλιαρη πορκο πως πιστεψες εστω και για μια στιγμη οτι μπορω να ανηκω σαυτη τη ρατσα???? προσεχε γτ θα φας μπαν που βριζεις τους αλλους!!χαχαχα!σορρυ!σνιφ σνιφ!!:cry:

εσυ χαθηκες!και ξερω γτ!πορωνοσουν με το τελευταιο των linkin ε? ;)

Δημοσ.

oi emo, itan prin trendy omos.

prin akougane tiesto tora akoune fallout boy kai oti alla craps theorounte emo tora kai prin ligo to pezane gothades.

ego to theoro ilithio to na exeis ena ntisimo kai na kaneis tis epiloges sou stin zoi analoga me afto..

kai den mporeite na mou apodiksete oti exo adiko.

afto pou me enoxlei pio poli se oti atoma akolouthane mia moda, einai i aisthisi iperopsias pou exoune kai kala oti diaferoune i oti kanoune oti einai stin moda me tous allous...

deite kai tin agapimeni mou christa : http://hopeisemo.com/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...