Προς το περιεχόμενο

Αγορά laptop - Απορίες


Vaggelis100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας! Αποφάσισα να πάρω ένα laptop για τα Χριστούγεννα μιας και του χρόνου θα είμαι φοιτητής :-). Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να αποφασίσω ποια εταιρεία να επιλέξω και τι μέγεθος θα πρέπει να έχει το laptop. Τα 15άρια μετακινούνται πιο εύκολα, αλλά τα 17άρια προσφέρουν περισσότερο χώρο. Επειδή μάλλον εκτός από gaming και internet θα ασχοληθώ με εφαρμογές τύπου autocad τι να επιλέξω; Τι θα με βολέψει περισσότερο σαν φοιτητή; Επίσης πρόσεξα ότι τα 17άρια έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα αντίστοιχα 15άρια (της HP). Είμαι ανάμεσα σε 2 εταιρείες: HP και Dell και συγεκριμένα ανάμεσα σε αυτά:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029681

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029657

Dell Inspiron 1520/1720 με ανάλογα χαρακτηριστικά.

 

Στο Dell Inspiron 1720 που ζήτησα προσφορά βγαίνει περίπου η ίδια τιμή με τον HP 9680. Σε κάποιες όμως φωτογραφίες είδα ότι η μπαταρία 9-cell του Dell προεξέχει και είναι μεγαλύτερο από τον HP. Ακόμα το σημαντικότερο πρόβλημα: Θα αργήσει να μου έρθει. Στην προσφορά που μου στείλανε έλεγαν μέχρι 31/12. Μπορεί να το πάρω και νωρίτερα; Πάντως το dell με το midnight blue μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά.

Εχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαγγέλη εδώ υπάρχει πραγματικά ένα θεματάκι. Καταρχάς να πω ότι μου αρέσουν και οι δύο επιλογές. Σκέφτεσαι σωστά. Γενικά πιστέυω ότι το κέρδος για από τη 17άρα οθόνη έναντι της 15,4 δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό. Το λέω εκ πείρας μιάς και έχω υπάρξει κάτοχος φορητών και με τις 2 διαστάσεις οθόνης. Η διαφορά τους στο κουβάλημα πάντως κάθε άλλο παρά αμελλητέα ήταν.

 

Στη περίπτωση σου πάντως μιας που αναφέρεις ότι θα ασχοληθείς με εφαρμογές τύπου autocad (καλό διάβασμα και καλή επιτυχία) πιστεύω ότι μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου εαν έχεις τη δυνατότητα να πας π.χ. σε κάποιο αρχιτεκτονικό γραφείο και να ζητήσεις να δεις ένα απλό σχέδιο και να πάρεις και από αυτούς μια γνώμη. Ας μας απαντήσει και κάποιος χρήστης που δουλεύει autocad για να μάθεις και εσύ καλύτερα.

 

Προσωπικά εάν χρειάζεσαι να μετακινήσαι, θα πρότεινα το dv6690ev που βλέπω και στο skroutz ότι το πλαίσιο το έχει και σε καλή τιμή. Αλλίως θα δοκίμαζα μια προσφορά από τη Dell για το Inspiron 1520 me 3ετή εγγύηση και σκληρό 7200rpm. Για δες πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο και επανερχόμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλό διάβασμα και καλή επιτυχία

Ευχαριστώ! :-D

 

Βασικά ο πατέρας μου είναι πολιτικός μηχανικός και εγώ πολιτικός μηχανικός θέλω να γίνω (Μακάρι να τα πιάσω τα μόρια!!!). Βέβαια δεν ξέρω πόσο σχέδιο θα κάνουμε σε σχέση με τους αρχιτέκτονες. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας μου στο γραφείο του δουλεύει σε 17άρες και 19άρες οθόνες (στατικά,σχέδιο κλπ), αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ σε laptop. Δεν ξέρω τι παίζεται με τις αναλύσεις στα laptop και αν είναι εύχρηστη μια πιο υψηλή ανάλυση σε μικρότερη οθόνη. Βέβαια και εγώ για 15άρι σκέφτομαι τώρα και όταν είμαι σπίτι αν χρειαστεί μπορώ να το συνδέω με μια οθόνη και να κάνω τη δουλειά μου.

 

Αυτό που με χαλάει στο HP που προτείνεις είναι η κάρτα γραφικών του. Αν τελικά πάω σε 15άρι μάλλον θα πάω προς τον dell.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και εγώ για 15άρι σκέφτομαι τώρα και όταν είμαι σπίτι αν χρειαστεί μπορώ να το συνδέω με μια οθόνη και να κάνω τη δουλειά μου.

 

Αυτό που με χαλάει στο HP που προτείνεις είναι η κάρτα γραφικών του. Αν τελικά πάω σε 15άρι μάλλον θα πάω προς τον dell.

 

Εφόσων έχεις τη δυνατότητα να συνδέεις εξωτερική οθόνη πήγαινε για 15,4''. Θα σε βολέψει πολύ περισσότερο γενικά.. Νομίζω ότι η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά για autocad, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα ακόμα και για κανένα παιχνίδι και το βασικό πλεονέκτημα είναι ο επεξεργαστής του, 2,4 GHz. Πάντως μόλις τώρα έκανα μια σύνθεση στην ιστοσελίδα της dell.gr και βλέπω ότι με 1355 ευρώ παίρνεις φορητό Dell Inspiron™ 1520 με:

 

Intel® Core™ 2 Duo Processor T7500

15.4" UltraSharp™ Widescreen WSXGA+ (1680x1050) TFT Display with TrueLife™

2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024)

160GB (7.200rpm) SATA Hard Drive

nVidia® GeForce™ Go 8600M GT with 256MB DDR2 dedicated graphic memory

Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g

Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0

Genuine Windows Vista™ Home Basic - Greek

4 Year Hardware Support - Next Business Day

 

Τώρα αν συνυπολογίσεις και τη σχετική έκπτωση που γίνεται σε ιδιώτες ...και δη σε ανήλικους μαθητές...τότε νομίζω ότι μάλλον η έρευνα αγοράς ολοκληρώθηκε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ω ναί. Είμαι κάτοχος Compaq nx7400 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής αλλά και από το servis της ΗΡ (ευτυχώς όχι για τεχνικό πρόβλημα). Βέβαια δεν είχα 3ετή εγγύηση αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό:)

 

Πάντως τα hp 8510w που λες είναι πανάκριβα...αλλά ακόμα και τα HP 8510P νομίζω ότι υστερούν σε σχέση με το Dell αφού μπορείς να έχεις σε σύγκριση με ένα από τα φθηνότερα και περισσότερη μνήμη 2 αντί 1 GB, ταχύτερο σκληρό, καλύτερη κάρτα γραφικών και ένα επιπλέον χρόνο εγγύηση με μικρότερη τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...