Προς το περιεχόμενο

Nokia: Στα 4 δισ. οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 2009 ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως θα ανέλθει σε 4 δισεκατομμύρια, προβλέπει η μεγαλύτερη εταιρία κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη, η φιλανδική Nokia. Παράλληλα, εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα αναπτυχθεί, το 2008, με ρυθμό 10% σε σχέση με τις εκτιμούμενες πωλήσεις 1,1 δισεκατομμυρίων συσκευών στο σύνολο του 2007.

 

Η Nokia εκτιμά ότι οι περιοχές με ισχυρό ρυθμό αύξησης των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας είναι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (+15%). Αντιθέτως, ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την αγορά της Λατινικής Αμερικής εκτιμάται ότι θα είναι βραδύτερος του 10%.

 

Η φιλανδική εταιρία θα συνεχίσει να ενσωματώνει στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο εκτιμώντας ότι η αγορά υπηρεσιών στο Ιντερνετ θα ανέλθει, το 2010, σε περίπου 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ολι-Πέκα Καλάσβουο. Αναθεώρησε, τέλος, προς τα άνω την εκτίμηση της για τα λειτουργικά κέρδη της το 2009 σε 16% με 17%, από 15% σύμφωνα με την προηγούμενη εκτίμηση.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλέον όλοι στρέφονται στις αναπτυσσόμενες αγορές αλλά είναι γεγονός ότι όλα τα κινητά διαθέτουν πλέον δική τους ip...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...