Προς το περιεχόμενο

αναζητηση ειδικευμενου ψυχιατρου (a.d.d./ ΔΕΠ)


Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω πρόβλημα με το να συγκεντρωθώ. είτε αυτό λέγεται παιχνίδι, είτε διάβασμα, είτε ταινία. μετά από εξετάσεις πριν από 2 χρονια, η γιατρός μου είπε ότι δεν ήταν δυσλεξία, αλλα διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (a.d.d. / ΔΕΠ)

ξέρετε κάποιον γιατρό στην αθηνα που να έχει γνώση περί του αντικειμενου? ώστε να μου

δώσει φάρμακα για το πρόβλημα μου, και όχι για το τι νομίζει ότι έχω...το λέω αυτό γιατί στον γιατρό που είχα πάει σε έναν γιατρό, και μου είπε ότι το πρόβλημα αυτό έβγαινε λόγο κατάθλιψης. μετά από 1μιση χρόνο με φάρμακα, 0 βελτίωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αγαπητέ Toufas ,

σε όποιον γιατρό και να πας φάρμακα θα σου γράψει. Σημασία έχει η σωστή διάγνωση και φυσικά να βρεθεί τρόπος θεραπείας, χωρίς ισόβια χορήγηση φαρμάκων / νέος άνθρωπος είσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για αυτο ζηταω γιατρο που να γνωριζει το θεμα.

και το θεμα του φαρμακου δεν ειναι παντα ετσι.

για παραδειγμα, το πιο απλο φαρμακο (και το λιγοτερο αποδοτικο συναμα) το Ritalin (το εχω αγορασει απο το internet) θελει διγραμμη συνταγη και θεωρηση απο την νομαρχια (πινακας Γ)...τρεχα γυρευε δηλαδη.

και ηταν φαρμακο που δεν "abusara" μιας και το παιρνω μονο οταν θελω να διαβασω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτη την στιγμη, βλεπω φακελους του παπαχελα, παιζω wow στο laptop, συμπληρωνω κατι φορμες για την σχολη μου, κανω μια εργασια, ποσταρω εδω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπου είχα διαβάσει γι'αυτό,και απ'όσο ξέρω είναι χαρακτηριστικό του καθενός μας και δεν αλλάζει.

Και όχι δεν οφείλεται σε κατάθλιψη και τέτοιες βλακείες.

 

Απλώς κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν τις πληροφορίες που δέχετε ο εγκέφαλός τους απ'το περιβάλλον και να συγκρατούν αυτές που θέλουν την δεδομένη στιγμή.

Κάποιοι άλλοι όμως δεν μπορούν να το κάνουν καθόλου αυτό,και το κάθε τι να αποσπά την προσοχή τους.

Άλλοι βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα.

Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τον Τούφα.

 

O πατέρας μου απ'την άλλη δεν πα να πέφτουν κανονιές έξω απ'το σπίτι δεν καταλαβαίνει χριστό.Πρέπει να πας και να τον σκουντίξεις για να σε ακούσει όταν διαβάζει κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι απόλυτα αναμενόμενο αν πας σε πέντε ψυχιάτρους, την πλησιέστερη ειδικότητα στην έννοια του τεχνολόγου όσον αφορά το σχετικό ντημπέητ, χωρίς την ταμπέλα του προηγούμενου να πάρεις ίσως και πέντε διαφορετικές διαγνώσεις και προτάσεις θεραπείας.Όσον αφορά το φάρμακο είναι το πλέον λογικό να μην μπορείς να το πάρεις εύκολα στα χέρια σου με δεδομένους τους κινδύνους της ιατρικής χρήσης ή ακόμη χειρότερα της κατάχρησης.Αν έχεις την δυνατότητα θα σου πρότεινα να πάρεις όσες περισσότερες απόψεις μπορείς και να μην σκεφτείς την ταλαιπωρία, αυτό δεν σε εμποδίζει να συνεχίζεις τα φάρμακα που πιστεύεις ότι βοηθάνε.Απλά μην αναζητάς ψυχίατρο για να σου ανανεώσει την συνταγή μόνο.Τώρα αν δεν βρεις εδώ κάποιον που να ξέρει κάποιον ειδικευμένο όπως λες να πω μονάχα ότι εμπειρία σε τέτοια προβλήματα έχουν συνήθως οι παιδοψυχίατροι, ίσως αυτοί να ξέρουν και κάποιο γιατρό που αναλαμβάνει ενηλίκους.Καλή τύχη !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα αν δεν βρεις εδώ κάποιον που να ξέρει κάποιον ειδικευμένο όπως λες να πω μονάχα ότι εμπειρία σε τέτοια προβλήματα έχουν συνήθως οι παιδοψυχίατροι, ίσως αυτοί να ξέρουν και κάποιο γιατρό που αναλαμβάνει ενηλίκους.Καλή τύχη !

 

αυτο ψαχνω ακριβως.

και συμφωνω με οτι ειπες γενικως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτος απο φαρμακευτικη αγωγη εχεις δοκιμασει ισως κατι σε γιογκα, ται τσι ή κατι αντιστοιχο που να βοηθαει να τιθασευεις το νου? Η καποια απλη σωματικη ασκηση/αθλητισμο? Γενικα κανουν καλο αλλα βοηθανε και στη σωστη νοητικη λειτουργεια.

 

On topic δε ξερω κατι δυστυχως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...