Προς το περιεχόμενο

Απερρίφθη αγωγή κατά των δισκογραφικών εταιρειών


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της εταιρείας ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο LimeWire, η οποία είχε κατατεθεί εις βάρος ορισμένων εκ των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών.

 

Ο δικαστής Τζέραρντ Λιντς του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο όμιλος Lime Group LLC δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπέστη ζημίες από τις πρακτικές που ακολουθούν οι δισκογραφικές εταιρείες.

 

Η LimeWire δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες υπολογιστών να μοιράζονται τα αρχεία τους με μια πλειάδα άλλων χρηστών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο. Μια μέθοδος η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως ανταλλαγή αρχείων P2P.

 

Στην 45 σελίδων απόφασή του ο ομοσπονδιακό δικαστής υποστήριξε ότι η ενάγουσα εταιρεία «απέτυχε να αποδείξει ότι οι δισκογραφικές εταιρείες μονοπωλούν την αγορά».

 

Ο όμιλος Lime υποστηρίζει ότι οι δισκογραφικές εταιρείες επιχειρούν να μονοπωλήσουν τη διανομή μουσικής μέσω του διαδικτύου και ότι αρνούνται να χορηγήσουν άδεια στην εταιρεία για να χρησιμοποιήσει τις καινούργιες δισκογραφικές παραγωγές με μόνο στόχο να χρεοκοπήσει η LimeWire.

 

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι προσπάθησε να έλθει σε συμφωνία με τις δισκογραφικές εταιρείες για να μπορεί να έχει μια εξουσιοδοτημένη υπηρεσία μουσικών αρχείων.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΛπιζω τωρα να μην δημιουργηθει νομικό προηγούμενο, πάντως η μάχη με τις δισκογραφικές θα συνεχιστεί όσο περνά ο καιρός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...