Προς το περιεχόμενο

11 ιοί?


Salvation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι, είναι εσφαλμένες ενδείξεις. Το clamav βλέπει πολύ μεγάλο λόγο συμπίεσης στα αρχεία αυτά (λογικό, γιατί πρακτικά είναι άδεια templates του krita) και τα θεωρεί ύποπτα. Τα αρχεία αυτά όμως είναι κανονικό μέρος της διανομής σου.

 

Όσο για το libGLcore, δώσε την έξοδο της ldd /usr/lib/libGLcore.so.1.0

 

Hint: το ClamAV κυρίως εγκαθίσταται σε linux mail servers και να σκανάρει e-mail που πηγάινουν προς windows pc's ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς, έφυγα απο τα παραθυρα για να ξεφύγω από τους ιούς και ξαναγύρισα στους ιούς!λολ Για το linGLcore αν κατάλαβα καλά έδωσα την εντολή που μου έδωσεις στο terminal και μου έβγαλε statically linked. Έκανα βλακεία? Το Clam-av το έβαλα μόνο και μόνο για να υπαρχει στην περίπτωση που γίνει κάτι (λέμε τώρα) Είδα ότι το χρησιμοποιούν πολλοί γι'αυτό το έβαλα. Προτείνεις κάτι αλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Salvation: το libGLcore.so.1.0 το έχουν βάλει οι drivers της κάρτας γραφικών σου μάλλον (ATi;).

Προσωπικά δεν έχω τρέξει ποτέ antivirus σε *ΝΙΧ σύστημα, δεν έχει νόημα. Οι ιοι όπως τους ξέρουμε στα Windows δεν υπάρχουν. Αν είχες server, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς το rkhunter ή το chkrootkit, τα οποία ψάχνουν για trojans. Αν το χρησιμοποιείς όμως μόνο για Desktop, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, αρκεί να κάνεις τα security updates της διανομής σου τακτικά και να μην τρέξεις ποτέ τίποτα που να σου φαίνεται «ύποπτο» ως root.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...