Προς το περιεχόμενο

Creative Zen Plus 4GB vs iPod nano 4gb vs Samsung JAB 4GB


w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Samsung YP-K3JAB 4gb

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά iPod Nano 4GB 3ης Γενιάς

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Creative Zen Plus 4gb

 

Αυτό που ψάχνω είναι ενα mp3 player που να έχει

1)μπαταρία λιθίου με αυτονομία μινιμουμ 10 με 15 ώρες. Και όταν λέμε 10 με 15 ώρες εννοούμε πραγματικές. Ξέρω ότι σημαντικό ρόλο παίζει η πρώτη φόρτιση και το να φορτίζει η μπαταρία μόνο όταν αποφορτίζεται τελείως, ακόμα κι αν είναι λιθίου.

2) Να το βλέπει ο υπολογιστής σαν flash disk ή σαν usb stick, δηλαδή να μεταφέρω μουσική με απλό copy/paste...Ξέρω ότι τα iPod χρειάζονται λογισμικό Itunes αλλά είχα ακούσει ότι η Apple θα κάνει τα καινούρια iPod να λειτουργούν σαν Flash disk/usb stick...ήταν όνειρο απατηλό; Ισχύει αυτό για τα ipod 3ης γενιάς;

 

Ειχα παρει ενα iPlay καμιά σχέση με iPod το οποίο είχε μπαταρία λιθίου και το φόρτιζες είτε συνδεοντας το στον υπολογιστη είτε στην μπρίζα (είχε σύστημα) και λειτουργούσε σαν Flash disk. Το κακό είναι ότι έχει αυτονομία μετα βίας 4 ώρες και έχει μεγάλη καθυστέρηση στην απόκριση...

 

Είμαι ανάμεσα στο Samsung 4gb το iPod και το Creative...

Εν ολιγοις θελω να λειτουργεί σαν flash disk, να έχει αυτονομία 10-15 ώρες και μπαταρία λιθίου...

Συγκεντρώνει κανένα τα παραπάνω χαρακτηριστικά;

Είχε κανείς κάποιο από τα 3 για να μου πει περι αυτονομίας και flash disk;

 

Στα outsider είναι και ενα SAndisk Sansa 8gb αλλά δεν την εμπιστεύομαι πολύ την Sandisk.

Αν έχει να προτείνει κανείς κανένα άλλο μοντελο ή μάρκα, καλοδεχούμενες οι προτάσεις του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εγω μαλλον θα σου προτεινα το Creative!!Σιγουρα ο υπολογιστης το βλεπει σαν removable disk οποτε μ'ενα απλο drag & drop,βαζεις τραγουδια!!Στο i-pod δυστυχως αυτο δεν γινεται(εγω ειχα 1st gen.αλλα νομιζω ουτε και στο τελευταιο γινεται και,πιστεψε με,ειναι πολυ σπαστικο να βαζεις τραγουδια μονο μεσω i-tunes).

 

Για το Samsung δεν εχω ιδια πειρα,απλα εγω θα προτιμουσα Craetive.Eπισης,καλο μου φαινεται (εφοσον απ'οτι βλεπω θες στα 4 GB)και ενα Sony http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977611&product=1024159.

Aπ'οτι ξερω τα Sony εχουν πολυ καλη αυτονομια μπαταριας,αν σε ενδιαφερει αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νοmikaria, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

 

Το θεωρώ κι εγώ εξίσου σπαστικό να πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα για να περνάω κομμάτια από τον υπολογιστή στο mp3 player. Και μου τη σπάει αυτή η καθαρά αμερικανική κουλτούρα, ο καθένας έχει το δικό του υπολογιστή, πληρώνει για να κατεβάζει κομμάτια από το i-tunes και φυσικά τα περνάει μετα στο i-pod.

Αμερικανός που έχει ipod προσπάθησε να πάρει τα κομμάτια από το ipod και να τα περάσει σε macbook και μου είπε ότι για τα κομμάτια που είχε μεσα στο ipod υπήρχε μόνο δυνατότητα delete. Δηλαδή δεν μπορείς να περάσεις κομμάτια από το iPod στον υπολογιστή. Μου φάνηκε κουφό αλλά με τη νοοτροπία της Apple και γενικώς της παρεμπόδισης διακίνησης μουσικής χωρίς κόστος δεν το θεωρώ απίθανο.

 

Επίσης και τα Sony τα πρώτα σίγουρα χρειάζονται ειδικό λογισμικό για να περάσουν κομμάτια στο mp3 player. Και επίσης θα ηθελα να αποφύγω να πάρω mp3 player εταιρίας που έχει και δισκογραφική. Η Sony έχει κάνει πολλά κόλπα με διάφορα cd ήχου και κρυφό λογισμικό που εισχωρούσε στους υπολογιστές των χρηστών.

 

Η μόνη αμφιβολία μου για το Creative ZEN είναι η αυτονομία του. Στο pixmania στα τεχνικά χαρακτηριστικά γράφει αυτονομία άγνωστη. Σε άλλο Creative μοντελο είδα 20 ώρες.

Τα iPod φημίζονται για την αυτονομία τους και στο ότι ανταπόκρινονται τα νούμερα των τεχνικών χαρακτηριστικών στην πραγματικότητα.

Επίσης και το Samsung μ'αρεσει αισθητικά και έχει αυτονομία 23ώρες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν θα ελεγα οτιο φημιζονται τα ipod για την αυτονομια τους. εχω ipod video και δεν μου τα λεει καθολου καλα ~10 ωρες με το ζορι audio.

 

Απο αποψη αυτονομιας νομιζω η sony ειναι μονοδρομος.

 

PS παλιοτερα και εγω ελεγα οτι το itunes ειναι μια π@π@ρια που ταλαιπωρει τον κοσμο. τελικα εκτος του οτι ειναι πολυ καλο στη διαχειριση των mp3 το upload μου φαινεται πιο βολικο ειδικα αν χρησημοποιεις σωστα τα smart playlists

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα το ipod μου δίνει 15 ωρες αυτονομία στο audio δεν εχω προβλημα. Αλλωστε η αυτονομία σε video συμφωνα με τα τεχνικα χαρακτηριστικά είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι σε audio.

 

Θα δω αν τελικά ισχύει αυτό που άκουσα για ipod σαν flash disk...

 

Sony δεν αγοράζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα,απ'οτι εχω ακουσει υπαρχουν προγραμματα που μπορουν να μεταφερουν τραγουδια απο το i-pod στον υπολογιστη(οχι φυσικα μεσω i-tunes).Eγω προσωπικα παντως i-pod δεν ξαναπαιρνω(μου'χε σπασει τα νευρα!!).

 

Τα Creative εχουν καλη αυτονομια αν και σπανια νομιζω στα περισσοτερα mp3 ανταποκρινονται οι τεχνικες στις πραγματικες τιμες.

 

Και το Samsung παντως καλο φαινεται.

 

Υ.Γ Εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.661138λεει παντως πως το Creative εχει αυτονομια 15 ωρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή οι μπαταρίες ποτέ δεν ανταποκρίνονται στα νούμερα και την αυτονομία των τεχνικών χαρακτηριστικών, για αυτό και εγώ σκέφτομαι το ipod. 25 ωρες άμα αφαιρέσεις καμιά 10 τότε σου μένουν πάλι 15...

 

Το iplay mp3 player που ειχα το κουβαλούσα παντού. Με κούρασε το γεγονός ότι ήταν αργό, άδειαζε σε 4 το πολύ ώρες και κατάντησα να μην ξέρω πού ακριβώς βρίσκεται μέσα στο σπίτι...Παρατημένο. Από το σπιτι μπορεί να έβγαινα και χωρίς παπούτσια, χωρίς το mp3 player δεν έβγαινα...

 

Και ο μόνος λόγος που δε θα πάρω ipod είναι γιατί κάποιο από creative, samsung, sandisk θα υπερεχει στην ευκολη-γρήγορη μεταφορά αρχείων, στην αυτονομία και ίσως και στην τιμή μαζί με όλα τα υπολοιπα.

 

Νomikaria, είσαι όντως νομικάρια;

Σε ευχαριστώ για το link...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τιμη σιγουρα οποιο και να διαλεξεις θα ειναι πολυ καλυτερα απο το i-pod.Κατα τη γνωμη μου το i-pod ειναι καπως υπερεκτιμημενο κι αρκετα ακριβο γι'αυτα που προσφερει.

Εγω την περασμενη βδομαδα πηρα το Creative Zen Stone Plus κι εχω παθει πλακα με το ποσο ευκολο και πρακτκο ειναι(μετα απο τοσο καιρο παιδεματος με το i-pod!! :mad:)

 

Καλες αγορες οποιο κι αν παρεις.Οταν το παρεις,πες κι εντυπωσεις αν δεν σου κανει κοπο!:-)

 

Υ.Γ:Ναι, Νομικη ειμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο το ψάχνεις, τόσο μπερδεύεται το πράγμα. Μλεχρι τώρα έβγαλα το Samsung από τη μέση, γιατί μάλλον θέλει λογισμικό. Αν και έχει ένα Samsung 4gb στα 119?. To έβγαλα γιατί από ό,τι είδα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτό.

 

Αρα μενουμε μεταξύ ipod, Creative Zen και Sandisk Sansa...

Εκεί που λέω όχι στα Sony, ανακαλύπτω ότι απο άποψη αυτονομίας είναι τα καλύτερα.

 

Θα γράψω εντυπώσεις οπωσδήποτε.

Μέχρι την Πρωτοχρονιά θέλω να αγοράσω ένα.

Το παιδεύω λίγο γιατί αισθάνομαι ότι με το iplay τα πέταξα τα 60? πριν ένα χρόνο.

Για ipod ξεκίνησα στο iplay κατέληξα. Και δε θέλω να πω πάλι κάτι τέτοιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα!..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977611&product=1015982

Πέρα από τα ipods που είναι σε άλλη κατηγορία και έχουν φανατικούς εχθρούς ή φίλους (εγώ στην πρώτη κατηγορία είμαι...) πρέπει να είναι το καλύτερο αυτήν τη στιγμή.

Πήρα την έκδοση των 16GB για τον αδερφό μου και είναι καταπληκτικό. Το πρώτο πράγμα που προσέχεις είναι η απίστευτη οθόνη του, καταφέρνεις με κάποιες παραχωρήσεις μέχρι και υπότιτλους ταινίας να διαβάσεις!

Κάποιοι το κατηγορούν για κακή ποιότητα κατασκευής, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τί τους έφταιξε, μια χαρά το βρήκα εγώ.

Το καλό είναι ότι παίρνει και κάρτες μνήμης SD. Το απίστευτα κουφό όμως είναι ότι όποια τραγούδια βάλεις στην κάρτα, δεν μπορείς να τα δεις από την Music library, πρέπει να πας στο μενού της κάρτας. Η creative τρώει στο forum της τρελό κράξιμο για αυτήν την καφρίλα, όλοι ελπίζουμε να φτιαχτεί με ένα firmware update. Τα τραγούδια δεν τα κάνεις ακριβώς drag n'drop, πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιον media player. Υπάρχει τρόπος να τα κάνεις και drag n'drop, αλλά είναι λίγο πολύπλοκος και δεν αξίζει.

Για τα samsung έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Έχω το Κ5, αυτό με το ενσωματωμένο ηχείο, και η ποιότητα σε όλα του είναι απίστευτη.

Το κορυφαίο κουσούρι του είναι ότι δεν έχει επιλογή "add to library", δεν μπορείς να φτιάξεις μία Playlist μέσα στο player, αλλά πρέπει να την μεταφέρεις έτοιμη από το PC. Τρέλα. Κατά τα άλλα, είναι εξαιρετικό.

Τέλος, είχα πάρει ένα sansa στην αδερφή μου, σχετικά φτηνό, με χάλια οθόνη. Της έσπασε πολύ γρήγορα, και δεν είναι και καμμιά απρόσεχτη.

Από την άλλη, αυτό το sansa είναι φτιαγμένο από μαγνήσιο και φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο. Επίσης έχει και αυτό έχει κάρτα μνήμης, αλλά η sandisk δεν έκανε τις τσαχπινιές της creative και η κάρτα ενσωματώνει το περιεχόμενό της στην κεντρική μνήμη. Δες ένα review:

http://209.85.135.104/search?q=cache:Z64XNEJKw7UJ:reviews.cnet.com/mp3-players/sandisk-sansa-e280-8gb/4505-6490_7-32041576.html+Sansa+e280+8+GB&hl=el&ct=clnk&cd=10&gl=gr&client=firefox-a

Εγώ θα ήμουν ανάμεσα στο sansa και στο creative. Αλλά θα πήγαινα να δω από κοντά και το samsung, μήπως και στα νεότερα μοντέλα της διόρθωσε αυτήν την έλλειψη με το "add to now playing".

Δύσκολη απόφαση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσείς οικογενειακώς τα έχετε αγοράσει όλα...

 

Στο τέλος θα τα πάρω όλα και θα κάνω το crash test.

Σπάνια βρίσκεις πωλητή που να έχει σε βάθος γνώσεις.

Να του πεις τι θελεις και να σε κατατοπίσει πλήρως.

 

Voodooman, εγώ δίνω σημασία στο drag n drop και στην αναπαραγωγή άμεσα

γιατί η χρήση player για να συγχρονίσει κομμάτια κτλ είναι χρονοβόρα διαδικασία για μένα.

Έχω όλες τις μπάντες με αλφαβητική σειρα κτλ.

 

Στον τομέα της αυτονομίας πώς τα πήγαιναν το Sandisk, Creative, Samsung σε σχέση με το ipod. ΜΕ ενδιαφέρει το audio και οχι βίντεο κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως από σύμπτωση βρεθήκαμε όλοι και με διαφορετικά players, άλλα είναι δώρα, άλλα τα αγοράσαμε γιατί ακούσαμε ότι είναι καλά. Και αυτά τα players πια έχουν γίνει πληγή όποιος θέλει να σου κάνει ένα καλούτσικο και ακριβούλικο δώρο, τέτοιο σου παίρνει!

Ο πιο εύκολος τρόπος κατά τη γνώμη μου για να περάσεις τραγούδια είναι να ανοίξεις έναν media player (προτιμώ τον WMP11), να φτιάξεις την λίστα των τραγουδιών που θέλεις να μεταφέρεις και να πατήσεις το sync. Τα 9GB κάνουν περίπου 80-90 λεπτά, οπότε υπολόγισε. και αφού τα έχεις καλοοργανωμένα, τότε είναι ακόμη πιο εύκολο και απλό.

Από αυτονομία δεν μπορώ να σου πω, δεν το έχω παρακολουθήσει ποτέ σε κανένα μηχάνημα.

Από αυτά που έχω χειριστεί, θα προτιμούσα το zen. Αν δεν είχε και αυτό το ελάττωμα με την SD card, θα ήταν αναμφίβολα το κορυφαίο της αγοράς, αλλά και πάλι είναι πολύ καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Voodooman,

Σε ευχαριστώ.

 

Αν είχα 8-9gb μουσική, καλά θα ήταν. Θα την πετούσα όλη μέσα και θα τελειώναμε.

Το νούμερο των gb μουσικής είναι τριψήφιο(χχχ) οπότε, θα είμαι σε βάλε βγάλε.

Δε με ενδιαφέρει τόσο αν έχει πρόβλημα η πρόσθετη sd κάρτα. Μόνο ταχύτητα στη μεταφορά και μεγάλη αυτονομία θέλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...