Προς το περιεχόμενο

Συνασπισμός κατά της «πειρατείας»


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές συνέστησαν κοινό μέτωπο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

 

Ο νέος αυτός οργανισμός ονομάζεται «Αντιπειρατικός Συνασπισμός» και έχει στόχο να πετύχει μια ενημέρωση σε βάθος χρόνου όλων των καταναλωτών στη Ελλάδα ώστε να αντιληφθούν ότι η αγορά παραποιημένων και πειρατικών προιόντων δεν αποτελεί μόνον κλοπή αλλά εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους προμηθεύοντάς τους με προϊόντα τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ελέγχου και ασφαλείας των πρϊόντων που κανείς προμηθεύεται από τη νόμιμη αγορά. Σκοπό επίσης έχει να συσπειρώσει σε έναν κοινό αγώνα δράσης όλους τους θιγόμενους φορείς, όπως επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους αλλά και άλλους φορείς.

 

Ο εν λόγω συνασπισμός θεωρεί καθοριστικό το ρόλο του Τύπου σε θέματα πάταξης της πειρατείας και ενημέρωσης του κοινού για τα βλαπτικά για τους δημιουργούς, τη χώρα και τις επιχειρήσεις αποτελέσματα της πειρατείας.

 

Το φαινόμενο της πειρατείας, μέσα στο ευρύτατο κύκλο του παραεμπορίου παραποιημένων προϊόντων, κατέχει υψηλότατη θέση μαζί με την παραποίηση σημάτων προϊόντων ένδυσης, αξεσουάρ, γυαλιών, αρωμάτων κ.ο.κ. επιφέροντας τεράστιες απώλειες εσόδων για το ελληνικό κράτος, για τους δημιουργούς και τις βιομηχανίες παραγωγής και προώθησης των προϊόντων αυτών.

 

Συγκεκριμένα πλήττει σημαντικά το υγιές εμπόριο, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους καθημερινά στην ανεργία και συνιστά απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το ελληνικό δημόσιο από φόρους και ΦΠΑ, γεγονός που έχει αντίκτυπο στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο.

 

Υπολογίζεται ότι η απώλεια κρατικού εισοδήματος είναι πάνω από 2 δις ευρώ τo χρόνο από φόρους και ΦΠΑ όσον αφορά τουλάχιστον τη βιομηχανία θεάματος στην Ελλάδα.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Kαλά το όνομα είναι για γέλια...

 

Λέτε όμως να αρχίσουμε να βλέπουμε συλλήψεις και στην Ελλάδα? Αυτό είναι το ερώτημα...

 

 

Όσο για τις απώλειες του κράτους, ψεύδονται γιατί συνυπολογίζουν και το θεωρητικό κόστος των αρχείων που δίνει ο ένας στον άλλον δωρεάν. Παράνομο ή όχι όμως, δε συνιστά οικονομική δραστηριότητα, άρα δε χάνει από εκεί το κράτος. Αντίθετα αν πρόκειται για εισαγώμενο προιόν, κερδίζει όπως κερδίζει σαν σύνολο και η Ελληνική οικονομία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιπειρατικός συνασπισμός, αντιπιρετικό πασόκ.... όπως και να έχει η πειρατεία δεν θα πάψει να υπάρχει, είτε για τους τζαμπατζίδες, είτε για αυτούς που δοκιμάζουν πριν αγοράσουν....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Συγκεκριμένα πλήττει σημαντικά το υγιές εμπόριο, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους καθημερινά στην ανεργία και συνιστά απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το ελληνικό δημόσιο από φόρους και ΦΠΑ, γεγονός που έχει αντίκτυπο στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο."

 

 

και πολυ που χεστηκαν για τα παραπανω, ας πουν την αληθεια, γιατι ντρεπονται; Η πειρατεια σκοτωνει τις τσεπες των επιχειρησεων και των πολυεθνικων που απασχολουν με μισθους πεινας την πλειοψηφια των εργαζομενων σε αυτες. Εκτος και αν θελουν να μας πεισουν οτι ευθυνομαστε εμεις και ο πειρατης οταν πχ αντι για addidas αγοραζουμε abbibas με αποτελεσμα το ανηλικο καπου στην αφρικη που ραβει τα αυθεντικα να αμοιβεται με 1 δολαριο το μηνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν κοιτανε το παραδειγμα του Καναδα και τηs Δανιαs που το σκεφτηκανε το πραγμα και σου λεε¨"αφου δεν μπορω να παταξω την πειρατια του Διαδικτυου θα το αφησω ελευθερο και θα χρεωνουν οι ISP τουs πελατεs τουs με 5 ευρω τον μηνα επιπλεον και θα κατεβαζουν οσο γουσταρουν"

αυτη ειναι λυση.

οχι τα κυνηγητα που κανουν αλλεs χωρεs και στελνουν φυλακη τον καθε φουκαρα που κατεβασε 10 mp3 για παρτη του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...