Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με boot.


polonos1313

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα!!!Εχω ενα προβλημα και δεν ξερω πως να το διορθωσω.Προσφατα επαθα καποια ζημια στα Xp( εχω δυο λειτουργικα Xp και Vista) και εκανα επιδιορθωση των Xp και πατησα FixBoot και απο τοτε καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη δεν μπορω να διαλεξω σε ποιο λειτουργικο θελω να μπω.Μπαινει κατευθειαν στα Xp.Πως μπορω να το ξανα κανω οπως πριν???Δηλαδη να μπορω να διαλεξω σε ποιο λειτουργικο να μπω????Επισης εκανα τελικα Format για να φτιαξω την ζημια των Xp.

Thanks!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

από Vista δεν ξέρω,αλλά δεν φαντάζομαι να τα 'χουν αλλάξει ΤΟΣΟ πολύ,και το boot.ini να υπάρχει πάντα...Ψάχνεις λοιπόν στο partition που είναι τα vista το αρχείο boot.ini ,και αντιγράφεις το κομμάτι που αναφέρεται στα vista (πχ το φόρτωμα των xp σε μένα αναφέρεται ως multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" ) και το αντιγράφεις στο boot ini των χρ,ΜΕΤΑ όμως από την καταχώρηση για τα ήδη υπάρχοντα χρ σου...Μην σβύσεις δηλαδή κάτι που ήδη υπάρχει στο boot.ini των χρ..)

(αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι τα Vista ήταν το default λειτουργικό που ξεκινούσε πριν τι format,γιατί αλλιώς νομίζω ότι boot.ini file ΔΕΝ θα βρεις στο partition των vista...)

Άλλο "εύκολο" τρόπο δεν ξέρω....εγώ θα το "πείραζα" πολύ το θέμα,όπως ακόμα και manually να γράψω το όνομα του άλλου λειτουργικού-αν δεν βρεις καταχώρηση γι αυτό σε αρχείο boot.ini...Aλλά πώς είναι το σωστό;..ίσως με googling να το έβρισκα,ίσως να εγκαθιστούσα τα vista σε ΑΛΛΟ δισκο (μόνο και μόνο για να δω πως "αυτο-ονομάζονται" τα vista στο boot.ini που φτιάχνουν...)

Επίσης,ίσως το πιο "σίγουρο" που θα μπορούσες να κάνεις,ίσως να ήταν να μπεις απ' το cd των xp στο recovery console,και στη γραμμή εντολών να πληκρολογήσεις ΠΑΛΙ TO fixboot -αλλά με παραμέτρους για το partition των vista(επειδή όμως την έχω πατήσει με το fixboot παλιότερα,δε σου λέω ανεπιφύλακτα αυτό και να κάνεις...)

Ένα τελευταίο (πριν την..επανεγκατάσταση των vista),για ΜΕΝΑ θα ήταν να δοκιμάσεις με προγράμματα όπως το "active partition recovery" (και το "get data back" νομίζω ότι έχει επιλογή για ανεύρεση παλαιών καταχωρήσεων boot sectors,αλλά δεν θυμάμαι και καλά..)και να δοκιμάσεις μήπως υπάρχουν πληροφορίες για boot που μπορείς να τις ανακτήσεις....

...Η όλη "πλάκα" είναι,πως όλη η "φασαρία" είναι για μερικές αράδες,για μια χούφτα γράμματα που πρέπει να "μπούνε" στο αρχείο boot.ini για να έχεις πάλι την επιλογή να ξεκινήσεις από τα vista....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από Windows XP. Δεξί κλικ στο My Computer--> Properties--->Advanced----> Startup and Recovery.

Εκεί έχεις την επιλογή για το πόσο και αν θα δείχνει την οθόνη επιλογής του λειτουργικού συστήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό που λες Mithrantir θα ίσχυε αν δεν είχε κάνει format στα χρ κι ήταν έτσι καταχωρημένα στο boot.ini τα vista,ώστε απλά να μπορεί να ΕΠΙΛΕΞΕΙ default λειτουργικό εκκίνησης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Washcloud

Διάβασες τι λέει το αρχικό ποστ?

Δεν έκανε κανένα format. Fixboot επέλεξε και όχι format.

Άσε που αυτό που είπα είναι για να κάνει modify το boot.ini μέσω των Win XP (μιάς και στα Vista δεν υπάρχει boot.ini σε περίπτωση που δεν το ξέρεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμμη Mithrantir ,αλλά δεν ήξερα ότι όταν λέει ο polonos1313 "Επισης εκανα τελικα Format για να φτιαξω την ζημια των Xp. " στο ΑΡΧΙΚΟ του post ΔΕΝ το εννοεί...

Επίσης,θα το προσέξω,και την ΑΛΛΗ φορά που θα γράψω κάτι θα αναφέρω την όποια άγνοιά μου ΚΑΙ στο κλείσιμο του post(γιατί φαίνεται ΜΙΑ φορα δεν είναι αρκετή..."από Vista δεν ξέρω")

..Αυτά περί διαβάσματος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγάλε το σχόλιο για την μη ύπαρξη του boot.ini στα Vista δεν το έκανα ειρωνικά. Ούτε εγώ το ήξερα μέχρι πρόσφατα που χρειάστηκε.

Όποτε άσε το υφάκι για να μην αποκτήσω και εγώ.

 

Επίσης το format και να έκανε πάλι δεν επηρεάζει το σκανάρισμα του δίσκου για άλλα λειτουργικά συστήματα (συμβατά με Windows δλδ μόνο αυτά) που γίνεται από το OS των Windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..δεν ξέρω τί σημαίνει για 'σενα "υφάκι",αλλά ούτ' εγώ στην πρώτη μου "παρατήρηση" μίλησα ειρωνικά..(αν με καταλαβαίνεις)

Όσο για το τί μπορείς να αποκτήσεις...δεν το κατάλαβα...ιντερνετική απειλή ήταν αυτό;..Έλα Σαρρή στον τόπο σου...Καιρό είχα να δω κάτι τέτοιο...

Κι όσο για την "ταμπακιέρα"...Μάλλον σωστά το λες-και να έκανε δηλαδή format-στο boot.ini των XP θα ΠΡΕΠΕΙ( ; ) να υπάρχει και η επιλογή για τα Vista που υπάρχουν σε άλλο partition(?) ...H απορία όμως ΓΙΑΤΙ δεν του το εμφανίζει παραμένει-διότι αυτό που προτείνεις απ' το "startup and recovery",έχει να κάνει με το DEFAULT OS,και όχι να του ΦΤΙΑΞΕΙ την επιλογή

να κάνει boot KAI από τα Vista..Eκτός πια και αν ΥΠΑΡΧΕΙ εκεί,αλλά για κάποιο(τρελλό-γιατί αν δεν πειράξεις κάτι,το default einai 30 ,αν θυμάμαι καλά..)λόγο η επιλογή αναμονής σε secs για επιλογή OS είναι είτε απενεργοποιημένη-είτε στο 0...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Piga deksi click properties kai stin kartela ekkinisi kai apokatastasi patisa epeksergasia kai mou anoigei ena simeiomatario me ta eksis "

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect

 

Xilia sorry gia ta greekish alla kapoio kolima efage to pc kai den allazei se ellinika oute me alt shift oute apo tin grammi glossas.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Αυτό σημαίνει ότι στο κλασσικό boot.ini των XP τουλάχιστον,δεν υπάρχει καταχώρηση για τα Vista...Kαι εγώ τουλάχιστον δεν έχω ιδέα αν πριν το φορμάτ που έκανες,η καταχώρηση των λειτουργικών για μπουτάρισμα ήταν καταγεγραμμένη μόνο στο boot.ini των ΧΡ,στο ΒCD(έτσι λέγεται το σχετικό αρχείο στα Vista),ή και στα 2...Δοκίμασε ν' ανοίξεις αυτό το αρχείο (ίσως θέλει να έχεις μπει στα XP ως Admisnitrator ),και ΑΝ βρεις καταχώρηση για τα Vista εκεί ,δοκίμασε όπως είπα στο 1ο post να την αντιγράψεις στο boot.ini των ΧΡ...Από ΄μενα αυτά,κι αν δεν βρεις άλλη λύση ,δοκίμασε σε κάνεις fixboot και στα Vista -ή κι επανεγκατάσταση ακόμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...